RYANAIR - 19

• 39 889
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • София...........
Да, зависи от дестинацията. За Ирландия, например, нищо не трябва, но за Италия трябва и plf, и сертификат.
За Италия PLF и сертификат на хартиен носител или може на телефона? Бордната карта?

# 631
Важат условията за държавата/ цел на пътуването. Ако съответната държава го изисква, авиокомпанията е длъжна да го приложи. Точно на РЕ видях да не качат пътник за Испания, защото нямаше PLF. Не успя да го попълни онлайн навреме и не му позволиха да се качи.
С бустерни дози сме и според SpTH Spain Travel Health сертификатът ми е валиден. Изписва ми това - To travel to Spain if you have an EU DCC, or equivalent EU it is not necessary to complete the SpTH health control form.
Според мен освен сертификат, лични документи и бордна карта, не ми е нужно друго! Но се чудя дали да не попълня все пак, че знае ли човек какво може да се изисква.

Кой файл прикачате за проверка? Със сертификат за преболедуване съм, но ми изписва, че qr кода не е намерен. Използвам pdf файла, който се генерира от his.

# 632
Скрит текст:
Важат условията за държавата/ цел на пътуването. Ако съответната държава го изисква, авиокомпанията е длъжна да го приложи. Точно на РЕ видях да не качат пътник за Испания, защото нямаше PLF. Не успя да го попълни онлайн навреме и не му позволиха да се качи.
С бустерни дози сме и според SpTH Spain Travel Health сертификатът ми е валиден. Изписва ми това - To travel to Spain if you have an EU DCC, or equivalent EU it is not necessary to complete the SpTH health control form.
Според мен освен сертификат, лични документи и бордна карта, не ми е нужно друго! Но се чудя дали да не попълня все пак, че знае ли човек какво може да се изисква.

Кой файл прикачате за проверка? Със сертификат за преболедуване съм, но ми изписва, че qr кода не е намерен. Използвам pdf файла, който се генерира от his.
На мен не ми прие pdf файла, затова прикачих снимка - jpg, и тогава се визуализира резултат.

# 633
Здравейте! Имам закупен 10 кг чекиран багаж към резервацията. Има ли значение размера на куфара в този случай или само килограмите се гледат? Четох, четох и се обърках...

# 634
Здравейте! Имам закупен 10 кг чекиран багаж към резервацията. Има ли значение размера на куфара в този случай или само килограмите се гледат? Четох, четох и се обърках...
[
Скрит текст:
b]Багаж
Ръчен багаж на Ryanair
Всеки пътник на авиокомпанията може да се качи на борда с малка чанта ръчен багаж с размери – 40х20х25 см (дамска чанта, чанта за лаптоп или малка раница), която се поставя под предната седалка. Препоръчително е чантата да е мека и без колелца. Можете да вземете и втора чанта голям ръчен багаж с размери 55х40х20 и тегло до 10 кг, само ако сте заплатили приоритетен бординг или срещу допълнително заплащане. Приоритетният бординг ви дава правото да качите и втората чанта ръчен багаж на борда, а допълнителното заплащане изисква да я предадете на гише за чекиране, за да бъде маркирана като регистриран багаж и превозена в багажното отделение на самолета.
По отношение на съдържанието на ръчния багаж Ryanair има същите строги ограничения, както и останалите авиокомпании. Поради съображения за сигурност, всяка течност, гел и аерозол трябва да е в прозрачна опаковка от максимум 100 мл., а общият им обем не трябва да надвишава 1 л.
Тези ограничения не важат за бебешката храна и лекарствата. Млякото и другите течности за бебета трябва да бъдат отделени от останалия багаж за самостоятелен преглед по време на проверката за сигурност. Лекарствата и бебешката храна може да се пренасят в количествата, необходими за самото пътуване.
Ако пътувате с бебе, можете да носите на борда допълнителен личен багаж за него до 5 кг.
Регистриран багаж на Ryanair
Ограниченията на размерите на регистрирания багаж са 81x119x119 см, като можете да заплатите за багаж до 20 кг. Максималното позволено количество е 2 броя. Таксата за регистриран багаж варира, в зависимост от сезона, дестинацията и дали багажът е добавен по време на резервацията или след това.
[/spoiler]

# 635
Скрит текст:

На мен не ми прие pdf файла, затова прикачих снимка - jpg, и тогава се визуализира резултат.
И така не става при мен Anguished

# 636
Купих билет за възрастен и по чата го смених за детски и се добави към  нашата резервация. Но в сайта на Раян си седи като отделен билет и не  е обединен с моята. Увериха ме, че аз в сайта не виждам промяната, но е направена.Няма да мога да чекирам детето ,а на летището те ще ми издадат бордната карта  безплатно.
Това така ли е ? За първи път променям име от върастен на дете.

# 637
DonnaKK, ако сте снимала сертификата, не знам дали ще стане. Аз обърнах pdf файла в jpg и тогава го прикачих.

# 638
Купих билет за възрастен и по чата го смених за детски и се добави към  нашата резервация. Но в сайта на Раян си седи като отделен билет и не  е обединен с моята. Увериха ме, че аз в сайта не виждам промяната, но е направена.Няма да мога да чекирам детето ,а на летището те ще ми издадат бордната карта  безплатно.
Това така ли е ? За първи път променям име от върастен на дете.

така е, да
и отделно закупени билети не се обединяват, винаги се виждат отделно

# 639
Така е, нищо друго не ви трябва  Формата за локация се попълва  от пътници, които нямат сертификат за Ковид.
.

# 640
Извинявам се, къде прикачвате документи, при чекирането ли? На мен ми дава опция за по-ранна регистрация, но иска да платя места, май... Пътуваме утре вечерта. Следователно преди днес вечерта не мога да се чекирам безплатно, или нещо не съм разбрала. Полетът е до Италия.

# 641
Ако нямате места, 24 часа преди пътуването се отваря безплатната регистрация т.е. днес вечерта вече трябва да е отворена. Аз никакви документи не съм прикачвала, защото държавата не е изисквала, но знам, че може и да ги покажете на хартия на гейта направо.

# 642
Извинявам се, къде прикачвате документи, при чекирането ли? На мен ми дава опция за по-ранна регистрация, но иска да платя места, май... Пътуваме утре вечерта. Следователно преди днес вечерта не мога да се чекирам безплатно, или нещо не съм разбрала. Полетът е до Италия.
Документите могат да се качат и преди, и след чекирането.
Ако нямате закупени места, 24 часа преди полета отваря чекина.

Последна редакция: вт, 19 апр 2022, 21:19 от m@ria

# 643
Благодаря! Още малко и ще се чекираме...

# 644
  • На планетата Земя
DonnaKK, попълнете формата без да прикачате сертификат. Него ще покаже там на място.

Общи условия

Активация на акаунт