RYANAIR - 19

• 39 836
  • 732
  •   1
Отговори
# 720
Стига де, аз от Гърция/Кипър винаги съм се връщала с по 1-2 глави червен лук Smile Ям, каквото ям там, а е толкова прекрасен, че сърце не ми дава да го хвърлям!

# 721
Няма да ме изненада хората да помъкнат олио, щото даже и в Италия миналия месец беше по-евтино. А относно лука, аз не мисля че ще има проблем, нали ще е няколко главички. Най-много да го конфискуват.

# 722
  • София
Няма да конфискуват лука - изпитано е с луковици от цветя.

# 723
дай да видим къде го четеш това за олиото, че ми стана интересно
лук няма проблем да се носи, стига да не е извън Европа (има ограничения за животни и земеделски продукти заради болести по тях)

# 724
# 725
Както е написано “ Олио за готвене (напр. зехтин) с обем 1 литър” - как да се тълкува? Ако е 2л. дали може?

# 726
  • Германия
Човек се учи, докато е жив. Това за олиото не го знаех, срам! Само, че защо не го намирам в "забранената листа" на ИАТА.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 19:10 от pepelyashka

# 727
Всяка авиокомпания може да си добави свое изискване. Райън са го добавили, Егейците примерно също го имат за зехтина. Те поне със сигурност имат опит със счупен и разлят зехтин Laughing

ПС Всщност Егейците го искат в дървена опаковка:

Foodstuffs in semi-solid or liquid form, and especially olive oil, must be suitably packed in wooden boxes with absorbent material to prevent leaks which may cause damage to the property of others

# 728
Както е написано “ Олио за готвене (напр. зехтин) с обем 1 литър” - как да се тълкува? Ако е 2л. дали може?

2л. явно не може. Тия неща даже не вярвам да ги проверяват, трябва чекирания багаж да отварят, от рентгена надали личи дали е зехтин или вино...

# 729
Зарадвах се, че може да се пренасят луковици за цветя. Скоро летим за Барселона, живот и здраве, и ще се радвам да си взема цветенца за селската градинка Simple Smile

# 730
# 731
Здравейте,
Имам голям проблем .С Ковид съм от няколко дена,положителен тест ,карантина.Имам полет на 10 юли за България.Билетът е закупен лично от мен през официалния сайт на Райан.От няколко дена се опитвам да искам ваучер ,но ми казват от чата или по емейла ,че билетът ми е купен чрез посредник/едрийм например/.ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!Винаги си купувам билетите сама.Как да докажа това ? Иначе отказват да ми издадат ваучер.
Дайте ми моля ви някой номер,на който да мога да обясня всичко.

# 732
В извлечение на плащането например трябва да пише на кого е платено.

Общи условия

Активация на акаунт