RYANAIR - 19

• 40 271
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Нали в крайна сметка се качваш и летиш до собствената си държава, която те приема без тест и те карантинира? Искате да кажете, че Райънеър не пускат на борда без тест?? Все пак вече доста държави отмениха тестването.

# 331
Обяснението им беше ,че имат изискване за качване на борда с ПСР. За самата кабина. Имало е друго,които са имали бърз тест и са останали на летището. Просто човек и да е информиран не си обеснявам как може да има изискване без да предупреждават по време на онлайн чекинг че ще се изисква такъв документ .
Просто споделям горчиви опит,който е имала. Съответно сме пуснали оплакване  . Ние също ще пътуваме след месец и не знам общо взето дали го правят само с някой полети на случаен принцип това или за всички пътувания с техен самолет. Ще следя темата с интерес

# 332
  • На планетата Земя
Diziler, тогава това са правила  за съответната държава (изискване на летището в тази държава) и разбира се, че човек трябва да си го проверява това. Но Райън нямат изискване за качване на борда им на българи на път за България.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 22:22 от Mileto

# 333
Да, извадих си шишето с водата и свалих маската. Ама и на тях им е писнало. Всичките стюардеси бяха с обикновени маски.

# 334
  • Milano

Днес при бординга бях с хирургична маска. И мацката ми казва-сложи си пфп2, ако нямаш-отивай да си купуваш. Е аз имах де, но странното беше, че самата тя беше с хирургична.

Задължен си в превозните средства в Италия, в случая в самолета, да носиш маска тип FFP2, не на летището.
Така, че дамата на бординга не е в нарушение.

# 335

Днес при бординга бях с хирургична маска. И мацката ми казва-сложи си пфп2, ако нямаш-отивай да си купуваш. Е аз имах де, но странното беше, че самата тя беше с хирургична.

Задължен си в превозните средства в Италия, в случая в самолета, да носиш маска тип FFP2, не на летището.
Така, че дамата на бординга не е в нарушение.
Мислех, че навсякъде искат ффп2, понеже италианците са навсякъде с такива. Както и да е, не съм се пазарила. Но стюардесите наистина бяха с обикновени🙂

# 336
  • Milano
И аз съм навсякъде с Ффп2, няма да сменям в транспорт, след транспорт.

Вероятно самолета да е пристигнал от чужбина, където няма такова изискване.

Освен за транспорта има такова изискване и за музеи, кина, стадиони, зали и т.н.

# 337
  • pomorie
Днес пристигнахме в Мадрид,на летището в БГ единственото нещо,което ни провериха бяха бордните карти и личните карти.Никакви сертификати преди качването в самолета.Проверката на летището в Мадрид беше доста обстойна.Проверяваха за техния QR от санитарния контрол и зелен сертификат.Големият ми син на 15г беше с антигенен тест правен същият ден сутринта-нямаше никакъв проблем.Малкият е на 9г и няма нужда от Ковид сертификат,а ние с мъжо сме преболедували с антигенен тест.За на връщане ще мога да споделя в събота,но за сега смятам да направим антигенен отново.Преди имаше вариант да се върнеш в БГ без нищо и след 72 ч ако имаш отрицателен резултат свалят карантината,дали още важи?

# 338
Да, съгласно последната заповед на МЗ- от 10март все още важи правилото за 72ч карантина и освобождаване с тест. Точно това беше въпроса ми- дали Райън ще ни качат без тест за да си ползваме възможността да караме карантина?
Ние ще летим до Нюрнберг и там все още има правила за 2G и 3G.

# 339
  • На планетата Земя
Да, ще ви качат.

# 340
# 341
Възможно ли е цената на билет да се промени буквално пред очите ви? 😠

# 342
Да, много пъти ми се е случвало, дори докато говоря по телефона и уговарям някого "има евтини билети за: .... ". И тамън да си уточним датата, цените скачат. Това е защото билетите са на квотен принцип. Примерно 6 места по 9.99 евро, 6 места по 14.99 евро, 6 места по 19.99 евро, някой ги е изкупил докато реагирате и така. Макар че след 2 дни от компанията могат да решат отново да намалят цените. При нискобюджетните компании всичко е така... flexible

# 343

Тази промоция само за определени дати и дестинации ли е? Важи ли за полети през лятната ваканция?

Редактирам се и си отговарям сама:

# 344
  • Пловдив
Аз ги видях само за Дъблин и Лондон...това относно промоцията и е за пътуване от 23/03-31/05 мисля.

Общи условия

Активация на акаунт