RYANAIR - 19

• 40 232
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Отговорът е "зависи". Много неща не уточнявате в питането си. Само с ръчен багаж ли сте или имате и чекиран? В коя част на денонощието ви е полетът? Проверили ли сте колко полети има в същия час като вашия? Ако пътувате сутрин в 6-7 ч, идете два часа по-рано. Цялата флотилия на Раянеър излита тогава и опашките са много, и са дълги. По обед е доста по-лежерно. Следобедно-вечерните полети често закъсняват.   Предполагам, че говорите за Раянеър, щом сме в тази тема.

# 481
  • На планетата Земя
Аз обаче от вчера ровя като мишка за тези 2 евро и ето какво намерих.

https://www.routesonline.com/news/29/breaking-news/297821/brusse … ew-passenger-tax/

Както е описано в текста, компаниите се оплакват, че късно е обявена тази такса, трябвало е да се даде по-дълъг гратисен период, за да се настроят системите за продажба на билети.
Явно Райън опитват да съберат някакви пари, но надали с всяка карта ще им се получи.

# 482
Отговорът е "зависи". Много неща не уточнявате в питането си. Само с ръчен багаж ли сте или имате и чекиран? В коя част на денонощието ви е полетът? Проверили ли сте колко полети има в същия час като вашия? Ако пътувате сутрин в 6-7 ч, идете два часа по-рано. Цялата флотилия на Раянеър излита тогава и опашките са много, и са дълги. По обед е доста по-лежерно. Следобедно-вечерните полети често закъсняват.   Предполагам, че говорите за Раянеър, щом сме в тази тема.

Благодаря!
Пътуваме само с ръчен багаж,полета е следобяд - 15.30ч.
Не знам покрай пълномощните на децата да няма някакво забавяне. Пък и тестове трябва да представя за тях...
Ще се опитам да бъда два часа по-рано за мое спокойствие.

# 483
Защо следобедно-вечерните полети да закъсняват?

# 484
  • София
Понякога се  случва да закъсняват. Зависи от много неща  - вятър,  по-бавно качване на пътници за насам, изчакване при предишно кацане.  Последно кацнах на 27.03 към 16.15 ч. - точно на минутата. Но при качване екипажа беше много експедитивен и категорично забраниха смяна на места между пътниците....
Но  не е задължително за всички полети и компании.

# 485
  • На планетата Земя
Анелия, качете в приложението сертификатите на всички пътници. Не минавате през чек ин, защото сте се чекнали предварително и си носите бодрните карти. Може да опитате да сте там май-късно час и половина преди полета, подготвени със свалени всички колани, часовници и прочие, за да не се бавите на скенерите.
С пълномощните - ако всичко е направено както трябва, не се очаква да имате забавяне.

# 486
Отговорът е "зависи". Много неща не уточнявате в питането си. Само с ръчен багаж ли сте или имате и чекиран? В коя част на денонощието ви е полетът? Проверили ли сте колко полети има в същия час като вашия? Ако пътувате сутрин в 6-7 ч, идете два часа по-рано. Цялата флотилия на Раянеър излита тогава и опашките са много, и са дълги. По обед е доста по-лежерно. Следобедно-вечерните полети често закъсняват.   Предполагам, че говорите за Раянеър, щом сме в тази тема.
Защо следобедно-вечерните полети да закъсняват?
Това са едни и същи самолети, които правят по 3 курса на ден (понякога и 4, ако са на къси разстояния).
Всички самолети на Раянеър и Уизеър, които имаме тук излитат сутрин между 5.30 и 7.30, връщат се по обед. После пътуват до друга дестинация... връщат се следобед и хайде към вечерния курс. И естествено, като има закъснение, то се натрупва към следващия полет на същия самолет.  По някое време правят и по 4 курса дневно, когато са едночасови полети... до Будапеща, Атина, Варна, Италия... Реално машините си почиват само нощем между 3.30 и 5.30, грубо казано.

@Anelia20, идете час и половина преди полета. Има всякакви случаи, на мен ми се е случвало точно за 9-10 минути да отида от метрото до гейта.  Без чек-ин, право на ескалатора, горе на скенерите без хора, на паспортна проверка без опашка и оп.. право на гейта. (за Загреб в 19 ч), но това нищо не значи Grinning

# 487
Благодаря ви за препоръките! Изключително сте ми полезни!

# 488
  • на малък остров в океана
Като стана въпрос за фондю в ръчния багаж, се сетих за един немски дипломат, женен за българка. Участваха в едно предаване за българите в Германия.
Бил немецът по работа в България и жена му го помоли на връщане да й донесе чушкопек в ръчния багаж, за да не счупи.
Бил е главната атракция на летището. Немски дипломат пренася чушкопек. 🤣🤣🤣

# 489
  • Luxemburg
Счупи ми се принтера и няма да мога да си разпечатам бордните карти (ако има такива). Нали от Кьолн-Бон можеше да мина с електронно чекиране в приложението им или свалени на телефона?
И още един въпрос. Как да си добавя всички Ковид сертификати в wallet на iPhone? Не можем през his.big понеже сертификатът е издаден в Люксембург. Като сканирам кода с камерата ме го разпознава. За всеки случай ги имам на хартиен носител, но ще ми е по-удобно в телефона всичко. Мерси

# 490
  • София
Не знам за айфон, но аз ги имам като файл в тел. и от там ги прикачам в приложението на РЕ.
Може и без принтирана бордна карта.

# 491
Задължително ли е качването на ковид сертификат в приложението ?

# 492
Задължително ли е качването на ковид сертификат в приложението ?
Не знам дали е задължително, но аз пробвах без да съм качила и на бордната карта си изписва, че няма качени ковид документи. Могат да се качат и след чекирането.

# 493
Не зависи ли от държавата, за която пътуваш? Тоест не е задължително.

# 494
  • София
В неделя кацнахме в София с РЕ.
Дъщеря ми имаше бърз тест, но се разсеяхме и не ми го даде да го кача в приложението. Не е имала проблеми при влизане на летището или качване в самолета. Тук го показа на лелките от РЗИ.

Общи условия

Активация на акаунт