Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 252
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
И аз четох, че може да е знак на обезводняване, както и на преумора предния ден. А аз вчера препусках за коледни подаръци.
Но също четох, че може да е знак на прееклампсия, гедтационен диабет и такива глупости. За пръв път се разстройвам тази бременност. 😭 Още няколко часа трябва да изтърпя да видя какво ще каже, иначе вярно , че не пия много вода напоследък. Но за спокойствие ще си пусна пак изследване след 1 3 дни, поне ако има нещо да реагираме навреме

# 331
Кетони и аз имах на първото изследване на урина, след това направих още две изследвания и вече нямах.

Момичета, не се шашкайте излишно, аз имах отклонения в пълната кръвна картина и четох сумати страхотии в интернет и си бях развалила деня, но АГ ми ги видя и каза да не се притеснявам, че по време на бременнност някои неща варират. Всъщност дали е така няма как да сме сигурни, но реално за да се установи дали едно изследване води до нещо страшно не е толкова просто само да се видят едни изследвания на урина и кръв.

Друг пример - миналата седмица имах подобни на менструални болки, цял ден лежах и само за тях си мислих, до толкова се бях притеснила, че даже и бебето не усещах и само стоях и го чаках да ритне, за да се успокоя.

Та - нека не си вредим и да си правим сами най-страшните заключения. Heart

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 11:58 от fiffy91

# 332
Кетони имах с първата бременност в следствие на диета. Имах високи стойности на глюкозата и бях изключила всякакви въглехидрати от менюто. Ама наистина прекалих с изключването на въглехидратите - бях си на сегашната така модерна кето диета и съответно бях влязла в кетоза. Та, спомни си какво си хапвала последните няколко дни. Ако си ограничавала въглехидрстите като нищо може и от това да е. Пий повече течности, не мисли и не чети глупости. Имах кетони последните 3 месеца от предната бременност, а родих здраво бебче. Бъди спокойна.

# 333
Благодаря, момичета. Поуспокоих се малко, излезе ми и кръвната захар нормална. Наистина може би не пия достатъчно вода. Ще приемам повече течности, другия понеделник съм на консултация и ще каже какво да правим АГ. За пръв път тази бременност се подведох да чета в нета и ми изигра лоша шега.

# 334
  • София
Мария не се шашкай за резултатите с урината, много са променливи,преди да четеш пускаш още едно изследване. Не че е лесно  да запазиш спокойствие. Аз също се филмираш за разни глупости.
Аз също пусках кръв и урина днес +стерилна. Кръвната картина е добре и урината също, а миналата седмица в дкц до вкъщи ми изкараха кръв в урината  и това има значение къде се пуска😁 И захарта ми е добре чакам само ЦРП да излезе.
Теди за шийката без да те плаша но я следи, много почивка и консултация  с лекаря.
Моята преди серклаж беше точно 25 мм, док. ме накара да пикам и резултата беше 20мм.Има голямо значение как я мерят. При приемането ми за серклаж доктора в кабинета ме по натисна с трасдюсера и я измери 40мм. Моя док същия ден без натиск пак беше 20мм. Ще пазим леглото няма как.

# 335
Ами Чавеева нищо не ми каза за почивка и това най ме притесни защото очаквах че ще ми каже да лежа аз не ходя на работа повече съм в къщи на 6 януари съм на преглед при моя ще си слагам Утрогестан 2:2 ако нещо ме притесни ще му звъня да отида по рано

# 336
Теди, на мен на ФМ Проф. Марков, при 29мм шийка ми каза, че мога да си живея живота, само да почна Магнерот 2*1. Обаче моята АГ ме извика на преглед и при 29мм. шийка ми изписа 3*2 Магнерот, но шпа, утрогестан и само лежане + следи шийката изкъсо.

# 337
А мойта е 25 мм ще лежа повече аз и без това почти само това правя

# 338
Магнерот 3х2 май изписват всички АГ, малко презастраховка е това един вид.

# 339
Гери, не съм лекар, не съм учила 6 г. медицина и не съм специализирала още  толкова АГ, както и нямам още 10 стаж, в който ми минават по 3-2 раждания всеки ден и поне по 40 жени на прегледи, така че каквото ми каже АГ изпълнявам. Защото ако утре ми се отвори фанелинга и изпуснем бебето защото, аз съм си преценила, че тя се презастрахова нямам право да мрънкам.

# 340
Да, абсолютно съм съгласна. В твоя случай е абсолютно задължително. Аз също съм на 3 по 2 магнерот.

# 341
Ох,момичета! Само се шашкаме, ама няма как иначе да е! Аз сега видях в групата на фб се е качила, но тук нещо е станало и не се е качила снимката! Сутринта бях на пълни изследвания и това за глюкозата ... ееее толкова сладко ям, ама от туй ми ти прахче отвратително направо забравих днес за шоколад и колко ли вода не изпих-аз където с 300 зора се насолвам едва литър да изпия! Та да попитам има ли нещо според вас за което да се притеснявам и това за урината и за захарта, че чак утре съм, а само го мисля и чета като вас! Благодаря ви!

# 342
И аз пия 2 по 2 магнерот и от известно време съм доста по -добре. Когато бях с контракции се падаше така, че за една седмица бях при трима различни доктора и никой от тях не ми каза да лежа, а само изписваха магнерот и но шпа. И на мен ми беше странно, разрових се и попаднах на разни статии, че това с лежането е чисто на психо основа и го казват на бременните, когато няма какво друго да направяти да предпишат, а и ако има съмнения, че жената прекалено се натоварва. На мен когато ми беше зле си лежах и без някой да ми казва, но ако се чувствам добре и трябва месеци наред да лежа на една кълна ще съм с отклонения сигурно.

# 343
Bubolita никак не съм съгласна, че е само психологическо, гравитацията си е гравитация от където и да го гледаш. Аз като лежа си ми е добре, стана ли да кръжа или като ходя до Токуда и си започва стягането на корема, дискомфорт, болки…

# 344
На мен до сега не са ми предписвали Магнерот само Утрогестан ,Нош па и Огестан

Общи условия

Активация на акаунт