Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 240
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
На мен след серлкажа ми казаха само лежане и така изкарах две седмици до следващия преглед. Сега може и леки разходки без натоварване и предимно пак лежане. Нищо общо няма с психиката( освен, че изперках от скука).
На теб как ти мериха шийката? Най-добре е с вагинален и на празен мехур. Ако е с коремен той дава отклонения.

# 346
Моята я мериха на прегледа на ФМ на леглото с вагинален само ме кара да пишкам преди това бях яла и пила кафе защото си нямах и на представа че не трябва

# 347
Момичета, а от всички тези хапчета не ви ли се разстройва корема, аз вчера примерно реших да дам почивен ден от витамини и чудеви (не пия нищо кой знае какво - биозин, витамини и т.н), но си усетих стомаха като след тежък антибиотик, освен това като наредя 4-5 големи хапчета да изпия за деня и направо гърлото ми ги връща, а принципно нямам проблем с гълтането на таблетки…

# 348
Fiffty91, и аз съм така. По-добре ми понася като ги пия по време на хранене или след хранене. За магнерота знам, че разстройва стомаха и с предната бременност имах проблеми, сега се надявам да ми се размине. На мен стомахът ми се съсипа от едни билкови капки, които ми бяха предписали заради пикучната инфекция.
Абе нямам търпение да идва април честно казано. Някои жени се чувстват супер бременни, но аз постоянно се притеснявам.

# 349
Да, май от магнерота и аз се почувствах зле, направо момичетата, които го пият в максимална доза не знам как оцеляват.

Преди да забременея бях започнала да пия еидн пробиотик (месечен курс) и се чувствах много добре, но го спрях и все забравям да питам АГ дали може да се пие или не.

Иначе аз физически се чувствам добре, не ми тежи нищо все още, активна съм и даже тези дни си мислих колко бързо минава времето и как минаха неусетно 6 месеца и скоро ще имаме бебета живот и здраве. Simple Smile

# 350
Аз и преди ви казах, но пия вече над 20хапчета на ден, всякакви размери 😂 .Магнерот пия 3х2, вече 4 месеца пия повечето от лекарствата засега ми понасят добре.

# 351
И аз съм два месеца вече с максималната доза магнерот.. и не само де и други хапове фигурират в менюто 😃 Че даже го и дъвча, не го пия директно (уж за улеснение) и освен че понякога сутрин на гладно имам 5-10 минути гадене след него нищо друго не ми се е случвало, ама бял кахър е това..Иначе и аз ще съм много щастлива ако вече сме април месец 😁

# 352
Добър вечер, симпатягиии 😍 Връщам се от преглед. Всичко е наред с бебка, обаче има нещо притеснително, което ми каза докторката... канала на шийката на матката бил, като пясъчен часовник... изписа ми урогестан и алеракт.. някой да му се е случвало ?!

# 353
Моля за съвети за глюкомер. Който има и е ползвал да ми препоръча марка и модел. Благодаря Simple Smile

# 354
Момичета, да ви измрънкам малко и аз.

Понеже последните 2-3 седмици имахме мнооого работа в офиса, та стана така, че бях много дейна на няколко фронта (обожавам си работата, а пък от 1-2 месеца имам и прилив на енергия странен, та ползвам инерцията)... А хората около мен не спират да ми повтарят да си почивам, да се успокоя, да се кротна, били високи оборотите и тн. Роднини, приятели... Све. И днес вече малко се понапрегнах. 😁

Принципно ги разбирам и знам, че са загрижени и от добро го казват. Обаче аз наистина сега усещам, че мога да работя на високи обороти и да не чувствам умора. Уморя ли се, естествено, си доспивам. Така и така ставам в 10 и едва тогава отивам на работа. Иначе първите три месеца бях леш и буквално едвам се вдигах от леглото, но сега имам и желанието, и капацитета. И съм си казала, че няма нарочно и изкуствено да се насилвам да НЕ правя неща, само и само да ми е спокойно. На мен, като знам, че нещо не е свършено, не ми е спокойно. А не обратното. 😂

Не знам дали ме разбирате, дано не звуча налудничаво, ама просто толкова кеф ми е, че мога да върша нещата, които в първия триместър дори не исках да поглеждам, че някак ми става много тъпо, като някой ми секне ентусиазма с поредното "БРЕМЕННА ЖЕНА СИ, ОСЪЗНАЙ СЕ"... 🤯

Ми, измрънках си, това е. От утре съм на подаръци, опаковане и надписване и по маси. За кеф на роднините. 😂 И за кеф на бебка, естествено. 🙏❤

Дайте съвет или опит в такива ситуации как се реагира. Или какво вас ви вълнува тия дни.

# 355
Това все едно аз съм го писала Joy
Чета и откривам себе си във всяко изречение. Лично аз спрях да обръщам внимание на подобни коментари. Бременна не означава болна, макар че съм със серклаж и трябва да се пазя доста. Когато се чувствам добре, си позволявам дори да готвя или да изпера. А иначе си работя от вкъщи (на компютъра), излизам рядко и за малко. Спя до 10, но будувам по цяла нощ.

Момичета, да ви измрънкам малко и аз.

Понеже последните 2-3 седмици имахме мнооого работа в офиса, та стана така, че бях много дейна на няколко фронта (обожавам си работата, а пък от 1-2 месеца имам и прилив на енергия странен, та ползвам инерцията)... А хората около мен не спират да ми повтарят да си почивам, да се успокоя, да се кротна, били високи оборотите и тн. Роднини, приятели... Све. И днес вече малко се понапрегнах. 😁

Принципно ги разбирам и знам, че са загрижени и от добро го казват. Обаче аз наистина сега усещам, че мога да работя на високи обороти и да не чувствам умора. Уморя ли се, естествено, си доспивам. Така и така ставам в 10 и едва тогава отивам на работа. Иначе първите три месеца бях леш и буквално едвам се вдигах от леглото, но сега имам и желанието, и капацитета. И съм си казала, че няма нарочно и изкуствено да се насилвам да НЕ правя неща, само и само да ми е спокойно. На мен, като знам, че нещо не е свършено, не ми е спокойно. А не обратното. 😂

Не знам дали ме разбирате, дано не звуча налудничаво, ама просто толкова кеф ми е, че мога да върша нещата, които в първия триместър дори не исках да поглеждам, че някак ми става много тъпо, като някой ми секне ентусиазма с поредното "БРЕМЕННА ЖЕНА СИ, ОСЪЗНАЙ СЕ"... 🤯

Ми, измрънках си, това е. От утре съм на подаръци, опаковане и надписване и по маси. За кеф на роднините. 😂 И за кеф на бебка, естествено. 🙏❤

Дайте съвет или опит в такива ситуации как се реагира. Или какво вас ви вълнува тия дни.

# 356
Аз имах проблеми със съня преди да забременея. Работата ми беше наистина много стресова и отговорна и дори пиех хапчета дълги години за сън. Откакто съм бременна обаче спя по цяла нощ. Дори до тоалетна кто стана два пъти и след това веднага си заспивам. Това е май ми е голям плюс на бременността ми до тук. Дано така да ми остане до края.
Сестра ми работеше като луда до деня преди да роди, така й харесваше, раздаваше се още повече. Роди страхотно детенце. Около мен повечето познати работеха до преди 45-дневния и чак тогава спряха. До човек си е. Аз лично не чувствам капацитета си както преди и не бих могла да се спрсвя, ако работех.

# 357
Гери, аз ползвам Freestyle Optium Neo втора бременност. Даде ми го ендокринолог преди. Нямам забележки. Доволна съм, но и нямам база за сравнение.

По отношение на работата, щом се чувствате добре, работете. От тук насетне всеки ще има да изказва мнение по всякакви въпроси особено като се роди бебето. Важно е човек да прави това, което чувства правилно за себе си. Наистина е много индивидуално за всички. Важното е да се абстрахираме от чуждото мнение, колкото и да е трудно. Моят опит с вече едно бебе е, че няма да става по-лесно. Като се роди всеки иска да даде съвет и иска да му го изпълниш 😀

Моля за съвети за глюкомер. Който има и е ползвал да ми препоръча марка и модел. Благодаря Simple Smile

# 358
Хахах да, а най-любимо ми беше малката като заплаче и се почва-гладна е, дай на мен, ето виждаш ли, казах ти ..RageImpTriumph ма тогава още бях младо и зелено и си мълчах, сега ме вижте Imp

За работата и аз съм на вълна “работи ми се” така бях и с предната бременност, последния ми работен ден беше 23.12 после празнивахме и на 29.12 се появи щерка ни. От типа хора съм, които не ги свърта. Все правя нещо, местя, планувам, пътувам, това лежачката ми е трудна работа… в офиса всички ми викат, че съм луда да работя от вкъщи. Да ама не мога да правя нищо Grin

# 359
Аз съм ползвала FreeStyle Optium - дава точни резултати, ако капката не стигне, може пак да се боцнеш или да изстискаш още малко върху лентичката без да даде грешка. Лентичките са по-скъпи, а от убождащото устройство свитки ми излизаха.
Взех си Accu Check Performa - евтино устройство, евтини лентички. Съответно резултатът понякога е абсолютно неточен, но на мен ми трябва за ориентир. То е ясно, че ако покаже резултат 10, 1 час след хранене дали е 9 или 11 все е висока глюкозата. Често дава някаква грешка - ако капката не му стигне, лентичката трябва да се хвърли и да се бодеш отново. Обаче убождащото устройство не го усещам. Мога да се бода по 10 пъти на ден без проблем.

Не знам как се справяте с всички лекарства/добавки, които пиете? Аз приемам само желязо, магнезий и протеин и пак се чудя как да ги разпределя през деня. Желязото не трябва да се приема около кафе, млечни и магнезий, защото пречат на усвояването. Витамин С помага за усвояването му, но съм на антикоагуланти - не става. Млечните пречат и на магнезия. Мастноразтворимите като вит. Д, Е и омега пък е хубаво да са преди/след мазно хранене. Голяма досада.

От средата на този месец преустанових работа. Дойде ми в повече - срокове, отговорности, бързане - не мога повече.. Първите месеци бях по-работоспособна и концентрирана. Сега ми се почива и спи. Та всеки кой както го чувства.

Общи условия

Активация на акаунт