Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Брин, харесва ми предложението на твоя мъж, то бива реакция ама… поне да кажат, че щом вие го искате и за тях е щастие. Много нетактични хора има Grin

ВМР имаше ли някакви симптоми за тази вена?

Ангелче и аз имам моменти, в които усещам момата все едно буги танцува Joy

Момичета да ви кажа вчера моя много близка роди и аз така се вълнувах цял ден, едно мило ми стана, разчувствах се. Тази бременност като мъгла ми мина, а сега усещам колко скоро ще е срещата с девойката Heart

Някой да има вести от Краси? Онзи ден каза за влизане в болница и после изчезна…

# 571
Жоржи, единственият симптом са малките венички по крака, които излязоха. Други неразположения нямам..

# 572
Мале, какви реакци и то от близки.

Аз от другата седмица излизам в болничен, че ме е страх с тази корона вече и тази седмица казвам на всички, с които имам контакт покрай работата, че бременея и че излизам в болничен и повечето се радват много, а това са хора, с които не съм близка дори и в тази връзка ми е странна подобна реакция от роднини, но все пак - всякакви хора.

За бебето и аз го усещам понякога по цял ден, а друг ден с часове го чакам да мръдне, но определено, когато съм в движение то не мърда.

Пък да ви кажа, че хем чакам с нетърпение бебето, хем много ме хваща страх дали ще се справяме с отглеждането, сигурно защото ни е първо дете, защото приоритетите се променят, спира работата и какво ли още не. Та направо се плаша и в същото време си представям как живот и здраве тази година например ще сме трима на море. 😀

# 573
  • София
Ние съобщихме съвсем в началото на роднините. Моите родители хвърчаха в небето от щастие, а неговите го приеха сякаш някой им съобщава новините по телевизията - браво, честито и това е. И това е въпреки че ме харесват и се разбираме добре с тях. Като ми се беше отлепила плацентата в началото и свекървата само ми казваше как така ще си остане, че ще става по-зле и какви ли не глупости и аз не издържах и спряхме да споделяме с тях такива подробности. Поразпитват от време на време, но ние ще си гледаме детето сами пък ако искат да помагат и да се радват нямам против, не мисля да го отделяме от баби и дядовци, защото според мен е важно да се виждат.

Да ви се оплача последните дни сме напред назад до София и обратно и не можем да си харесаме квартира. Вечер заспивам веднага след душ и се будя през нощта за ядене. Страшно ме уморява пътя и като се върна съм труп направо.  Май се заразихме с ковид и сега се опитвам да не се панирам, защото чак утре ще правим тест.

Активността на бебето е толкова различна, че не мога да го опиша. Вечер след 12 е толкова активен, баща му заспива с ръка на корема ми, аз седя будна и се радвам, че го усещам 😀

# 574
Вчера писах, писах… и незнайно защо, коментарът ми не се е публикувал.. е, здраве да е!
За реакции от страна на близките.. не мога да повярвам, че има толкова несъобразителни хора.. особено що се отнася до семейството.. Ние съобщихме и родителите ми бяха във възторг (първо внуче), свекървата също много се зарадваха и все питат как съм.. как е бебето.. дали имам нужда от нещо.. При мен май е по-лесно, тъй като свекървата е чак в съседна Гърция и не се виждаме толкова често 😀 .. въпреки, че е супер готина и много си я обичам (това май е извън общоприетите правила) 😀
Иначе вчера бях тръгнала да ви разказвам, че бях на преглед и всичко е наред. След ваксината имах 2 дни на затишие на бебето .. едвам, едвам го усещах от време на време .. и леко се бях притеснила (въпреки, че знам, че ваксината няма как да му повлияе) .. та чаках прегледа с нетърпение. Вече съм 27 + 0 и бебето е 1060 гр.
АГ съвсем случайно в разговор вметна, че няма да раждам нормално, а секцио.. и аз бях толкова неподготвена за темата, че даже не попитах защо 😀.. просто тя го вмъкна в разговор така.. всеедно си казваме “здрасти” .. и не можах да отреагирам. Аз съм почти сигурна, че причината е миома на маточната стена, която имам.. но все пак на следващия преглед ще попитам..
Да ви кажа честно.. раждането никога не ми е било важно.. дали ще е естествено ими секцио.. за мен е без значение. Но самата мисъл, че вече знам по какъв начин ще родя ме успокоява многоо. До сега постоянно го мислех.. естествено ли ще бъде.. или секцио или в последния момент нещо ще се случи.. четях различни теми .. ии пълен стрес за мен! Аз съм човек, който обича да е потготвен и това незнание направо ме убиваше..  😀 Сега вече знам, че ще бъде секцио и мога да се фокусирам върху темата.. потготовка, възстановяване и т.н … та така.. и този въпрос го отметнахме..

# 575
Ох, момичета от тази сутрин съм си вкъщи. 10 дни бях на денонощни вливания с кортмагнезий и гинипрал. Имаше една “докторка” която не обича да изписва и само ми говореше как матката ми е неспокойна и как ако изляза от болницата ще ми изтекат водите. Тя даже не беше погледнала, че съм с близнаци. Ужасна е и само плаши момичетата за да си вървят някакви клинични пътеки 🤬
Слава Богу моето АГ идваше редовно да ме вижда и ги подканваше да ме изписват. Гледаме и на видеозон и на магарето, каза че имам напрежение, но то е защото на момчето главичката е мнного ниско и все пак са 2!! Нямам нито разкритие, нито изтичане на води. Но все пак и сега вкъщи да си пия лекарствата и да си лежа. Та така.. ще гледам да я изтикам тая бременност, колкото се може повече и стискам палци всичко да е наред 🙏

# 576
Краси, почивай си! Важното е, че си си вкъщи и всичко е наред ❤

# 577
Краси, почивай вкъщи и всичко ще е наред. Хич не си е лесно с близнаци. Стискам палци 🍀🤗

Брин, сега разбирам защо отлагаше казването. Нашите и от двете страни много се зарадваха, но ние от дълги години се борим за бебе. Сигурно не е никак приятно подобни реакции да идват от най-близките, но какво да правиш, хората са различни.

# 578
  • Sofia
Krasi, много хубави новини! Радвам се, че вече сте си вкъщи и всичко е наред.

# 579
Краси, стискам ти палци и се радвам че вече си си вкъщи Heart
Относно роднините, ние сме след близо шестгодишна борба и не скачаха до небесата, уж им било притеснено...не знам странни са ми, но те са друго поколение много са различни от нас и не ги разбирам. Иначе вярвам че много ни обичат и ще обичат и бебето, но като бъдеща майка си мисля че ще подскачам 3 дни като разбера че ще ставам баба живот и здраве някой ден Heart Joy

# 580
Краси , и аз стискам палци!!! Вярвам , че всичко ще е Ок , с пазене и лежане всичко ще се нареди .☺ А относно бабите….. така …. Аз съм на 37г и синът ми е на 13г вече и сега като забременях след 1000 умувания и мисли дали трябва , не е ли късно вече с ММ … казахме почти веднага на бабите и дядовците. Свекърва ми скачаше от радост …. , но моята майка и баща нещо не бяха много на кеф като им съобщихме, но това го отдавам на факта , че първо сме на възраст вече , и второ аз родих синът ми на 24 г и тъкмо бях започнала да навлизам в професията си и да гледам кариера 🙄…. И шефката ми тогава ме пришпори да се върна на работа след 6 месеца майчинство… и на мен толкова ми е бил и акъла , е върнах се…. Майка ми изгледа детето почти докато почне градина/ свекърва ми лятото помагаше , защото е на 450км от нас/ 😏 и предполагам сега се притеснява да не стане същото , а то няма как да стане…. По простата причина вече мисля коренно различно от преди. И така де… , но вече свикнаха с мисълта и бих казала даже , че се радват 🤣.

# 581
  • София
Краси, пожелавам ви всичко да е наред! Почивайте повече.

Момичета, какво мислите за това чувалче/пелена? На мен лично ми изглежда много убодно предвид, че не зная как да увивам бебето и се чудя дали да не го поръчам. Моля ако някой го е ползвал да даде мнение Simple Smile
https://sgusheni.com/produkt/ergobaby-2%d0%b21-%d0%b1%d0%b5%d0%b … ler-elephant-0-3/

# 582
Аз знам, че в началото е най-добре да е антистрес пелена. Сега търся да купя такива две.

# 583
Краси , и аз стискам палци!!! Вярвам , че всичко ще е Ок , с пазене и лежане всичко ще се нареди .☺ А относно бабите….. така …. Аз съм на 37г и синът ми е на 13г вече и сега като забременях след 1000 умувания и мисли дали трябва , не е ли късно вече с ММ … казахме почти веднага на бабите и дядовците. Свекърва ми скачаше от радост …. , но моята майка и баща нещо не бяха много на кеф като им съобщихме, но това го отдавам на факта , че първо сме на възраст вече , и второ аз родих синът ми на 24 г и тъкмо бях започнала да навлизам в професията си и да гледам кариера 🙄…. И шефката ми тогава ме пришпори да се върна на работа след 6 месеца майчинство… и на мен толкова ми е бил и акъла , е върнах се…. Майка ми изгледа детето почти докато почне градина/ свекърва ми лятото помагаше , защото е на 450км от нас/ 😏 и предполагам сега се притеснява да не стане същото , а то няма как да стане…. По простата причина вече мисля коренно различно от преди. И така де… , но вече свикнаха с мисълта и бих казала даже , че се радват 🤣.
Не си единствената и аз съм на 37 моя е на 42 и синът ни е на 15 год .Всички ми викат ма вие с такава голяма разлика как се навихте .Аз отдавна исках но не се получаваше а Мин год бях с извънматочна.И сега когато въобще не се надявах чудото се случи.

# 584
  • София
Краси, пожелавам ви всичко да е наред! Почивайте повече.

Момичета, какво мислите за това чувалче/пелена? На мен лично ми изглежда много убодно предвид, че не зная как да увивам бебето и се чудя дали да не го поръчам. Моля ако някой го е ползвал да даде мнение Simple Smile
https://sgusheni.com/produkt/ergobaby-2%d0%b21-%d0%b1%d0%b5%d0%b … ler-elephant-0-3/

Моя опит от бебета на приятели е, че почти всички не обичат да бъдат повивани, а искат ръцете им да бъдат свободни и спят с вдигнати ръце до главата като Супермен. Други бебчетата се успокояват като ги повият, защото се стряскат от собствените си крайници и са неспокойни. Аз лично не бих бързала с такава покупка, докато не видя какво се харесва на бебето. Ние купихме почти всичко и сега приятели и роднини ни питат какво да купят за бебето и то почти няма какво, така че си оставете и такива покупки. Тази може да е една от тях. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт