Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
На мен като ми е второ бебе, и то толкова скоро след първото, съм в пъти по-спокойна. Вече знам всичко как се прави - как да го кърмя, как да сменям памперси, да го масажирам, да мия дупето на мивката (с мм докато свикнем да мием на мивката, цялата баня ставаше във вода 😂). Знам си и как да процедирам като плаче - слагам на гърда или в слинг, при баткото това работеше безотказно - кърмене на поискване и бебеносене, беше най-спокойното бебе на света 😃 не разбрахме изобщо дали е имал колики... знам, че са си индивидуални бебетата де, може и да ми се падне някое ревливо, но просто е друго когато съм минала веднъж по целия път и знам какво ме очаква и как да действам. Само се надявам да е здравичко и доносено и всичко да е наред с мен и него след раждането, останалото ще се нареди 😊 честно казано здравословните проблеми и боледуванията са единственото нещо, което ме плаши, затова се надявам всичко да е наред. Другото, което ме тревожи, е как баткото ще се адаптира към бебето, при положение, че той самия е толкова малък. Той е много спокойно и мило дете, макар и само на 1 годинка, като играе с по-големи деца, те му взимат играчките, скубят го, бутат го, той е толкова невъзмутим, намира си друго нещо да си играе, изобщо нито плаче, нито се ядосва... такъв си е по характер просто. Надявам се бебето да не отключи някаква ревност и злоба в него, защото това ще ми разбие сърцето просто. Майките, които вече сте минали по този път ( за Брин се сещам) - как процедирахте е началото, за да въведете новия член на семейството?

# 556
  • Sofia
Моят беше непукист (2г и 3 месеца им е разликата) и много самостоятелен. Предпочиташе да се занимава сам и да открива света, отколкото да стои залепен за мен. Това доста улесни нещата.

В началото изобщо не се впечатляваше от бебето, а аз не го насилвах да му натрапвам присъствието й.
Другото е, че през първите месеци виках майка ми да идва за обяд. Проблемът беше, че режимите им се разминаваха. И докато кърмя малката, майка ми се занимаваше с него. Докато храня него, майка ми беше с бебето. Нямаше как да храня единия в присъствието на другия, защото се разсейваха взаимно и не се хранеха и целият процес отнемаше много повече време и нерви.

После за следобедния сън, задължително оставах с него да го приспя (или оставях малката при майка ми в другата стая, или я взимах с мен и се опитвах и нея да приспя в същото време).

Това го описвам, защото в общи линии, винаги имаше човек с баткото изцяло на негово разположение, докато се занимавам с малката и не мисля, че се чувстваше пренебрегнат или че му липсваше внимание, за да се налага да го привлича със сцени на ревност.

Нито сме го насилвали да общува с нея, нито да "участва" в грижите. Оставих всичко на собствен ход. Ако му е интересно идва и гледа, ако ли не, не е проблем. В последствие, както писах, започна да проявява собственическо чувство спрямо нея.

Но по-скоро си мисля, че е до характер. Както казах, той е много самостоятелен и веднага щом проходи имах чувството че съм с голямо дете и имам време да се занимавам с второ.

# 557
Момичета, помагайте, не мога да се ориентирам коя книга да си взема като добро четиво за кърмене, хранене, подготовка за бебето и т.н. От другата седмица смятам да излизам в болничен, че работата ми не позволява работа от нас, а с тази корона не ми се рискува и искам да се подготвя поне малко за първото бебе.

# 558
Аз това си взех за кърменето…. , защото имам огромно желание да ми се случат този път нещата , с баткото преди 13 г. не знам какво стана , имах месец и спря, но аз съм се виновна не слагах на гърда , защото много болеше и само се изцеждах и предполагам затова и спря…. И сега съм се амбицирала, четох , че тази авторка е подходяща Simple Smile . Иначе за хранене книга нямам , за отглеждане на Спок имам една от 14 години 🤣 , но така и не я прочетох цялата, сега ще карам по спомени.

# 559
Аз започнах да чета "Какво те очаква през първата година на детето" Доста е обемна и включва много неща както за кърмене, така и за отглеждане месец по месец. За сега мисля, че е полезна, като минус отчитам само, че е американска и някои неща не съвпадат с бг действителността.

Иначе и на мен в последно време страшно много неща са ми любопитни и колкото повече се интересувам виждам, че всичко е супер необятно Grinning
Голяма наука ще се окаже отглеждането на бебенце

# 560
И при мен гаденето започва да се връща, добре че засега е само вечер. Ужас. Така ли ще е до края? Гаденето през първите месеци беше най-ужасното нещо и така се радвах, че отмина.
Коремът не ми е голям, като кажа, че след няколко дни влизам в седми месец и всички са в шок. И въпреки това си ми тежи, вечер трудно намирам удобна позиция, като лежа по гръб и започва да ме боли кръста.

# 561
Много сме тихи последните дни Blush

Аз се включвам с въпрос относно движенията на бебето. Има дни в които не спира да бушува почти през целия ден, но има дни в които я усещам 2-3 пъти и в тези дни започвам да се притеснявам дали е добре.

# 562
Много сме тихи последните дни Blush

Аз се включвам с въпрос относно движенията на бебето. Има дни в които не спира да бушува почти през целия ден, но има дни в които я усещам 2-3 пъти и в тези дни започвам да се притеснявам дали е добре.

И при мен е така, обикновено в дните, когато цял ден не я усещам съм в някакво движение през деня и вечер като легна, партито почва Grinning
Не мисля, че има повод за притеснения, бях чела някъде, че при движение и разходки бебчетата спят повече от люлеенето (поне аз така се успокоявам)

# 563
И при мен е така с движенията. Като пораснат още малко ще им стане по-тясно и ще са още по-мудни.

Аз се оказа, че съм с разширени вени… 😬 излязоха ми малки венички на крака и отидох на преглед. Оказа се, че малките вени не са никакъв проблем, но някаква главна, която тръгва още от бедрото е доста разширена и от днес съм с едни специализирани чорапи, които хич не са ми комфортни. Ще трябва да ги нося всеки ден по цял ден. Този проблем се появил с предната бременност, но тогава не е обърнато внимание и сега се влошило… Тъй че, момичета, проверете си вените да не страдате като мен

Също така от последните изследвания излезе нисък белтък и ще трябва да наблягам повече на протеинови храни. АГ каза извара да взема. Взех, но така мразя извара… сега я преживям с банан и малко мед и пак едва едва успявам да я преглътна.

Книги с първото бебе не съм чела особено. Преди да родя си бях купила тази за кърменето на Хедра и ми беше полезна, но не я прочетох цялата. Също си взех и “Ръководство за недоспали родители” на Трейси Хог. Отново не я прочетох цялата - търсила съм след като се роди детето по различни теми, които ме интересуват. Имаше интересни методи за приспиване, режими и тн, но не бих казала, че ми е спасила живота 😀

# 564
И при мен е така с движенията, понякога цял ден не спира, понякога изобщо не усещам. Но вечер в 23:30 е като часовник, не пропуска 😁
BMR аз взех да си купувам Скир, има един в Била с ванилия, много ми харесва и има доста протеини.

# 565
  • Sofia
И моят белтък е нисък. Взех си протеини за бременни Прегнако. Реших да е с вкус на банан, нали и бебетата на този етап вече могат да усещат различни вкусове, а и уж обичат този вкус, та реших да пробвам. Насилвам се и и си изпивам по един шейкър всеки ден, дано да помогне. Определено го предпочитам пред пържола или извара.

Аз вчера най-накрая съобщих на моите роднините за бременността. Роднините на ММ още ги държим в неведение. Еми както очаквах, абсолютно неадекватна реакция от страна на баща ми. Не се зарадва. Бебето било "логична последица от пандемията"! Все едно се е пръкнало от скука, защото сме постоянно затворени. Разбира се той не знае, че от две години обикаляме репродуктивни специалисти. Отделно сега не му било времето, тази пандемия била планирана още от 2015г и била предназначена да остане тук, за да ни контролират. Оффф, нямам думи - съвсем е изтрещял.

Аз също забелязвам, че на моменти малката е много буйна, а други дни се е кротнала. И аз като една много лоша майка започвам да я ръчкам да се събуди, за да се успокоя.

# 566
Brin, не знам дали ще ти е успокоение, но моята свекърва също реагира неадекватно като й казахме. Каза сам”ааа, така ли? Ами добре”. Тя е от друг град. Бяхме й да гости за 2 дни. Казахме като отидохме и после през цялото време не се спомена повече нищо за тая бременност. Не попита за термин, в кой месец съм, как съм.. нищичко. Просто едно “ами добре”. Така реагира и с първото дете, но сега му се радва и го обича. Не им се връзвай. Да се оправят всеки с тъпите си реакции и коментари.

# 567
  • Sofia
Точно. Нито попита за пола, нито за термина. Никакъв интерес. То така беше и с второто дете. И аз си очаквах подобна реакция. Ама сега им се радва и на двамата.
Другите роднини, кой ще честити, кой ще каже, че това е добра новина, но той....

За второто бебе реакцията на свекървата беше : "Е ми, ще се справим все някак" придружено с тежка въздишка 😆. Човек би казал, че тя ще ги гледа. За протокола тя има само едно дете. Сега и тя много им се радва. Ама и от нея не очаквам да скача от радост, като научи, че чакаме трето!

# 568
Разплаках се докато чета двата ти поста. Много съжалявам, че подобна реакция не е изненада за теб. Наистина. И майка ми реагира малко странно - усмихна се и каза "Честито", баща ми се разплака, свекърите също си поплакаха, от радост де. Важното е да приемеш всичко леко, не позволявай това да те натоварва.
Желая ти лека бременност и от тук нататък само хубави емоции!

Точно. Нито попита за пола, нито за термина. Никакъв интерес. То така беше и с второто дете. И аз си очаквах подобна реакция. Ама сега им се радва и на двамата.
Другите роднини, кой ще честити, кой ще каже, че това е добра новина, но той....

За второто бебе реакцията на свекървата беше : "Е ми, ще се справим все някак" придружено с тежка въздишка 😆. Човек би казал, че тя ще ги гледа. За протокола тя има само едно дете. Сега и тя много им се радва. Ама и от нея не очаквам да скача от радост, като научи, че чакаме трето!

# 569
  • Sofia
Ами, нито съм разстроена, нито ме натоварват. Всеки с разбиранията си. Но познавайки ги, определено не предразполагат да им се каже подобна новина. ММ предложи да им кажем другата Коледа и направо да ги запознаем.

Общи условия

Активация на акаунт