Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 099
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, няколко дни след фетална ви пиша да се похваля, че моят малък мъж вече е 600гр и двама лекари ме успокоиха, че всичко е наред с него и с мен(шийката ми е 33мм, което е повече от предишния път, но явно е нормално?!). Официално сме в 23 седмица и не спирам да мечтая за момента, в който ще го гушкам. От няколко дни бебо се е отдал на сериозни ритници и цялото семейство се реди на опашка да го усетят Grinning
От утре съм в болничен докато родя и сега остана с моят мъж да се залавяме да купим всичко, което не сме подготвили още и да се преместим в нова квартира. Това с местенето ще ми дойде в повече, но пък ще сме в София за постоянно и доста от нещата ще са по-лесни.
Планирам да си запазя час при мамолог дори и чисто от профилактична гледна точка, имате ли препоръки за специалист в София? АГ-то ме успокои, че няма причина да не мога да кърмя, но ако съм имала желание не пречи да отида на преглед.

# 541
Lina браво за хубавите резултати от феталната Blue Heart
Аз все се каня да ви питам мажете ли гърдите и зърната с нещо, защото моите са сухи и ме сърбят, даже забелязвам че зърната се белят. Трябва да ги мажа с нещо, но се чудя дали да е с това масло против стриии на So Simple, с което мажа корема? Иначе съм много доволна от маслото,но ще търся нещо за гърди и зърна? Ако някоя мама може да препоръча нещо, от което е доволна и после през периода на кърменето...

# 542
  • София
До колкото знам, е нормално зърната да имат лека коричка по това време. Бях питала
АГ , препоръча да ги мажа чак след 30 седмица. Аз си чакам третата ФМ и ще я
Питам пак.

Ние купихме всичко ( не помня дали писах по този въпрос ) , сега съм се отдала на гледания на всякакви видеа свързани с кърмене и първи грижи за новороденото. На моменти се стряскам и притеснявам дали ще се справя ..

# 543
Lina браво за хубавите резултати от феталната Blue Heart
Аз все се каня да ви питам мажете ли гърдите и зърната с нещо, защото моите са сухи и ме сърбят, даже забелязвам че зърната се белят. Трябва да ги мажа с нещо, но се чудя дали да е с това масло против стриии на So Simple, с което мажа корема? Иначе съм много доволна от маслото,но ще търся нещо за гърди и зърна? Ако някоя мама може да препоръча нещо, от което е доволна и после през периода на кърменето...
Крем за зърна на Матернеа или Лансинох.

# 544
Лансинох ползвах аз след като родих сина си. Тогава имах големи рани и честно казано съжалих, че не взех крем за зърна още през бременността. На мен също са ми сухи сега зърната и ме сърбят. Получих и алергична реакция от лосиона против стрии на Мустела (който използвах без проблем и през миналата бременност 🤷🏼♀),та сега тр да ходя да взимам други мазила.
За мамолог препоръчвам др Бозев в МБАЛ Света София, но знам, че още от началото на бременността гърдите започват да се изменят, млечните жлези набъбват и нищо не може да се види на ехограф - през 2019 докато бях бременна поради тази причина ме върнаха от преглед (друг лекар, не Бозев) 😀Трябва да се изчакат 6 месеца след прекратяване на кърменето. Аз общо взето като спрях да кърмя забременях почти веднага с второто и не съм ходила на мамолог от 2018. Някоя акоходи, да сподели как е.

# 545
  • София
Аз гърдите ги мажа само с олио за стрии иначе въпреки дискомфорта избягвам да ги мажа с друго. Аз си ходя без сутиен от няколко месеца насам и се чувствам много по-добре и раздразненията са много по-малко.
Между другото лекарката на фетална ми каза, че съм слабичка и ме изгледа накриво, но нищо друго не каза за това пък моя си АГ ме похвали, че храня бебето добре и расте според седмицата. Качила съм 7кг, а вече съм в началото на 6м. Ще видим занапред как ще дойде, нямам засилен апетит както в началото, но от 3 до 6 месец не ми се ядеше грам сладко и сега пак се почна с нагъването на шоколадови изделия Grinning Таткото ми угажда на всичко и ми готви без мазно и без някои подправки и засега и киселини нямам.

Ние купихме всичко ( не помня дали писах по този въпрос ) , сега съм се отдала на гледания на всякакви видеа свързани с кърмене и първи грижи за новороденото. На моменти се стряскам и притеснявам дали ще се справя ..

бейбибу, разбирам те и аз съм така за всяко нещо притеснения и четене, но вярвам, че всяка майка е минала по-този път и се е справила. Аз вчера гледах клипчета за раждането и като се панирах дали ще се справя с всичко и моят мъж едва ме успокои, че всичко ще е наред. Важното е да сме добре, за да родим здрави бебчета пък след това всичко ще се подреди Relaxed

# 546
По отношение на големината на корема - моя си е мини корем, но постоянно има хора, които правят коментари, че ми е много малък, къде ми бил коремът и в началото честно казано се засягах, явно на една бременна й трябва малко, за да се. Но миналата седмица, когато бях на преглед без да питам АГ, той ми каза, че коремчето е супер и тъй като не съм много килограми бебето се вижда много добре. Освен това е достатъчно показателно, че в средата на 6ти месец бебето е 760 грама, така че голям или малък корема - при всеки е различно. Важното е бебето да расте в норми и ние да се чувстваме добре.

# 547
И аз съм със сравнително малък корем, 4 килограма имам качени до сега като ям всичко и не се ограничавам в порциите, просто не мога да побера повече.. около 500 грама е нашата манекенка и е в норма за седмицата си, доктора на миналия преглед беше много доволен как се развиват нещата (защото имах проблеми, но не свързани с бебока) и никога не е ставало въпрос, че съм слаба. На 20-то число този месец влизам в 7-мия месец.

# 548
Аз също съм + почти 4 кг. вече в средата на седми месец. Коремът ми е доста голям, поне аз като го гледам. Започна да ми личи от края на петия месец, но дори тогава успявах да го скрия с по-широко дрехи. В началото за кратко и аз се дразнех на коментарите за килограмите (Защо си толкова слаба? Как ще се храни това бебе? Яж повече!). Бързо се научих да не им обръщам никакво внимание. Вече се храня добре, имам и дупе Joy . Не знам как сте вие, но аз отново започвам да усещам как се връщат симптомите от първия триместър- гаденето, умората и безсънието.

# 549
  • София
Килограмите според мен са си строго индивидуални и стига с бебето и с нас всичко да е наред, няма значение колко сме качили. На всички се казвам, че за пръв път в живота си се гордея с корема си Innocent
За гаденето аз не усещам все още, имах киселини след като ядох една доста мазна супа като бяхме на гости, но след няколко дни преминаха. Умората и безсънието ме удрят супер силно почти през целия ден. Никога не съм могла да спя в кола, а сега като се кача пусна си подгряването на седалката и се унасям 😀 на работа също заспивам и се налага да си пусна болничен, защото заспивам по два пъти на ден 😅😅

# 550
  • Sofia
Ползвала съм Гармастан крем за зърна. Но това беше след раждането, за да си предпазя гърдите от разранявания заради кърменето. Хидратира добре. Бях доволна.

Аз все още съм си + 4кг. Последния път малката беше 600гр, но аз много и нямам доверие на моята АГ в това отношение, защото предишните две бебета ги изкара, че са над 3кг, а и двете се родиха под 3кг (второто беше 2600гр).

И при мен се връщат симптоми като гадене, умора, безсъние/сънливост, но най-вече гадното сърцебиене се върна. Не смея да си измеря пулса, имам чувството, че е 120. АГ ми каза, че било нормално да стигне и до 140! Ужас!

Новото около мен е, че се реших сега в 24гс да си сложа бустер срещу Ковид. Искаше ми се да изчакам да влезна в 7-ми месец, за да имам някаква защита и в родилното, но сега с тая настъпваща вълна реших да не чакам. Дано всичко е наред с бебето (няма как да не се притеснявам) . Едва ще издържа до 17-ти, когато ми е следващия преглед.

Иначе шефката вече иска да знае кога ще излизам в майчинство, за да ми намери заместник. А аз не знам какво да й кажа. По принцип 45 дневния болничен трябва да ми започне от 15 март, но аз искам да си изкарам целия месец и да излезна в болничен от април. Но от сега как мога да кажа дали ще съм в кондиция 🤔. Всичко се случва, особено в края на бременността. С предишните бременности нямах проблеми, но сега няма как да знам как ще е.

# 551
Привет, момичета Simple Smile

Досега ви четох само (доста приятно и полезно четиво за уикенда), но исках да наваксам с темите, преди да се включа и аз.
Нашата дама е с термин 17-ти април и на последния преглед преди 4 дни тежеше 730г. Аз от своя страна съм качила 10кг от началото на бременността, но преди това бях отслабнала, та от нормалното си тегло съм качила 7.

Това, което малко ме притесни е, че докторът ме тегли на всеки преглед и ми се скара, че са ми в повече килограмите. Първа бременност ми е и нямам много база за сравнение, но видях че някои от вас са качили 3-4-5кг и още повече се сдухах Close
Като цяло гледам да се храня балансирано и здравословно, не ям пържено изобщо, не пия безалкохолни, ноооо със сладкото нещата стоят по различен начин Grin ще трябва май още повече да го контролирам и него...

Иначе по изследвания и ФМ нещата изглеждат наред, малката нинджа не спира да се движи, а днес ще звънна за час за третата ФМ. Безсънието ме мъчи и мен от преди празниците, не мога да си намеря място изобщо и съм неадекватна през деня на работа Grinning. Все пак, сигурна съм, че ще си заслужава, веднъж да ги гушнем малките пухкави бебоци Revolving Hearts

# 552
Аз, ако бях качила само 4кг щях да се радвам. Ако ми беше малък коремът също щях да се радвам. Тук за 2 седмици много ми порасна, зимните якета едва закопчавам, а се надявах да не купувам от грозните за бременни 😀 бебето расте голямо, аз в 26та седмица съм +7-8кг някъде и лекарката ми се кара, а да ви кажа каква диета пазя… никакви пакетирани храни, никакво сладко (освен плодове), никакво бяло брашно и неща, които съдържат бяло брашно. Позволявям си филийка оълнозърнест хляб на закуска. През останалото време не ям хляб. Въглехидратите са ограничени. Ориз, ако ям на обяд, вечер гледам да е месо със салата или яйца, или някакъв друг протеин. Въобще… много внимавам, а бебето пак е голямо, а аз качвам кг и АГ прави коментари 🤷🏼♀ Мен това ме напряга. Отделно напоследък ми тежи вече кормът. Тичам по детето и започват едни болки ниско долу. По краката ми се появяват разширени вени. Опитвам се да почивам повече, но с малко дете, което постоянно тича и се катери не ми се получава.

Така че аз бих се радвала, ако бях с малко качени кг и с малък корем 😁

# 553
Здравейте момичета аз съм от майската тема но доктора ме съветва защото ще съм с планово секцио да е след края на април .Може ли да се присъединя към вас без да напускам майската че са ми скъпи момичетата там .В 23+4 съм очакваме момиче и съм от Ловеч но се следя в Плевен .На 37 год съм имам син на 15 год и се решихме за второ най накрая .

# 554
Здравейте момичета, аз днес се мерих 59 кг. 9 кг. oтгоре, отдавам го на това, че по-рано работех по 10 часа на крак не ядях почти нищо абе само ми мрънкаха, че съм станал клечка, а аз се чувствах прекрасно на 50кг. Ям по-много и сладко и тестено, от ускорения пулс понякога ми призлява като хапна повече и ппвръщам. За момента иначе коремчето не ми е голямо, но има време. Тази седмица трябва да отида за месечния преглед, но ще изчакам хремата да ми мине, живот и здраве и тогава, може и за другата седмица да отложа, въпреки, че днес 4 ден е сравнително добро положението вече(не ми тече вече носа). Тест не съм правила, нямам температура нито главоболие, нито нищо друго освен течащ и запушен нос, помагащ му само муконазал.. пих и парацетамол за всеки случай. Около мен всичко киха, кашля, подсмърча, абе ужас.

Общи условия

Активация на акаунт