Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 113
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Аз също усещам такова ритмично потрепване предимно вечер като легна да спя. Някой път за около 5 10 минути , някой път за по - кратко. Предполагам и аз , че хълца.

# 526
Около 3-4 пъти съм го усещала и аз все се чудя дали хълца..като много леко ритмично ритане на едно и също място продължение на минути, а като почне да шава е навсякъде, не се спира на едно място и предполагам си хълца мацката 😃 Иначе аз моя си пулс често си го усещам в корема, но е различно усещането.

# 527
Аз не съм сигурна, какво точно усещам 😀 .. може и да си хълца .. ама като не знам какво е чувството.. как да го разбера какви ги върши.. аз от два дни го усещам много ниско долу.. и е доста по-мързелив от обикновенно с шаването в корема.. когато ме рита, рита навътре и мноого ниско, много е странно.. във вторник съм на преглед.. интересно ми е да видя в каква позиция е тоя бебок.. до сега не съм го усещала така ..

# 528
Момичета, да ви попитам някоя от вас скоро имала ли е само хрема, без други симптоми и какво сте пили? От вчера, онази вечер съм така, само муконазал си пръскам, че с други капки имам чувството, че ми се запушва все повече и повече носа! За парацетамол специално се чудя, дали да пия или не?

# 529
Аз преди Коледа бях със силна хрема и гърлото ме болеше. Нямах температура и затова се опъвах на Парацетамола, въпреки че го дават безопасен по време на бременност. На снаха ми в Дания й го изписваха и при главоболие. Накрая пих и честно казано веднага ми олекна, чак ме хвана яд, че по-рано не пих. Но разбира се не трябва да се прекалява.

# 530
  • Пловдив
Аз хълцане още не съм усетила Stuck Out Tongue Winking Eye В очакване съм

Да ви попитам вчера и днес в покой и следобедно лежане получих нещо като сърцебиене, по скоро като спиране на сърцето и после силно няколко последователни удара. Малко се изплаших, и чета в Интернет, че било нормално при бременните заради изпомпването на повече кръв. Някоя от вас имала ли е подобно нещо? Иначе мисля и утре ако се повтори да звъня на ЛЛ за направление за кардиолог.

# 531
Аз преди Коледа бях със силна хрема и гърлото ме болеше. Нямах температура и затова се опъвах на Парацетамола, въпреки че го дават безопасен по време на бременност. На снаха ми в Дания й го изписваха и при главоболие. Накрая пих и честно казано веднага ми олекна, чак ме хвана яд, че по-рано не пих. Но разбира се не трябва да се прекалява.
А на лекар ходи ли, смисъл тест правила ли си или просто реши ти, да си пиеш парацетамол(и може ли фервекс500, ако не намеря на хапче, сега). Благодаря!

# 532
Разбира се ходих си при личния, и тест правих. ЛЛ искаше дори антибиотик да ми изписва, че излизаха едни жълти сополи и храчки. Но с инхалации успях бързо да се изчистя и ми олекна.  Парацетамолът докторът каза само при температура. Но то е и обезболяващо.
Фервекс не знам, той има и други съставки и не съм наясно.

# 533
Никога няма да ти навреди преглед от кардиолог, надяваме се да е само за твое успокоение. Някои сърдечни състояния са нормални по време на бременност, сърцебиене и на мен ми се е случвало да имам, а също така и усещането за няколко по-силни удъра (като прескачане на сърцето мога да го опиша аз), които и преди съм ги имала предимно преди цикъл.. Не знам дали е точно това усещането, което описваш, но прескачането се нарича екстрасистол (можеш да прочетеш в интернет)

Аз хълцане още не съм усетила Stuck Out Tongue Winking Eye В очакване съм

Да ви попитам вчера и днес в покой и следобедно лежане получих нещо като сърцебиене, по скоро като спиране на сърцето и после силно няколко последователни удара. Малко се изплаших, и чета в Интернет, че било нормално при бременните заради изпомпването на повече кръв. Някоя от вас имала ли е подобно нещо? Иначе мисля и утре ако се повтори да звъня на ЛЛ за направление за кардиолог.

# 534
Здравейте! Надявам се, че всички сте добре и вие и вашите бебчета! Включвам се с един въпрос. Вчера бях на обременяване с глюкоза, днес излязоха резултатите, които лично според мен нямат общо с реалността и бих искала да повторя изследването. Та въпросът ми е през какъв период може да се прави и може ли още в понеделник да го направя отново? Благодаря за отделеното време. Бъдете живи и здрави. ❤️

# 535
На мен ми казаха, че не може да се прави обременаване с глюкоза повече от 1 път по време на бременност. Не се притеснавайте за резултата, за бременни са съвсем други стойностите, от тези дадени от лабораторията. Първо се консултирайте с ендокринолог.

# 536
Аз с предната бременност 3 пъти правих обременяване с глюкоза и 3те пъти по лекарско предписание, но бяха разпределени във времето. Не знам дали е препоръчително да се повтаря толкова скоро. Нямам идея наистина, но все пак се натоварва организмът. Особено, ако на първия тест са излязли завишени стойности, може да не е мниго подходящо веднага пак да се натоварва така. Най-добре да се обсъди с лекар. С миналата бременност АГ ми назначи първия тест, след което ме изпрати на ендокринолог.

# 537
Говорих с АГ, каза ми, че няма проблем в понеделник да повторя, но реших да се допитам и до вас.

# 538
Щом лекар ти е препоръчал, няма какво да мислиш 😉 ние тук не сме експерти повечето. Само личен опит споделяме. Стискам палци вс да е наред втория път, че голям зор е тоя гестационен диабет.

# 539
Момичета, започнахте ли да усещате хълцане на бебето? Вече на два пъти се случва едно ритмично потрепване и потупване, на точно определено място за около минута-две, та си мисля няма какво друго да е. Даже и преди съм усещала нещо такова, но по-леко и все се чудех защо си усещам пулса в корема 😁 Но сега като стана по-силно се замислих.

Здравейте на всички! Тъкмо щях да пиша и аз за същото. Аз съм 27 седмица, нашият юнак върви с 2 седмици напред. Първа бременност ми е и всичко ми е много ново. Вече усещам почти всеки ден за по няколко минути тези ритмични пулсации, съвсем леки. Отделно и ритничетата, естествено. Моята лекарка ми каза, че хълцане се усеща след 34 седмица... и се чудя какво друго може да е това. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт