Априлски бебчета 2022 - тема 4

• 44 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Привет, относно кърменето днес бях на кардиолог, защото съм от тези с високо кръвно. Та докторката ми каза, че най-вероятно няма да мога да кърмя след раждането, ако не ми се оправи кръвното, заради хапчетата. Много ми се искаше, но явно аз ще съм от некърмещите, но в крайна сметка бебето да е добре, пък каквото е такова
  Това за първи път го чувам за връзката между кърмене и високо кръвно! Може ли малко повече информация за какво иде реч?

# 511
Лекарствата които се пият минават през кърмата. Иначе по време на бременността не пречат на бебето.

# 512
Не се настройвай от сега. Има голяма вероятност кръвното да се оправи след като родиш и да нямаш нужда от хапчета. Също относно лекарствата и кърменето - има един сайт: https://www.e-lactancia.org/ там е описано кои лекарства могат да се съчетаят с кърменето. Също така може да видиш второ мнение от кардиолог в случай, че искаш да кърмиш, а ти кажат, че не може.

Мен с първото бебе педиатърката, която е и мой личен лекар ме посъветва да спра да кърмя, защото ми изписа антибиотик за мастит. Ходих при мамолог и се оправих без въпросния антибиотик. Не съм спирала да кърмя реално.

# 513
Здравейте и за много години и от мен! Нека новата година ни донесе здрави и сладки бебчета! 💙
Вчера бях на ЖК и нашият мъж вече е цели 807гр. Всичко е наред иначе. Моето АГ винаги ми мери кръвното и аз го меря, когато се сетя, защото в тези месеци е важно да се следи.
Относно пазара вече сме купили доста неща и съм много доволна. Мисля само помпата за кърма да оствя за по-нататък. От приятелки съм останал с обеждение, ще електрическата на Medela e доста добра, и съм се спряла на нея.

# 514
За момичетата на НМХ, май никъде няма Фраксипарин, даже имаше репортаж по новините вчера и както се очертава ще е така до края на януари. Влязох в групата за взаимопомощ във фейсбук има повече от 10 поста в последните дни и нито една положителна развръзка. Много неоправдан стрес за бременните в 21 век да няма наличност на лекарства!

# 515
  • Sofia
На мен са ми останали 12 инжекции. Силно се надявам докато свършат вече да има някаква наличност.
Но, да, права си, не стига, че самата бременност си е стрес, ами сега и това. Да се чудиш как да си осигуриш терапия, която не бива да бъде спирана.

# 516
На мен ми остават още 11. Не знам какво ще правим ако няма наличности скоро. Аз последно минах на Клексан, защото така и не намерих Фраксипарин, но до колкото виждам вече и Клексан не се намира...

# 517
Момичета а в болниците при вас няма ли?Имам приятелка с термин февруари и в нашия малък областен град няма от повече от месец.Но си ходи в държавната болница и и бият,предполагам и вие може да намерите някоя с наличност.За съжаление времената са такива,дано възстановят производството и не се стига до проблеми.

# 518
  • Пловдив
Иначе да ви кажа, днес най-после имам записан час за ваксина! Мъжът ми е управител на хотел и постоянно е в риск, въпреки, че има поставени две дози (днес ще сложи трета).. В нашия край нещата доста се разгорещяват отново с този Ковид и реших, че не ми се рискува да се разболея точно сега.. Ще си сложа Модерна, надявам се да мина без някакви "уау" странични ефекти. ММ е от Гърция и там за всички бременни се препоръчва Модерна и по-късно започнха и с Пфайзер.. Четох, че след 20та седмица шанса да предадете антитела на бебето нараства двойно, също така и при кърмене след това..
Ще ви държа в течение относно ваксината
Аз в първия работен ден след новата година също се ваксинирах с Пфайзер. Имах само 1 ден лека болка в ръката. За Модерна също чувам, че е доста силна и може да са по силни страничните ефекти, но са надявам при теб да няма и да си спокойна.

За кърменето, аз с дъщеря ми бях секцио по спешност, след това бях толкова стресирана, че едва едва подавах гърда на детето. Всички в болницата (уж имаше и Консултант по кърмене, който нищо не правеше по въпроса да спомогне) ми казваха, че е по лесно с шише. Аз казвам да не и дават от шише, да си я накърмя. Те я нахранят и тогава ми я върнат 😁 Въпреки това, когато се прибрахме в къщи, 2 дни бяхме заедно с бебето в леглото и се напасвахме една към друга. Беше си зор, няма да крия. Зърната ми бяха целите в рагади и много болеше, въпреки кремовете. Но след 7 дни отшумяха и кърмих успешно 15 месеца.

За количките си мисля, че 22кг е много 🙄 Тя дъщеря ми е на 6 години и е 19кг. Според мен чак пък толкова няма нужда. Аз ще съм със старата количка от преди, Mutsy Evo, не е лоша, маневрена, лека. И аз още нищо не съм купила за сега. Като ви чета, май ще купя шапка 🥰 Надявам се да опитам ВБАК този път. Още не съм ходила на консултация с лекарката, на която съм се спряла. След 30 г.с. мисля да я посетя. Дано да имам късмет и всичко да се случи така, както си го представям.

Този Клексан няма ли го в Турция. Има групи за пазаруване, може да помолите някой да ви го донесе. Иначе и на мен това не ми е за вярване. Такива важни лекарства да ги няма по аптеките. Все едно сме в третия свят!

# 519
Здравейте,
Минавам да се отчета след ваксината.. добре се чувствам, като изключим силна болка в ръката (с тая болка сега нито мога да готвя, нито да чистя, само ще лежа 😀) Бебо явно и той е развълнуван от ваксината, цяла нощ не ме остави да спя.. доста е активен..
За мамите, които имат проблем с набавянето на лекарства, в нашия край доста използват гръцката аптека “Промахона”, доста майки поръчват от там, особено АМ, тъй като съставките са по-пречистени и техният стандарт за внос на лекарства е по-висок от нашия, съответно и качеството е по-добро.
Лично аз нямам опит с тази аптека, но знам, че може да си поръчате онлайн .. мисля представя се рецепта.. хората се свързват с вас по вайбър и изпращат всичко по еконт.. мои познати са доста доволни и почти не пазаруват от България. Така че.. може да пробвате.

# 520
Промахон последният път ми дадоха цена за Клексан 0,4 за 2 спринцовки 9 евро. Доста скъпо излиза. В краен случай и от там ще се поръчва, но и те често имат недостиг.

# 521
Днес ми мина прегледът. Госпожицата в 23+4 вече е 600гр. Но АГ пак си ме предупреди, че и това бебе ще е малко (по някои показатели си върви все така със седмица назад).
Седи си напречно като в люлка, явно така й е удобно, защото и на миналия преглед пак беше така.

Вече започнахме със записите на тоновете. Много ми е странно, защото по мои спомени е доста рано за това. Но въпреки ранната г. с. записът се получи добре.

От изследванията излезе че хемоглобинът ми е паднал, та се налага да включим и желязо. Каза ми че трябва да е на интервал от Магнезия. Вие на какво отстояние пиете желязото от Магнезия?

Също така ми излезнаха някакви бактерии в урината и ще трябва да пусна стерилна урина. Някой знае ли как се пуска това чудо? Има ли някакви специфични условия?

Аз пия магнезий и желязо с 2 часа разлика между двете. Така ме посъветва АГ.

# 522
Привет!
Днес бях на преглед, бебка върви с почти седмица напред, по последен МС съм 26 г.с, а по размери около 27. Утре ще правя обременяване с глюкоза, на АГ водите ѝ се видяха една идея повече и да се подсигуря, дано да няма неприятни изненади Close Освен това ми пусна и ПККи урина, че не са ми пускани от октомври. А иначе тя си прави луд купон, доста е активна, което и сз вече усещам осезаемо и както ми е за пръв път е уникално❤

# 523
Аз днес бях на обременяване. Досадна работа, ама сега съм щастлива, че резултатите са добри. Но аз от самото начало на бременността много внимавам какво ям, та сега се награждавам с една вкусна пица 😁😁 не съм яла такова нещо от много време.

# 524
Момичета, започнахте ли да усещате хълцане на бебето? Вече на два пъти се случва едно ритмично потрепване и потупване, на точно определено място за около минута-две, та си мисля няма какво друго да е. Даже и преди съм усещала нещо такова, но по-леко и все се чудех защо си усещам пулса в корема 😁 Но сега като стана по-силно се замислих.

Общи условия

Активация на акаунт