Университети в Германия и други държави с немски език 17

• 54 146
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Абе някой знае ли в тази Германия какво значи валиден сретификат? Никой не можа да ми отговори - нито в посолството, нито в Луфтханза. Всички повтарят като папагали валиден сертификат и никой не знае какво значи това. Ако някой знае колко време е валиден сертификата след 2-ра ваксина на Файзер, ще го черпя бира Wink

Да се пробвам за бирата Wink
Може би трябва да се изтегли приложение за проверка на сертификат, което се ползва в Германия и да се сканира наличния сертификат. Ако покаже, че е е валиден, значи е валиден.
При дъщеря ми ситуацията е следната: сертификатът й е от края на септември и още би трябвало да е валиден. Преболедува през януари и вече не е валиден сертификатът й за преболедуване. За всеки случай днес ще си направи бърз тест и ще пътува с него. Но ще й кажа да пробва със сертификата за ваксинация, за да провери.

# 616
  • София
mutafova 78,според мен сертификатът и е валиден до съответната дата на юни месец.Но да не те подвеждам.

# 617
Точно както Али е казала - 270 дни, само бустера е безсрочен, при сертификат за преболедувал - 3 месеца. Пфу, изтървах бирата. А как обичам... Simple Smile
На моите деца сега втората след Янсен им изписа бустер на сертификата , защото системата така я отчита, но валидноста пак е 270 дни като го проверим. Аз поне се моля горещо след тия 270 дни всичко това да е останало в миналото. Много се радвам, че и в  БГ вече   няма да ни посрещат лелки в бели манти  с тестове в ръце. Малко страховити са.. Съпругът ми се вурна снощи от  задгранична командировка с кола. Никъде, на никоя граница не са искали сертификати. На БГ  границата обаче... съвсем други правила важат.

# 618
mtz и аз съм чела, че е 270 дни. Защо не звъннеш в РЗИ? Ако успееш да се свържеш с някого, разбира се.
Сега си сканирах сертификата от втората ваксина Пфайзер с Covid Check BG. Направена е на 14.04.2021г. При сканирането излиза, че е била валидна до 14.04.2022г.  Значи може и да е повече от 270 дни. Сканирай сертификата и виж какво ще излезе.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 12:17 от СЛ

# 619
  • тук-там
Различно е в различните страни. Аз за това питам запознати. За 270 дни и аз знам, но не съм сигурна, че така е в Германия! Благодаря на всички за включването!

# 620
  • София
mtz, идея друга ми дойде, не заради бирата Wink
 Пишете мейл на здравната служба в града, в който кацате, примерно Франкфурт... Или Мюнхен, или който ще да е.  Лесно ще намерите в нета координати. Примерно: info.gesundheitsamt@stadt-frankfurt.de. Обяснете в този мейл, че получавате противоречива информация от посолство и Луфтханза.   Прикачете сертификата с датата на втората ваксина и изчакайте официален отговор. Ако  той гласи, че ваксината е валидна в Германия,  тръгвайте без тест и си имайте и  отговора им черно на бяло за доказателство, ако някой се заяде.. Ако се окаже невалидна - тест Simple Smile Но дано да не е така. Не е проблемът в парите в такива случаи, нито в еднократното бъркане с тая клечка,  понеже може и антиген. Проблемът е, че дават грешки тестовете и ако, не дай си боже,  го изкарат позитивен, няма отиване на ТМС..

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 12:56 от пенсионирана русалка

# 621
  • София
Актуална информация -синът ми току що пристигна в Кьолн, не е имал проблем със сертификата, ако някой му го е проверявал, че забравих да го питам.

# 622
  • тук-там
Накрая намерих една позната в Луфтханза, която ми потвърди тези 270 дни след 2-ра доза. Русалка е дала добра идея. Може би ще пишем, за да сме съвсем сигурни! Пак времената са по-леки и благоприятни откъм ковид ситуация. Като си спомня какво беше …

# 623
  • София
mtz, сега си говорих с едната девойка и просто се сетих да я питам за валидността на ваксината.. И адски странно: приложението дава опция за проверка дали сертификатът й ще валиден и на предстояща дата Х в избрана държава от падащ прозорец. Тя избра пред мен  Германия, естествено, предвид въпроса ти за там точно. Втората й ваксина на Пфайзер е от 29.11.2021, приложението дава, че ще е валиден сертификатът й и през септември, октомври, ноември 2022.Rolling Eyes Даже и с някаква дата от 2023 се пробва, пак излиза валиден..  Може ли да е отменен бустерът случайно като единствен вариант за безсрочна валидност или много си мечтая?
Казах й за здравната служба и я питах дали е вариант. Тя каза, че не е лоша идеята, но да търсите по-скоро контакт с отдела, занимаващ се с чужденци, те вдигали тел/отговаряли на мейли навреме, останалите по-скоро не..

# 624
  • София
По-скоро приложението още не работи както трябва.

# 625
  • София
Е, надеждата умира последна, навсякъде вече е фрашкано с хора, защо ще настояват за бустер..

# 626
Снощи наш приятел ни разказа как преди седмица не са го  допуснали до полет с еднократна Янсен слагана края на ноември. Пътувал за Германия, направил ПСР на летището за сметка на работодателя( командировка е бил) и са го качили на борда. Райън еър. Казах ви как Уиз качваха от Пловдив със  и без ваксина. Всичко това на фона на неизискване на сертификат на немска територия.  Дано се намираме в някакъв преходен перид и от 01,05 всичко това да замре и никога повече да не се събуди.  Аз съм на  етап закупуване билет от Меминген за август, когато малкия ще си дойде за лятна ваканция. Сега билетите са поносими, ако имате вече дати за децата, сега е момента, около 90 дена преди полет.

# 627
  • тук-там
Пробвах днес да приложа сертификатите и без 3-та ваксина не ме пуска страницата на Луфтханза. Не е истина този студио Х! От кол центъра ми казаха да не се знимавам онлайн и да представим на гише сертификатите Astonished

# 628
Пробвах днес да приложа сертификатите и без 3-та ваксина не ме пуска страницата на Луфтханза. Не е истина този студио Х! От кол центъра ми казаха да не се знимавам онлайн и да представим на гише сертификатите Astonished
Верно? Значи, отпада варианта с Луфтханза. Ще дебна билети до Пловдив с Уиз, и тва е. Наесен живот и здраве всички ще пътуваме натам да го върнем, чувам, че по границите е спокойно откъм ковид рестрикции.

# 629
  • София

Какво означава не ме пуска?Миналата седмица синът ми пътува с Луфтханза без трета доза /поради прекаран ковид/,но с изтекъл сертификат и нямаше проблем да мине само с тест.

Г.Д. синът ти окончателно ли се прибира?

Общи условия

Активация на акаунт