Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 43 079
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
ДХЗ,чудесно е ,че имаш преки наблюдения от идентични жилища ,тока дори и мощността на климатика е ясна .Дано някой има поглед върху толкова мощна машина .Ние сме с 18ка и 21ца ,но са канални ,затова може да се  избира на колко места да се дистрибутира топлината .

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 11:42 от nelina_london

# 586
  • Велики Преслав
Деката, я вижте машини, които не са Тошиба едге. За ДАЙСЕЙКАЙ мога да потвърдя, че е уникална машина, но е 3000 лв.

Вихте тези

Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance- много добро попадение. Спрямо Даикина за същите пари е много по-добро. Двоен топлообменник, добро управление на струята, повече фреон и доста мощен компресор.

Ето и това

LG DC09RK Deluxe още по-добро
Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Мидеата пък я обожавам. Много добри характеристики и много добър капацитет под -7⁰

# 587
  • Sofia
Колко акумулатора мислите да ползвате? И къде в апартамента мислите да ги сложите?
За момента съм се спрял на https://www.amazon.de/-/en/dp/B0B1BRS8LF тъй като е готово устройство и има възможност за допълнителни батерии до общо 8кВ.
Целта на подобно устройство е да ми покрие нуждите при (временно) спиране на ток.

# 588
Деката, я вижте машини, които не са Тошиба едге. За ДАЙСЕЙКАЙ мога да потвърдя, че е уникална машина, но е 3000 лв.

Вихте тези

Hitachi RAK-25RPE/RAC-25WPE Performance- много добро попадение. Спрямо Даикина за същите пари е много по-добро. Двоен топлообменник, добро управление на струята, повече фреон и доста мощен компресор.

Ето и това

LG DC09RK Deluxe още по-добро
Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Мидеата пък я обожавам. Много добри характеристики и много добър капацитет под -7⁰
Сега ще ги разгледам и тях.
И последно питане че сигурно ставам досаден и нахален...Какво е мнението ви и за Fujitsu или Fujitsu General?
Благодаря.

# 589
  • Велики Преслав
Аз имам 2 климатика на марката. КГТА И КГТБ. Писал съм доста за тях. Много икономични, много топлещи, обаче много шумни. Имам 19 годишен Хаиер, който е 5 пъти по-тих от тях, но харчи значително повече. Иначе са солидни климатици. Най-високия им клас Нокриа, е уникална машина. Незабележима. Но пък е емен 5000 лв

# 590
  • Бургас
имам климатик  Mitsubishi Heavy SRK20ZSX-W/SRC20ZSX-W DIAMOND 7-ца на западна стая 14-15 кв височина около 2,40 - лятото е пещ
забелязах че като охлажда и работи около час, вече е охладено и почва да спира
въздуха става по тежък за дишане и дори леко намирисва неприятно, като го включа да обезвлажнява (DRY) - проблема изчезва

на какво се дължи това

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 21:31 от musicdoubl3

# 591
Здравейте! И аз се включвам с молба за помощ.
При ремонт на новозакупен апартамент установих, че същият е ужасно топъл. Холът и две от спалните са с южно изложение, нова дограма.
Иска ми се да сложа поне 2 климатика, ще се ползват предимно за охлаждане (на ТЕЦ сме). Спалнята е 13 кв. м., холът е 22 с плъзгаща се врата към северна спалня (12 кв.м.).
По принцип не мислих за климатици, но наистина става нетърпимо.
Ще съм благодарна ако препоръчате нещо.

# 592
  • Велики Преслав
Здравейте! И аз се включвам с молба за помощ.
При ремонт на новозакупен апартамент установих, че същият е ужасно топъл. Холът и две от спалните са с южно изложение, нова дограма.
Иска ми се да сложа поне 2 климатика, ще се ползват предимно за охлаждане (на ТЕЦ сме). Спалнята е 13 кв. м., холът е 22 с плъзгаща се врата към северна спалня (12 кв.м.).
По принцип не мислих за климатици, но наистина става нетърпимо.
Ще съм благодарна ако препоръчате нещо.
А каква ви е изолацията?

# 593
На южната страна няма изолация.
Блокът е стара тухла.

# 594
Никой ли няма идея за до 3000лв. какъв климатик да сложа на долния етаж на къщата.Излижение изток-юг-запад, изолация.Просто е голямо(75кв.), с много прозорци и отворена стълба към втори етаж.Ще се ползва за отопление.

# 595
ДХЗ, не мисля че с един климатик ще може да отоплявате това голямо помещение, че и с отворено стълбище. Трябва да са поне 2 бр.

# 596
Здравейте. Моля препоръчайте ми климатик за хол с кухненски бокс около 22.5 кв, височина 2.5м. Живеем в къща без изолация (планираме другата година да направим), изложение изток-юг. В двете спални (11кв) имаме 12ки чиго от миналата година и сме доволни. Плащахме нормални сметки, около 250-300лв . Вратите на спалните и хола са постоянно отворени, между тях има коридор около 5кв. Искаме да вземем 18ка. Стария беше 12 и не смогваше да стопли. Пусках го на 24-25 градуса за да поддържа 21. В стаите бяха на 21 и толкова поддържаха. Ще се ползва само за отопление.

# 597
  • Велики Преслав
Не мога да разбера защо си мислите, че новите машини са като старите. 18ка в 22 квадрата е кощунство.

# 598
Да уточня, защо искам по-голям. Къщата ни е на един етаж. Другата година имаме планове да правим втори етаж. Има отворена тераса до хола, която мислим да затворим и там да е стълбището за втория етаж, съответно хола ще стане с около 10кв по-голям, а и ще е отворено нагоре. Няма да сменявам всяка година климатик. Попринцип имахме планове за друг вид отопление, но предвид тези цени май ще си останем на климатици.

# 599
  • Велики Преслав
Да уточня, защо искам по-голям. Къщата ни е на един етаж. Другата година имаме планове да правим втори етаж. Има отворена тераса до хола, която мислим да затворим и там да е стълбището за втория етаж, съответно хола ще стане с около 10кв по-голям, а и ще е отворено нагоре. Няма да сменявам всяка година климатик. Попринцип имахме планове за друг вид отопление, но предвид тези цени май ще си останем на климатици.
Значи стълбището ще е в терасата и понеже винаги ще е отворена, ще се увеличи площта?
В такъв случай да, пека е 18ка. Извинянайте, за отклонението, но мислите ли, че ще много хубаво, за стълбите да се минава през хола. Няма ли други преходи?

Ето иначе хубави 18ки

Panasonic CS-Z50XKEW~CU-Z50XKE Etherea

Mitsubishi Heavy Industries SRK50ZSX-W~SRC50ZSX-W Diamond
Hitachi RAK-50RPE/RAC-50WPЕ Performance

Hitachi RAK-50RPE1/RAK-50NPE Performance server

Hitachi RAK-50PSЕW/S~RAC-50WSE Shirokuma

Общи условия

Активация на акаунт