Тренировки в домашни условия - 114

• 39 855
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
Дана, вкъщи тренирам рано сутрин, на слаба светлина и това, което виждам в огледалото, е напълно ок за мен. Онзи ден, когато ходих в залата да плувам, осъзнах колко силно се самозалъгвам - имам изключително много мазнини за чистене... По принцип, това не ми е цел, чувствам се добре в кожата си, но тъй като тази година се очертава около 4-5 седмици да съм на море, ми се иска да изглеждам по-добре. В този ред на мисли, храната определено трябва да се изчисти. Другият проблем е това, че в момента тренирам за маратон, а при мен многото кардио не помага за чистене на мазнини и оформяне на мускулите. Затова и тренировките трябва да ги пипна. Не искам да се отказвам от маратона, но при количеството бягане за маратон нямам достатъчно време за силови ... Размишлявам си на глас. Приемам съвети 😊

Картала и аз я разбирам. Тренировките ѝ доставят удоволствие, не гони някакви определени цели.

# 511
Катрала кой е треньорът?

# 512
Да де, просто се опитваме да й помогнем удоволствието й да не доведе до сакатлък. То няма противоречие между трениране за кеф и трениране правилно

# 513
  • Бургас/Пз
По независещи от мен причини се наложи да почивам в четвъртък и петък. Днес обаче направих две тренировки от Епик 3 и съм много доволна от себе си Simple Smile
Ден 10 - 30 минути табата - да първи път кардиото ми беше по силите и го направих цялото и в нейното темпо Simple Smile Даже след него имах сили за 40мин - ден 11 - крака, е тук вече ми се разказа играта. Много яка тренировка. Общо 70мин + 10мин стречинг.

# 514
....................... Другият проблем е това, че в момента тренирам за маратон, а при мен многото кардио не помага за чистене на мазнини и оформяне на мускулите. Затова и тренировките трябва да ги пипна. Не искам да се отказвам от маратона, но при количеството бягане за маратон нямам достатъчно време за силови ... Размишлявам си на глас. Приемам съвети 😊

Sprinkles, единственият ми съвет е да помислиш кое ти е по-важно, и кое би пожертвала.
Не правиш ли задължителните силови за хобисти при маратонска подготовка?
2хдолна част минимум, така че 3х долна, 1хгорна част.
Моите тренировки, всъщност, са точно това. Само рамото във вторник ми е в повече, но раменете са ми слабост.
Затова последните години не правя цели програми, защото не се връзват с режима ми на тичане.

Аз съм от онези които не губят мускул от тичане обаче, и сега имам повече от достатъчно. И да изгоря нещо, не ми пречи. Докато при изпуснато състезание ми се къса сърцето от мъка. Дори когато видя тичащ през прозореца, ме бодва завист- той тича, а аз чак след Х-часа (примерно).

Пререгистрирах се за Пражкия маратон 2020. Пристигна мейла най-накрая, уж ще се състои на 8.05.2022, ако не го отменят отново. Ще ходя редовно на физио дотогава, и ще съм под професионален надзор.

# 515
  • Там където
Леле, колко сте изписали... Аз в сряда вечерта след тренировка се тръшнах с ужасно главоболие и през нощта видгнах и температура. В четвъртък и вчера бях като пребита + ужасни коремни болки и диария. Нищо не тренирах. Днес съм малко по-добе и продължих по план 6 седм. но пак се чувствам отпаднала. Не е ковид според тестовете, ама каквото и да е добре ме тръшна. Дано и утре да мога да тренирам. Всички други болни да оздравяват, а тези с именни и рождени дни да са живи и здрави!

# 516
Agent - оправяй се бързо и дано мине леко!

Qaki - дано и ти се почувстваш по-добре, хубаво е, че тестовете са отрицателни.

Аз също да помрънкам малко - от една седмица съм с много силна билка в тила, врата, лявото рамо и изобщо лявата горна част на гърба. Не се повлиява от тиленол и адвил, правих две тренировки, но след тази в четвъртък се почувствах много по-зле. Ще запиша час за лекар, защото ме притеснява, че вече 8-ми ден и още не ми е минало.

След малко излизаме за разходка и после ме чака цял ден с домашни задачи.

# 517
  • London
Мерси на всички, които отделят от времето си за съвети. Оценявам го и знам, че е за да помогнат.

Днес тренировката ми се видя лека и всичко мина добре.

Ноу Фреймс, те са няколко треньори - съпруг и съпруга на по 35 някъде и момичето, което осиновяват като е на 16 след като то бяга от вкъщи заради домашно насилие от пастрока и намира подслон във фитнеса им, взимат я под крилото си и така( понастоящем е на 21 ).  Голямата я тренира за кросфит състезания и са известни в Колумбия и заради участие в най-известното спортно риалити там Десафио.  Това е общо взето известни са си там регионално.Stuck Out Tongue Winking Eye

Кали прилича на плексит. А дано не е, че е много коварен и бързичко става хроничен.

# 518
Бързо възстановяване на болните и контузените. Дано не е нищо сериозно.
Пейла, в някои от програмите си има отделни тренировки за корем. В коледната имаше, в beginner heat -също.
Ла катрала, за начинаещ действително е важно за харесва треньора. Като напреднеш и тренировките станат навик, можеш да разгледаш и други варианти. Има танци, мма, канго джампс, всякакви групови. Възможностите са много.
За днес - тренировка от Керълайн за корем и ръце и тренировка за ръце с Хедър.

# 519
Аз пък съм с попарен ентусиазъм 🙂 защото си мислех, че щом прогресираш с тежестите значи покачваш и мускул, но попаднах на информация, че прогреса с тежестите може да се дължи  на нервна адаптация, а не на хипертрофия. Как да разбера сега от двете качени кила дали има и мускул или прогреса ми с тежестите се дължи само на нервна адаптация.😅 На размери съм същата, ама то и без това не мога да кача чак толкоз мускул, че да се отрази на обиколките.
И отчета... Снощи направих ден 1 на епик ендгейм крака, днес гърди и гръб ще е...

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 13:43 от арсен

# 520
По мое скромно мнение, да не се осланяме много на това, че сме качили мускул при покачване на тегло. Ако сме Шварценегер-и, да. Но да се опасяваме по-скоро от мазно.

# 521
  • Стара Загора
Аз отчитам началото на втората седмица на Уникална-тренировка 6.На едното упражнение ми изпука бая коляното и се притесних да не съм контузила, но всичко е наред и малко модифицирах. Тази програма определено е по-лека от Дупеманията(която много ми хареса),но има някои засукани упражнения, които не ми допадат. Щях да правя и нещо мщкато добавка ама се сетих чак след като се облякох.

# 522
  • В страната на мечтите
Ох, подхванали сте темата за храненето, това ми е слабото място на мен... Кафе и алкохол (бяло вино) пия в изключителни случаи, я има веднъж в месеца, я не. Шоколада и той така, ама я бисквитка, я сладолед мушвам ежедневно... По-скоро са ми проблем основните хранения на мен, защото няма начин просто да следя макроси или каквото и да било, каквото готвя за децата, това ям и аз. Нямам сили и възможност да си готвя на мен отделно, то и така не ми стига времето за нищо...

Вчера завърших втора седмица с Хедър, като на мястото на нейната първа почивка в сряда направих една лека пилатес тренировка. Днес почивам, ще направя само един хубав стреч 20мин. Иска ми се да започна и йога, ама кога и как ще стане не знам...

# 523
Днес крака.

# 524
Здравейте!
Последните три дни правих упражнения от Guided Training Series.
Оказа се,че трябва една тренировка да я правя поне два пъти седмично,а аз мислех да си ги карам 12-те една след друга.Досега съм направила само 3 и се чудя дали да не взема да ги повторя следващите дни...
Иначе програмата ми харесва.Проблем са ми само дъмбелите - тя ги сменя постоянно,а аз имам само един чифт,вярно регулират се,но докато се натуткам да ги сменя - упражнението свършило.Затова реших да карам с едни и същи (2x8кг),само че на някои упражнения изнемогвам,а на други ми е много леко.Но все пак няма да се отказвам и се надявам да изкарам цялата програма Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт