Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда / Тема 3

• 38 132
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Blue Heart

Честито на всички с името Стефан, Стефка, Стоян и т.н. Flowers Hibiscus

Алекс, благодаря ти безброй пъти за всичко, което правиш за нас!
Безценна си! Да си жива и здрава! Hands Clap
Снимките на Пънар и Каан са много сладки! Неговата усмивка е наистина разтапяща!
Само не разбрах кога сършва първи сеезон, че вече ще започват и втори?

# 676
И, някой да дойде да ме събира с парцал от земята, аз се разтопих

Здравейте, момичета Simple Smile
Алекс, ами като гледам,  той също се е разтопил. Сигурно щото е "много добър човек" (по Пънар). Joy

# 677
Здравейте. Благодаря за всички коментари и преводи.
А да знаете защо спряха превода на
 червената стая?

# 678
  • София
Здравейте, мили момичета!
Поздравявам ви и с днешния празник на Св. Стефан и всички, които носят това име и производните.
Алекс, хиляди благодарности и от мен за преводите. Ти за нас си незаменима. Да си жива и здрава и много щастлива.
Ето и
"Присъда"
епизод 14 бг. суб.
Превод и субтитри: Doni J, Mina G
https://www.vbox7.com/play:f9c421524d
https://www.vbox7.com/play:6a60e49c2f
https://waaw.to/f/Ad3qqFLucPb1
https://dood.sh/d/fmn9w6d6q7ar0anwxox38n6oygfow4tw
https://ok.ru/video/3002256919258
https://my.mail.ru/mail/mgeorgiyeva/video/11/235.html
https://vk.com/club101119462
Благодарности на преводачите.

# 679
Здравейте. Благодаря за всички коментари и преводи.
А да знаете защо спряха превода на червената стая?
Вероятно става въпрос за превода на руски и така правят когато не могат да съберат паричките,че при тях преводите са платени и първо изпращат линкове на донорите си , а след време ги пускат по сайтовете.

Здравейте, всички!
Наистина снимките на Пънар и Каан от фотосесията са завладяващи.
Аз сега гледам по канал на ТВ повторението на Кара севдата / Обречена любов/ и правя съпоставка с емоциите, които поражда у мен изпълнението на Каан като Емир ,  и това като Ългаз в Присъдата. Та затова изобщо не ме вълнува дали ще бъдат двойка в реалния живот. Приемам ги като много добри, когато си вършат работата и се наслаждавам на играта им.

Честит Стефанов ден на всички именици!

# 680
  • Плевен / София
Благодаря на целият екип за превода в празничните дни! Господ здраве да им дава.

# 681
Пънар пита Онур колко дни остават до 9 януари.

Да пита мен - цял месец Grin

Благодаря за превода на еп. 14 Flowers Hibiscus и за всичко споделено! Flowers Hibiscus

Али Билгин добре си почива Wink

# 682
  • Кърджали
Още малко от Пънар Дениз

Мехмет Йълмаз Ак излезе доста добър художник

И Каан с любимият му Фалко

Липсват ми
Не е честно.

Приятно гледане на преведената серия.
Макар че колкото и не обичам да критикувам, няма да крия,че ме хвана яд как са развалили една от любимите ми сцени - тази преди делото, когато Джейлин за първи път изрича на глас съмнението си че може и да е убила Енгин. Цялото това съмнение, страхът че тможе да го е направила,страхът че може би ще загуби неговата подкрепа, думите на Ългаз, които по принцип са толкова хубави , са преведени този път много, много зле.
Съжалявам, офтопика, може би не трябваше дори да го пиша, но няма да го трия.Зашото ми е любима сцена, заедно с тази където Ългаз не оставя Джейлин сама в ареста

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 12:29 от Aлекcандрa

# 683
Здравейте, желая ви хубави празнични дни!

Късно се загледах в Присъда, но ви настигнах. Наистина интересен сериал. Когато се разкри кой е убиецът, се зачудих как ще продължи, обикновено това е краят. Но събитията продължават да се заплитат.
Не съм гледала последната серия с превод, а и виждам с какво внимание следите действието, също като Шерлок с лупата (поздравления за което!) Все пак ще рискувам да споделя какво ми направи впечатление - професорката подари книгата си на всички. Не те отидоха на представянето, а тя ги потърси, а на Ългаз даде две - за него и за жена му. Стори ми се странно, не знам дали има значение за сюжета.
Пънар и Каан гледам за първи път, но имената на режисьора и сценариста са достатъчно известни като гаранция за качество.

Александра, аз съм от тези, които обръщат внимание на превода. Сериала дотук гледах на руски, не мога да коментирам конкретната серия, но мисля, че преводът е важен и е уместно да го обсъждаме. Добре, че не си изтрила думите от последния си пост.
От това, което съм разбрала от сериалите и интервютата, преведени на руски и български, оставам с впечатлението, че турският език е много сложен, поетичен, отрупан със сравнения, епитети и др. красоти. Изреченията са дълги и "завъртяни", без да влагам някакъв лош смисъл в тази дума. Само личен опит. Когато ме заинтересува някое интервю или изказване на любим турски актьор, сравнявам 2-3 превода на руски и правя справка с английски, смисълът често е различен, понякога дори се губи. Става дума за интервю, което не е преведено на бг.

Желая ти успех в преводите и благодаря!

С някои от момичетата тук сме се срещали и ми е приятно пак да сме заедно.

# 684
  • Кърджали
ValentinaP ,турският наистина си е сложен език. Една буква променя много понякога (случвало се е като превеждам нещо, да връщам по сто пъти една дума, за да съм сигурна какво чувам точно).Отделно наистина имат много сложни и завъртяни изречения, при които докато стигнеш до средата на изречението и забравяш началото му.
На мен ми е в помощ това, че една година съм го учила в училище (по желание на баща ми и пълно мое нежелание тогава), но така се запознах с граматиката и подводните камъни в нея.

За професорката и аз съм се чудила какъв заек ще изскочи от там.
Имала е връзка с Мердан деде, много голяма любов. Преподавала е на Ългаз,Седа и Парс. За Йекта май беше споменавано,че той ѝ се възхищава на кариерата. Изпитва обич към Ългаз и Седа, по-специални са за нея. Лично отиде да предупреди Ългаз,че трябва да внимава с дядо си.
Не знам, не очаквам да я направят от отбора на лошите. Даже сега се чудя тя ли ще поеме защитата на Джейлин (ако Ългаз реши да се обърне към нея) или Седа.

И накрая... Един малък музикален поздрав. След като Каан спомена тази песен в интервто, я издирих. И си взех беля на главата. Слушам я по няколко пъти на ден.

Та и метнах едни субтитри, да не я слушам само аз

# 685
Алекс - за думичките на песента
Скрит текст:
За преводите те подкрепям и си права, защото през годините и мен ме е дразнело когато има буквален превод , който нищо не означава или такъв миш-маш,че съм се връщала по няколко пъти да чета докато го разшифровам. Всеки език си има своите особености.И ние шашкаме чужденците като им сервираме изрази като "закуската е готова сядайте НА масата" или нашето членуване на съществителните - ужасяват се, а някои рускини ,женени за българите от авантюрата Коми ,до ден днешен не уцелват точната фраза. Работила съм с такива. Познавах лично писателя Валери Петров /в едно определено време /,който превеждаше Шекспир, Пушкин и др.и от него научих,че чуждия текст трябва да се интерпентира, но без да губи смисъла си. Та така ,поувлякох се май Smirk
Тойгар Ишъклъ е автор на доста сериална музика и песни. Тази конкретно е от запомнящите се. Аз до ден днешен си пускам една игрива песничка от "Мелодия на сърцето".
Гледам повтарям и все си мисля : може ли аджеба Джейлан да има такъв точен мерник, че с един куршум да уцели онзи убиец право н сърцето
Ръцете ѝ така трепереха в кадъра ,който си спомни, че надали би могла да дръпне и куйрука даже. А ако превода е точен Ерен говореше за "ГИЛЗИ" , което предполага няколко изстрела.

Дива ,Розиче - вашите гифчета и снимки са радост за очите - благодаря ви.
ValentinaP - добре приземила се в темата.Simple Smile
За книгата на професорката  /съдийка / - лично от нея на представянето я получи Мердан. На Йекта я отнесе жена му - била е на представянето. Парс си я купи и я посети, за да получи информация за дядото. На Ългаз я занесе лично тя, както ти правилно си отбелязала.Седа я получи лично от нея в кафенето. Ерен си я купи от книжарницата, единствено неговия екземпляр няма автограф.
Та така , по късни доби нещо ме е замъчила музата
Но отлитам девчонки-и-и

# 686
  • Кърджали
Имало е два изстрела .При единия - куршумът изобщо не докосва Енгин, отива някъде встрани, май в едно дърво. При другият изстрел е стреляно от близо,Енгин е убит а куршум право в сърцето.
Предполагам Джейлин е стреляла (иначе няма как да има барут по ръцете) но куршума е този, който не е докоснал Енгин.После какво става, кой идва неизвестно, но убива Енгин. Това толкова точно, толкова хладнокръвно не е работа на жена. Така си мисля аз.

# 687
  • София
Имало е два изстрела .При единия - куршумът изобщо не докосва Енгин, отива някъде встрани, май в едно дърво. При другият изстрел е стреляно от близо,Енгин е убит а куршум право в сърцето.
Предполагам Джейлин е стреляла (иначе няма как да има барут по ръцете) но куршума е този, който не е докоснал Енгин.После какво става, кой идва неизвестно, но убива Енгин. Това толкова точно, толкова хладнокръвно не е работа на жена. Така си мисля аз.

Добро утро, мили момичета!
Първо хиляди благодарности за преводите, постовете,  обсъждането на случващото се в любимия ми сериал. Бързам рано, рано да споделя, че след като отново преглеждах епизодите и след като прочетох и поста на Алекс се сетих, че имаше  снимка на която сякаш имаше трети човек. Не ми се смейте, може да ми се превижда, но в дъното между дърветата аз виждам изправен мъж, който наблюдава :

Дали има мъж между дърветата или не, но аз мисля, че те не са били сами. Имало е още поне двама души, които са ги принудили да отидат в гората. Джейлин е била заставена да убие Енгин или поне да се инсценира убийството от нея. Енгин е убит от добър  стрелец, който е стрелял в тъмнината от голямо разстояние, вероятно зад Джейлин и е оцелил точно в сърцето.
Извинявайте, че отново зачопках тази тема, а още дълго ще бъдем в очакване. Дано има поне фрагменти до заветната дата - 09.01. Хубав ден и бъдете здрави.

# 688
  • Кърджали
Нинче, пфу сега разпали любопитството ми и върнах серията до тази сцена.Но там фона зад тях е размазан.и нищо не се вижда..На снимката също, да изглежда че има човек. Сигурно има.
Не мисля че Джейлин е била заставена обаче.
Според мен Енгин слизайки от колата я вижда. Има някакъв спор, двамата тръгват към гората. Няма стъпки на трети човек обаче з значи са само те . В един момент Джейлин се докопва до оръжието му (казаха че имало следи от нещо като бутаме, като сбиване, а ок Джейлин я видяхме в какво състояние беше).Иска да го застреля, но не успява, не може.
Тогава вече скритият в гората (който до тогава само е гледал отдалеч) се задейства.. Но трябва да е някой познат, щом Енгин не се опитва да избяга, явно го приема като помощник.Идря Джейлин и убива Енгин с един куршум в сърцето отблизо. Натъртиха че е от близо.
Нямаше следи от стъпки от трети човек, но  наш прокурор ще се заинати и ще ги намери. То това му е шанса, някак си да докаже че там е имало трети човек .за да поразклати убедеността на Парс в доказателствата.

# 689
  • тук, на мястото си
Добро утро и от мене!
Александра, ти знаещ ли каква си подстрекателка, а? Майтапче! От снощи само тази песен слушам. Много ти благодаря, че я публикува и даже със субтитри.

Нина, и аз виждам човек, мъж или жена - не знам, но сякаш има някой. От там обаче как би улучил сърцето? Този, който е убил Енгин може би е бил зад Джейлин, тя не го вижда. Енгин го вижда, но не очаква да убие него, има му доверие. Все си мисля, че това може да е Джунейт.
Писали сме заедно.

Общи условия

Активация на акаунт