Лазерно лечение на влагалищен пролапс.

• 9 887
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Аз нямам стрес инконтиненция. При мен симптомите са единствено, че цистоцелето е точно на входа на влагалището и ми създава голямо неудобство. Това ме кара все да гледам да седя и лежа, а съм с дете на 6 години и бебе на 5 месеца. Може би ще правя вагинална пластика, но да порасне бебето, защото не трябва да се вдигат повече от 5 кг до живот.

# 16
аз правих 3 процедури с фотона - ефект имаше, но по-малък от очаквания. Помага при цистоцеле, при ректоцеле -по-скоро не.
След това се очаква по 1 поддържаща процедура годишно.

Има значение възрастта и теглото. Колкото повече -> толкова по-слаб резултат

# 17
Аз минах за диагностика миналия месец. Писали са ми само пролапс втора степен и не ме пратиха на лазер. Но ме пратиха на терапии с терапевт. Писали са ми 35 посещения. До сега съм минала 8. И сякаш се чувствам много по-добре. По какво съдя - няколко пъти кихах за това време, не усетих изпускане. По-големия ми проблем беше че нямах усещане за ходене до тоалетна. Мога да изпия 3 л вода, не усещам да ми се ходи. Иначе ако отида, няма проблем. Упражненията ми са по 1 час и са супер леки и лесни. Имам и упражнения за в къщи (10 мин-15 мин ми отнемат). Освен упражненията, ми правят масажи на корема през сесия. Това не в БГ да уточня. Ще видим какво ще стане по нататък. Чак се чудя как от едни нищо и никакви упражнения ще се повлияе човек...И как ще се задържи резлутата....Ще пиша пак.

# 18
Тези проблеми след вагинално раждане ли се появяват ? И колко раждания имате - едно, две ?

# 19
Ако въпроса е към мен, имам 1 раждане секцио преди 20 години. Проблемите настъпиха с напредването на възрастта. До преди това не съм имала оплаквания.

Май съм сгрешила темата. Мислех че съм в Пролапс на тазовото дъно.

# 20
Това си е темата. Просто се чудя до колко има връзка с раждането, защото на мен ми се появи веднага след раждането.

# 21
И аз съм със същият проблем и е мн неприятно
Доктора ми предлага лазер до колко е ефикасен?

# 22
Това си е темата. Просто се чудя до колко има връзка с раждането, защото на мен ми се появи веднага след раждането.
Със сигурност има връзка с раждането. При мен след второто раждане се образува цистоцеле и ректоцеле. Цистоцелето го усещам като топка във влагалището, все едно постоянно има нещо вътре. Никак не е приятно, още повече че съм спортист и не знам как ще се върна към тренировките...
Докторката, която ме изражда каза, че е от големите бебета, които раждам (3600 кг).
Четох, че 6 месеца след спиране на кърменето сухожилията, които държат мускулите на тазовото дъно се стягат и нещата задобряват. Ще изчакам да видя.

Общи условия

Активация на акаунт