И в слънце, и в студ, априлчетата вън сноват

• 9 228
  • 330
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро.
Честито на месечковците

# 151
мамо меца, аз тая тема си я следя с интерес, макар че евентуално следващ път ще опра до това какви думички да измислям за хранилчиците Mr. GreenИ като цяло си се ровя в Кърмаческия, още не мога да се отърся от това че не кърмя и се чувствам кърмачка, да му се не види Crossing Arms

# 152
Добро утро.
Честито на Давид и Деница и добре дошли на Дибо , Сесил и бебоците  bouquet

Нашето режимче е точно като на Сминсчо. Само сутрин в 10 имаме добавена бишкота с плодово пюре и нощем буденията имам усещането че са поне 4.
Бурка, Цвети обяснили са ви вече за бишкотите, аз давам от тези които са цели, с глутен и се топят в устата. Не се е задавяла досега.
Бурка, напълно е възмойно да е вик за мама. При нас тази фаза на привързаност е в пълна сила и вече не ми харесва Rolling Eyes.
Мисти и аз се ядосвам от време на време на мъжо и му се поскарвам и после съжалявам за тона.  Защото до вчера ако бебето е спяло на шум днес вече не го прави, но те първо нямат нашите инстинкти и второ не са по цял ден с бебето, това са го изпуснали и имат нужда някой да им го каже и да им го повтаря, за да запомнят Wink

# 153
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ! Hug Heart Eyes Hug

Шумът - я си представете какъв е от един батко,а не от татко...  #Crazy Но вместо при това положение Велина да е попривикнала на шум - тъкмо обратното, толкова леко спи, че и най-малкият шум я буди, както и ако я завием, когато се е отвила...  Sick И тогава се почва пак отначало - рев, приспиване и пр. #Crazy

Супичките - и аз им се чудя, като Мисти.  Thinking Аз като правя домашно пюре и без това доста сипвам от бульона и тогава размачквам... Та какво се има предвид под супа - вече не намачкано, а дребно нарязано с преобладаващ бульон ли? newsm78

# 154
  • София
Добро утро! и честито на празнуващите днес!

Нашият режим на хранене е като на Филипа, но имаме още едно хранене. Последно ядем в 22:30 и заспива към 23ч. Доста е късно, но така я свикнах. Всички ми се карат, че едно малко бебе, не можело да заспива толкова късно.... Embarassed

Днес съм решила следобед вместо каша да и дам така нар. "плодов шейк" = АМ + плодово пюре. Само не знам как ще мине това през биберона. Друг дава ли така?????

# 155
Честито на бебчетата!

И нашия режим е като на Филипа, но понякога вечер й давам бисквитка Плазмон (топящи се).

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ! Hug Heart Eyes Hug
Супичките - и аз им се чудя, като Мисти.  Thinking Аз като правя домашно пюре и без това доста сипвам от бульона и тогава размачквам... Та какво се има предвид под супа - вече не намачкано, а дребно нарязано с преобладаващ бульон ли? newsm78
Peace Като гледам Дими тя вече предъвква или поне си го мята в устата. Вчера готвих за нас постна супа и отделих за нея малко без подправки и сол, и си яде. Не се задави на картофите и морковите. И бульон и давах онзи ден и й хареса. Но не съм повтаряла. Нещо и се напълни коремччето и после не искаш много да яде. А дадох около 30мл с чаша, което значи че половината беше по лигава.

# 156
Добро утро!
И Йоан го пишете в отбора на спящите като зайци - събужда се от най-малкият шум, дори ей сега се стресна от клавишите на компа.Добре поне, че батко му спи като пън и рядко се събужда, когато Йо реве нощем. Та между другото откакто спрях изцяло кърменето имахме 2-3 тежки нощи, в които искаше да суче и сме се носили на ръце, докато се успокои и заспи - направо откачах, защото не е като преди - размрънква се, давам да суче и заспиваме и двамата.
Но слава богу вече спи почти цяла нощ, а когато се разбуди му давам шишето с малко вода и пак заспива.
Мама Меца, мога да се включа в тая тема с бисерите на Люс, когато кърмех Йонито.  Joy Joy Че и той искаше да суче.
Супа - ами Йо не може да яде още по-едри неща, затова сме само на пюрета още. Евентуално мога да му давам бульон със сухар, но дали има смисъл.  newsm78
renni79, аз давам понякога АМ с плодово пюре и минава през биберона, но той е с 3 дупки на Чико. Всъщност само това и чисто АМ давам с шише, всичко останало яде с лъжица.

Честито на ДАВИД и ДЕНИЦА!!!!

# 157
  • София
Честито на Давид и Дени!   bigdance2

Цвети, слънце, мисля, че мерките на Ицака сами говорят за количеството и качеството!  Peace

Бабълче
, аз във водичката на малкия почти винаги запарвам по малко семенца от копър и анасон, заради коремчето. Спирах ги като стана на 3 и после на 4.5 месеца и се оказа, че коликите не бяха свършили и реших да давам докато ми свършат семенцата, само че го правя чайчето много по-разредено сега  Peace

И аз тая сутрин се събудих с гаден главобол  Tired , хем малкия не се е будил нито веднъж през нощта.

# 158
Галя, значи правилно си го представям за супите.
Но каква е идеята сега да даваме супи, т.е. какво е по-различното от хранителна гл.т., какво е по-различното от домашно пюре с повече бульон!?  Thinking Това, че минават на подобна на нашата храна ли? newsm78

Леси, и нашият батко добре, че спи много дълбоко и не се буди от мрънкането и реването на сестра му, Peace иначе не знам, как ще е...

# 159
  • София
Благодаря ви, момичета! Hug
Похапнете си за отскок  Wink

Добре дошла отново, Сесил!  bouquet Разкажи ни за малката Вяра!

Нашият режим е:
-кърма;-кърма; 10,30-11,00 - сън -половин-един час
12ч-кърма; 12,30ч- 120-140 гр зеленчуково или месно пюре; 14,30-15,00-сън половин час
15,00-кърма; 18,00-кърма; 19,00- 120 гр някъде каша или плодово пюре; 20,30-кърма и заспива
2,00-3,00- пак кърма
Плюс преди да заспи през деня, ако сме вкъщи. Ако сме навън-сам си заспива.

# 160
  • София
Мами, да ви се похваля какво геройче си имам - ходихме да му взимат кръв и той не гъкна! Даже пусна един хилеж на най-младата лаборантка! Какви неща само могат да накарат една майка да се гордее!  Mr. Green

Като ви чета май нашия режим на хранене е един от най-хаотичните, ядеме между
 6 - 8 ч кърма
 9 - 11 ч пак кърма
 12 - 14 ч зеленчуково, постно пюре
 15 - 18 ч каша или кърма според часа
 20 - 21.30ч кърма
през ноща се буди само ако е ял по-рано. Ей, сега например не мога да си спомня тази нощ дали яде  newsm78....

Честито На Давид и Дени!    bouquet Бютиии, мерси са потичащолигите почерпка!  Mr. Green

# 161
Галя, значи правилно си го представям за супите.
Но каква е идеята сега да даваме супи, т.е. какво е по-различното от хранителна гл.т., какво е по-различното от домашно пюре с повече бульон!?  Thinking Това, че минават на подобна на нашата храна ли? newsm78

Леси, и нашият батко добре, че спи много дълбоко и не се буди от мрънкането и реването на сестра му, Peace иначе не знам, как ще е...
Според мен е да минават към режим на големите, но аз лично го дадох от любопитсво с малко сухар като основно ядене. А бульон само се дава защото предизвиквал апетит уж. Но ако не ми яде пюре после, ще се замисля дали да давам.

# 162
  • София
Днес съм решила следобед вместо каша да и дам така нар. "плодов шейк" = АМ + плодово пюре. Само не знам как ще мине това през биберона. Друг дава ли така?????
Малкият имаше период, в който отказваше да яде мляко и му давах 'шейкче'  Mr. Green , само че не минаваше през дупките на бибата (ние сме с Авентски) и му го давах с мек накрайник или с лъжичка. Може да си направиш по-голяма дупка на бибата с нагорещена игла и така да даваш.

Да се похваля, че снощи правихме нова прическа на Вальо, само че не успях да го подстрижа особено добре. Стана малко кривичко  и сега е един такъв сладко-смешен, като го погледнем с татенцето и веднага ни напушва на смях..  Laughing  Физиономията му изглежда много променена, все едно е постоянно учуден. Като се събуди, ще го щракна да ви го покажа  Mr. Green

# 163
Честито на месечковците!  bouquet
Да ви се оплача - ние от 4 нощи не спим спокойно. Буди се постоянно, мрънка. Вече две нощи спи при нас на спалнята, за да не ставам на всеки 15 мин до леглото й. През деня и ние като малката Дея заспиваме с рев. Имам чувството, че направо с яд заспива. И на ръце я нося, и на леглото я гушкам - не става, все си пищи! Не знам зъби ли са това, ние имаме два отдолу, но четох, че горните избивали по-трудничко. Оффф, направо се чувствам като дъвкана и изплюта вече.... Tired

# 164
Ивка, аз знам че майчинството става 180 лв., но пък влиза в сила това с 90% от РЗ за първите 9 месеца на детето, което всъщност нас не ни касае особено.
Тук е топло, ще се наобядваме и излизаме да скиторим, защото когато излизаме навън през нощта Йоан спи по-добре.
Направо ви завиждам, че мъжете ви ядат такива зелении и други "странни" неща. У дома се набляга на месото, скарата, картофите... То и аз съм един каприз на тема хранене...та често си взимаме готова храна или ядем навън.
Леле, като ви слушам за подстригване, прически и така нататък се чудя кога и ние ще имаме достатъчно коса  newsm78 Йоан се роди с доста коса, която обада и сега започна да излиза новата, ама е много, много малко.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 10:48 от ЛеСиТо

Общи условия

Активация на акаунт