И в слънце, и в студ, априлчетата вън сноват

• 9 162
  • 330
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Бабълче, мерси!
Момичета заминавам за три дни в провинцията - каката има двудневна ваканция и ще използваме да се размоткаме напред-назад! Ако някъде намеря нет, ще вляза да ви поздравя!

# 271
Здравейте и от нас.
Чак сега се прибираме с малката Embarassed големи скитни сме.
Плазмонките за гризане са само с глутен.

# 272
  • София
Бабълче, неможах да намеря къде са писали за играчките - освен да ги питам направо!

# 273
Днес взех от въпросните бишкоти , разтворимите и сложих две в млякото, за да я засити и уж да не се буди нощес да търси ядене и си хванах белята- то не беше рев, не бе чудо, те бисквитите запушили биберона  #Cussing out и два пъти сменях, отгоре на всичко въобще не ми се разтвориха. Нали уж много лесно се разтваряли  newsm78, аз по-добре обикновени да купя.

# 274
  • 2 етажа над тавана
Бабълче, неможах да намеря къде са писали за играчките - освен да ги питам направо!
Вени, 100% съм сигурна, че ще събират - лавендър го е писала на стр.9 от темата за базара - сега го прочетох пак за по-сигурно!

Жалко, че Плазмона за гризкане е само с глутен, така ми се щеше да взема

# 275
Опаля! Joy
Ние цял ден навън, не сме се прибирали! Много готино време, утре пак!

Вчера пък размествах стаята, сама вдигнах на Крис леглото Shocked да го преместя и го прекарах над нашето легло, че иначе не минаваше! Мислех, че съм изгубила форма, но явно още съм си кльощаво, но яко добиче! Mr. Green Сега вече не е срещу вратата и банята и е по-тихо!

Разглобих и бюрото, че ми стана тясно - сега компа е на пода и на пода пиша и нагъвам банан и шоколадови бисквити! Laughing

Хайде целувки на бебешоците, то се е видяло, ще се срещнем на пролет! Wink

# 276
При нас стана така- вчера празнувахме рожден ден на каката, днес Мишо има имен ден. Май за напред ще ги празнуваме в един ден. Да мине поне с едно шетане Simple Smile
Да ви се оплача: миналата седмица на Мишо му избиха пъпки отначало по корема и гърдичките. Вдигна температура 38,5 гр., която сваляхме трудно. Получи и разтройство. Заведохме го на доктор и тя ни изписа Фенестил капки, Витамин С и каза, че му е малко зачервено гърлото и Антибиотик  Rolling Eyes Съмненията ми за тези пъпки бяха, че започнах да му давам сок от морков и веднъж му сварих морков на пюре. Започнахем Антибиотика, но обрива се засили, при положение, че беше само на кърма и лечебно мляко на Милупа  Thinking - появи се обрив на главичката и по краченцата и стана направо на хроли  Sad Реших да спра антибиотика и обрива почна да изчезва. Остана само по брадичката. Но днес му дадох 1/4 пюре на Ганчев (тиква, картофи, ориз и мляко) и тази вечер пак имаше пъпчици по корема. Направо незнам вече от какво може да се появяват. Някои имал ли е подобни проблеми?

# 277
Eee, пийнах аз 2 чашки вино и една ракийца и се сетих по късна доба:
Честит Имен ден, Раче! Да си жива и здрава! Да те радва Емко! Да те обича мъжът ти!

Благодаря на всички ви за хубавите пожелания!
На останалите, които са празнували - много щастие и много здраве! Успехи във всяко начинание!

# 278
Честито на имениците и мини рождениците!    bouquet  Hug !!

МисЗ, на нас при последната визита ни биха "pneumococcal conjugate" (противоменингитна и не знам си още каква) http://familydoctor.org/691.xml. Не знам дали това е тази за която питаш  newsm78 .

По повод последния ни преглед да споделя: мами на момиченца, следете да не се получи слепване на малките срамни устни на шушетата. Аз такова нещо не бях чувала. Чувствам се много виновна, че съм го допуснала да стане, но така е като не си гледам сама детето, сменям най-много 2 памперса на ден и нямам време да си я разглеждам подробно. Редовно вечер мия, но на това не съм обръщала внимание. Ние леко се разминахме, но можело да се стигне до хирургическа намеса   Shocked , имало опастност и от задържане на урина.
От комичната му страна - мъжо вика: "Добре, че го откри доктора навреме, че как щеше да си хване гадже после  Mr. Green "
Та по този повод да ви питам, Бубка и МисЗ, на Дани и Алекса изследвали ли са кръв и урина? Гледам че в България задължително им изследват. Моят доктор нищо не е споменавал за това, а мисля, че е редно да се направи.

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 07:07 от Zarka

# 279
Здравейте, мацки! Накратко за неосведомените: Вяра се роди 1,700 в края на осмия месец, ретардирал плод (спрян вътреутробен растеж), със секцио по спешност поради направена прееклампсия. Болница, споделена с Аги от форума, на която благодаря, че ме разсмиваше в тежките моменти!
След близо двумесечен престой, вече 2,700 се прибрахме вкъщи. Много злоядо, но жилаво човече се оказа малката маймунка...Педиатър - много разбрана, но малко завеяна женица, в следствие на което вече ядем всякаква храна от детската млечна кухня и наддаваме сравнително добре!
Това последното сигурно ще шокира повечето от вас, които водят спорове около глутена и тем подобни. В това време аз вече бъркам кисело мляко с бисквити "Закуска" (на мен Плазмонките категорично ми ги отказва)!
Та така- резултата е едно много палаво бебе, щъкащо в проходлка, 6,550 кг., 70 см., засмяно до уши и мажещо всичко с пюрета! Айде стига толкова, че не съм много по говоренето  Joy!

Ми не ще лентичката ми да се покаже и това си е. Сигурно съм затъпяла от майчинството...

Последна редакция: чт, 09 ное 2006, 07:54 от sesil i viara

# 280
Добро утро!

Днес ще е 18 градуса при нас, не мога да повярвам! Laughing

флауърд, аз също не съм особено доволна от разтворимостта на Плазмон, добре че повдигна темата, та да се сетя да си кажа.Аз за сега ползвам само безглутеновите, но лесното им разтваряне е просто мираж, на мен също ми запушва биберони и ми отваря двоина работа TiredЗа това вече спрях да го слагам към млякото, а прибавям по малко към кашата, дано скоро да свърши и повече никога няма да купя отново.

сесил, какво си преживяла само!Радвам се, че вече си имаш здраво, палаво момиченце Hug

Малко офф, туй чудо на кого ви прилича?Не съм гледала повече от веднъж ББ3, ама съм запомнила Пеньо Mr. Green

# 281
Мтаня историята ти ме хвърли в оркистъра! Не се палши излишно, но аз бих завела детето на друг лекар веднага.

-имал е обрив, койта започва по корема и гърдите, и температура - първа мисъл: така започват повечето шарки - какъв е тоя антибиотик господи  #Cussing out вярно че педиатърката е разгледала пъпчиците, но все пак дори да не са характерни на вид, никой уважаващ себе си лекар няма да изпише антибиотик при температура и начало на обрив който не е ясно как ще се развие, ега си, аз бих я сиктирдосала моментално. Ти си спряла антибиотика (браво, защото ако все пак е някакъв вид шарка ега си мазалото може да стане с един антибиотик!) но обрива се разпростира - бягай на лекар да го види! не знам какво имаш предвид под "хроли" но не ми звучи добре.

-обрив+ разстройство след определена храна - веднага съмнение за силна алергична реакция (антибиотика и тук естествено не може да помогне!) Чувала ли си за атопичен дерматит? това е сух червен обрив при деца предразположени към алергии, но обикновено е по лицето и крайниците, а не по корема.

-Фенестил капки, Витамин С и Антибиотик 
Явно е решила да се презастрахова едновременно срещу всичко което и е хрумнало - паникьосала ли се е или какво Rolling Eyes ако се съмнява в алергия, първата работа е да ви пита какво ядете, каква козметика ползвате и прочие - тя питала ли е? А като се усили обрива, ти обади ли и се? (Вероятно не, щом си спряла сама антибиотика явно и нямаш голямо доверие и ми се струва, че си права). А нещо за разтройството даде ли ви?

Не съм лекар и не мога да слагам диагнози, но по някои основни неща най-малкото бих се усъмнила в лекарката и бих потърсила второ мнение. Дано всичко се оправи бързо и лесно този път  Praynig

Добре дошла, Сесил, много здраве и щастие на малката Вяра, да няма вече такива изпитания и само да те радва!  Hug
Това последното сигурно ще шокира повечето от вас, които водят спорове около глутена и тем подобни. В това време аз вече бъркам кисело мляко с бисквити "Закуска"
Трудно може да ни впечатли нещо, което е практика за масата българки Wink По-скоро ми се е случвало хората да се шокират от избрания от мен начин на захранване. Не всеки разполага навреме с нужната информация, пък и в крайна сметка важното е как се отразява на детето. Все така добре да расте малката пъргавелка!

# 282
  • Русе
Добро утро мами!
Честито на всички малки и големи, празнували през последните дни!  bouquet
Sesil, браво на малката Вяра! Споко за захранването...и нас така са ни хранили едно време (на мен и попара с кренвирши са ми давали  Crazy), та в тая връзка да се оплача и аз, вчера майка ми какви ги е натворила... Понеже почнах работа, като нямам време да готвя, вземам понякога храна за баткото от млечна кухня (менюто за възраст 1,5 - 3 години), и майка ми - да вземе да даде на малката неговия десерт, който беше крем карамел  #Crazy smile3511!!!!...А аз не съм въвела жълтък (и не мислех, какво остава за цели яйца!), и съм тръгнала да и обяснявам как да приготвя кашата от елда...Божееее, божкеееей  smile3514...ми така е, като не седя да си гледам аз детето... smile3515

Zarka, благодаря за напомнянето за момиченцата...(то има цяла тема закована в Здравния по въпроса), ама и аз напоследък не съм се заглеждала по-обстойно.  Thinking

MTania, не съм много компетентна, но и ние имахме някакъв обрив и разстройство след първото даване на морков (сварен, домашен, на пюре) - това, обаче, се случи и около седмица след един антибиотик, и се съмняваха за късна реакция от антибиотика...Минахме само на мляко за около седмица, и пак се захранихме отначало - не е имало повече проблеми с морковите... Сега чакам за "екстри" от яйцата... Rage Rage Banghead

Flowered, ти май беше питала за вземането на урина - аз вчера занесох, като пресипах събраното от колектора в една стерилна чашка.
Сега тъкмо гледам резултатите в нета...На утайка имаме: 3-4 левкоцита-плоски и епителни клетки. Това ми изглежда нормално, или се лъжа  newsm78... Ако някоя мама е по-компетентна, да свирка,плс...

Слънчев и топъл ден за всички! Хайде по разходки...

# 283
Иленче, в урината на Пресил нямаше левкоцити, само единични плоски епителни клетки и другите екстри, които според педката не са проблем, просто трябва повече течности.Да, ама забелязвам че сутрин много опишканият памперс мирише по-остро, дали това е проблем или просто поради захранването и приемането и на др храни, освен млако, се получава тази миризма Thinking

# 284
МТаня, така както го описваш, аз също си помислих евентуално за шарка, но не съм специалист разбира се, пак и в нашия град сега имало шарка, та все това май ми е в главата...  Rolling Eyes Заведи го на друг педиатър!

Сесил, много нещо си преживяла! Да е жива и здрава малката Вяра! Hug

Филипка, мммдаа!  Thinking Туй чудо баш на Пеньо прилича, ама той с чудна хубост бил дарен Flutter, според собствените му думи... Sick

Общи условия

Активация на акаунт