Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 44 041
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
Благодаря ви за отговорите. И аз така си мислех.
Странното е, че е при една и съща АГ. Предишните бременности в 9-ти месец тоновете ми бяха всяка седмица, а преди това 7-8ми месец на 2 седмици.
Сега ме вика в 6-ти месец 🤯 ! Питах я не е ли рано -  не било рано. Ще отида, пък ще видим. Едва ли ще навреди.

# 106
Момичета, имам много тъп въпрос 😀 аз съм доста слаба - 170 см, 47 кг - очаква ли се да усетя бебето по-рано от обичайното? Майка ми каза, че ме е усетила в началото на 4-тия месец (тя е била същата кльоща) и се чудя може ли в 14, 15 седмица да го усетя? Аз съм с предна плацента, а пък на ФМ вчера бебето не шаваше много-много, може да е било заспало, или пък ще си е бутни-могила.
Аз съм със задна плацента и го усещам от 13-14г.с., но ме гледат скептично, било уж перисталтика, рано било...
Пък то си се усеща лек натиск и потрепване точно в средата където е матката и променя позицията си спрямо това накъде се е извъртяло. Най-добре го усещам като съм седнала или легнала.

# 107
Аз съм със задна плацента усетих я за 1ви път в 14гс после имаше по няколко дни да не я усещам, в 5месец вече усещах отчетливи движения, включително като се подпира на коремната стена Simple Smile лекарите не ми вярваха рано било.. чак 18 -19 съм щяла да усетя... окей, аз си познавам перисталтиката а това пърхане и леко мърдане не мога да сбъркам. Simple Smile вече съм 29++

Аз днес питах за тонове и казаха, че в 34гс ще мина на доплер и след това започват тонове да следят.

# 108
Здравейте! Има ли някоя, която се следи при др Амалиев в Пловдив? Феталната морфология при него отделно ли се заплаща или си влиза в цената на прегледа? Като си избрах при него да се следя вече бях минала биохимичния скрийнинг и не можах да разбера как стоят нещата. Забравих да питам и за цените. Само ми каза в края на прегледа " не съм правил фетална понеже вече имаш направена". Има ли изобщо разлика, ако отидеш само за фетална или се следиш там?

# 109
Здравейте! Има ли някоя, която се следи при др Амалиев в Пловдив? Феталната морфология при него отделно ли се заплаща или си влиза в цената на прегледа? Като си избрах при него да се следя вече бях минала биохимичния скрийнинг и не можах да разбера как стоят нещата. Забравих да питам и за цените. Само ми каза в края на прегледа " не съм правил фетална понеже вече имаш направена". Има ли изобщо разлика, ако отидеш само за фетална или се следиш там?

Аз правих миналата година феталната при него 70 лв беше. Не съм се следила при него, бях само за феталната, но той май не работи със ЗК, доколкото ми бяха казали колежки, които са се следили при него, работи само на частно? Така ли е все още?
Иначе останах много доволна, огледа всичко обстойно, обясняваше през цялото време и показваше, много е спокоен и любезен. Даде предположение за пол (в 13 г.с.) и позна.

# 110
Здравей знам че изражда в АГ Селена

# 111
Здравейте, имах болки ниско в ляво, преди време казах на моето АГ и ми изписа биолектра магнезий. Но от време на време отново си я имам и понякога е доста силна, в 19гс. съм, вие имате ли ли сте болки?

# 112

Аз правих миналата година феталната при него 70 лв беше. Не съм се следила при него, бях само за феталната, но той май не работи със ЗК, доколкото ми бяха казали колежки, които са се следили при него, работи само на частно? Така ли е все още?
Иначе останах много доволна, огледа всичко обстойно, обясняваше през цялото време и показваше, много е спокоен и любезен. Даде предположение за пол (в 13 г.с.) и позна.
Да, не работи със здравната каса. Аз се колебая за феталната между него и там където направих биохимичния скрийнинг - Борис Стоилов.

# 113

Да, не работи със здравната каса. Аз се колебая за феталната между него и там където направих биохимичния скрийнинг - Борис Стоилов.

Ами избора е ваш. Моя близка ходи при Борис Стоилов - цените са адски високи и е доста прехвален, дори не извършва той прегледа, а накрая само поглеждал.
Аз на първата фетална бях при Амалиев, на втората и третата при Троянчев. Доволна съм и от двамата! И при двамата цената беше 70-80 лв. Смятам, че ако всичко е наред и няма някакви съмнения, не е нужно да се дават толкова пари. Може би д-р Стоилов би помогнал при някакви усложнения. Не се опитвам да ви убеждавам в никакъв случай, не знам как протича бременността ви, просто изразявам своето мнение.

# 114
Бременна съм в 6 г.с, а записах за след няколко дена час за боядисване на косата, най-вероятно, руси кичури. Противоказно ли е в тези седмици на бременността? Не бих се втелясвала, ако не беше изрусяване, но сега се притесних леко...

# 115

Ами избора е ваш. Моя близка ходи при Борис Стоилов - цените са адски високи и е доста прехвален, дори не извършва той прегледа, а накрая само поглеждал.
Аз на първата фетална бях при Амалиев, на втората и третата при Троянчев. Доволна съм и от двамата! И при двамата цената беше 70-80 лв. Смятам, че ако всичко е наред и няма някакви съмнения, не е нужно да се дават толкова пари. Може би д-р Стоилов би помогнал при някакви усложнения. Не се опитвам да ви убеждавам в никакъв случай, не знам как протича бременността ви, просто изразявам своето мнение.
Цените наистина са много високи. 160 лв ми взе. Прегледа ми го направи той. За момента няма нищо притеснително, освен, че имам съпътстващо заболяване (генерализирано тревожно растройство примесено с депресия), за което приемам минимална доза лекарства и уж не би трябвало да се отразява, но все пак ми се ще добър специалист да гледа.

# 116
  • Пловдив
Бременна съм в 6 г.с, а записах за след няколко дена час за боядисване на косата, най-вероятно, руси кичури. Противоказно ли е в тези седмици на бременността? Не бих се втелясвала, ако не беше изрусяване, но сега се притесних леко...

Както казваше моля лекар: ти си бременна,  а не болна. Лично аз не бих се ограничила и не се ограничих, нито от боядисване, нито маникюр , нито от процедури за лице по време на бременността. Пътувах със самолет във втори и трети месец, не е имало никакви проблеми.

# 117
По принцип съм съгласна - ние сме бременни, не болни. НО моят АГ ми забрани боя за коса до 5-тия месец, а не говорим за изрусяване. Аз си ползвам безамонячна боя и без да съм бременна, понякога само добавям руси кичури. Обаче АГ каза "Никаква боя докато не влезеш в 5-6 месец". Послушах го и не съжалявам.

# 118
По принцип съм съгласна - ние сме бременни, не болни. НО моят АГ ми забрани боя за коса до 5-тия месец, а не говорим за изрусяване. Аз си ползвам безамонячна боя и без да съм бременна, понякога само добавям руси кичури. Обаче АГ каза "Никаква боя докато не влезеш в 5-6 месец". Послушах го и не съжалявам.
Това не означава, че АГ-то ВИ е право.

# 119
  • Sofia
По принцип е хубаво да се избягват всякакви химии поне в първите три месеца. Няма общо с това, че не сме болни, а с това, че ембрионът/плодът е много чувствителен към химиите.

Общи условия

Активация на акаунт