Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 44 038
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
В 33г.с. на профилактичен преглед отбелязоха, че околоплодните води са започнали да намаляват.. Какво мислите, на някоя дама казвали ли са същото?

# 91
Здравейте,на мен ми казаха в 36-та седмица,аз се притесних, защото казаха само следете тоновете и ходих за второ мнение и ми казаха,че са на съвсем долна граница и ме приеха за индукация. Но зависи колко са намалели все пак, пожелавам Ви леко раждане.

# 92
  • София
На моя приятелка бяха намалели водите в 36 г.с. и на следващия ден направиха секцио.

# 93
Дано да бъде всичко наред, обясниха ми че е нормално в трети триместър, но всичко което е по различно от всичко е ок ме притеснява 😅😅 по тоновете бебето се чувстваше много добре 🤞

# 94
На мен също казаха, че околоплодните води са на долна граница и ми изписаха протеин за пиене. Няма как да вкараме нови Grinning

# 95
Има ли някой, който е приемал ампули Тотема ?
Видях, че в листовката пише, че не трябда се приемат заедно с магнезий, а аз пия. Имате ли представа защо ?
Питала съм лекар, но все още очаквам отговор.

# 96
  • Sofia
От коя седмица започнаха да ви следят тоновете?
Мен АГ ме вика към 23-24гс, което ми се струва раничко. По спомени миналите пъти започнах с тоновете чак в 7-ми месец. Но може и да греша.

# 97
Желязото и магнезия се пият с разлика от 2-3 часа. АГ ме предупреди изрично, като ги изписа. Аз пия друг препарат, но то важи за всички.

# 98
Има ли някой, който е приемал ампули Тотема ?
Видях, че в листовката пише, че не трябда се приемат заедно с магнезий, а аз пия. Имате ли представа защо ?
Питала съм лекар, но все още очаквам отговор.

Здравейте. На мен беше предписана такава комбинация. В зависимост от магнезия е добре и по-дълго време да оставите между приема на двата препарата - АГ ме посъветва за по-сигурно да има поне 6 часа между двете, а не само 2-4. Много жени са доволни от Тотема, при мен не се получиха нещата заради повръщане и не можах да продължда с нея. Успех, дано при вас да проработи!

Brin de muguet, и на мен ми се струва рано. С тоновете започнахме от 34 г.с., може би е това пък е късно според някои АГ.

# 99
Благодаря, момичета. АГ ми върна отговор, че трябва да има 1-2 часа разлика. За съжаление при мен ще е невъзможно да са повече, тъй като пия магнезий 2 пъти на ден, а Тотема четох, че е добре да е преди ядене.

# 100
От коя седмица започнаха да ви следят тоновете?
Мен АГ ме вика към 23-24гс, което ми се струва раничко. По спомени миналите пъти започнах с тоновете чак в 7-ми месец. Но може и да греша.
23-24 е абсурдно рано, няма да успеят да ги запишат и само ще Ви стресират. Тонове най-рано след 27/28 седмица, макар че това е само за много рискови бременности. Стандартно след 34-та започват да се следят, а на някои места и по-късно.

# 101
На мен в деветия месец ми пуснаха един път тонове само.

# 102
Благодаря, момичета. АГ ми върна отговор, че трябва да има 1-2 часа разлика. За съжаление при мен ще е невъзможно да са повече, тъй като пия магнезий 2 пъти на ден, а Тотема четох, че е добре да е преди ядене.

Магнезият пречи на усвояването на желязото. Ако не е достатъчно времето помежду тях е все едно не се пие желязо. Така поне ми беше обяснено от АГ, но ако вашият е преценил друго, той знае най-добре. Тотема може да се разреди в сок, особено цитрусов - витамин C подпомага усвояването на желязото. Успех, дано да подействат.

# 103
С първата бременност правиха запис на тонове в 39 г. С и в 40 г. С, в деня на термина, защото раждане още не беше започнало.
Сега с втората в девети месец ме гледаха с ехограф веднъж седмично, тонове пуснаха само веднъж и то защото имах болки и се обадих извънредно.
Имах планиран преглед със запис на тонове за 40 г. С, но родих деня преди това.
Правеше ми впечатление, че от отчетната група ходеха още от 8ми месец, някои и по 2 пъти седмично 🤷‍♀️

# 104
На мен тонове ми правиха в 36 г. с., ще правим в 38ма и имам час за 3 дни след термин. Преди 34 г. с. мисля че е абсолютно безмислено. Важен до там е ехографът какво показва. А преди 28ма седмица е направо абсурдно, само ще ви стреснат ако не се хващат добре и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт