Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 307
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, появи ми се коричка на зърното с леко бял цвят в 20г.с. Вие имали ли сте такъв проблем и трябва ли да се мажа с крем за зърна?

Абсолютно нормално е и аз имам от 17-18гс , получава ми се от време на време. Още не протичам в 29 ++ . Не мисля, че ви трябва крем за зърна Simple Smile просто овлажнявайте с това което мажете и корема.

# 151
Утре за първи път съм на запис на тонове сутринта някъде.
По принцип пия капучино сутрин, понякога половин, друг път цяло. Не знам утре да си го пия ли. Не става дума, че не мога без, ами по-скоро ме е страх да не “заблудя” апарата с някое (без)действие или пък отклонение от обичайния ми ритъм на живот. Вие как процедирате?

# 152
  • Седмото небе
Аз обикновено ходех ранния следобед и нормално до тогава бях яла и пила няколко неща, кафе и кафени напитки пиех рядко, кола още по-рядко. Апарата “чува” бебчето, не теб Wink
Не мисля, че има някакво значение. Пий си спокойно капучиното, закуси и ходи да слушаш малкото Heart На мен ми бяха много приятни тези минути. Като я чувах още повече нямах търпение скоро да я гушкам!

# 153
На мен казаха, че е късно за скерлаж. Ще Стискам кълки явно ...
На мен ми поставиха серклаж в 24 седмица, родих онзи ден в 37+2. Стискам палци и при вас всичко да е наред.

# 154
Какви капки за нос са ви били изписвани по време на бременност ? Изписаха ми виброцил, за нищо не стават. Другият вариант ми е ксиломатазолин, но ще ми е полезно да споделите

# 155
Моята АГ ми беше изписала Муконазал плюс, помогнаха ми.

# 156
  • София
Аз бях с Инфлуназал - хомеопатични са. Питах в аптеката и ми ги предложиха. След това се консултирах с АГ и каза, че няма проблем.
Иначе по-силнички, които пише, че стават за бременни, са капките на Синулан. Аз преди бременността пиех таблетките им, които са на билкова основа като ми се влоши синузита и добре ми се отразяваха.

# 157
Как е положение с чакането за фетална морфология в Щерев? Имам час при Чавеева, за първи път ще ходя там.
Предишните ми са в Оскар, но ме загубиха с това чакане по минимум час.

# 158
Здравейте, момичета! Можете ли да ми кажете как се броят гестационните седмици след инсеминация? Благодаря!

# 159
Здравейте, дами. Бременна съм в 31г.с. Вчера получих резултатите от микробиология и се оказа, че  имам ,,Хемолитичен стрептокок гр. В/S.agalactiae/. Доста съм притеснена. Предписаха ми аугментин + пробиотик. Бихте ли препоръчали хубав пробиотик?

# 160
На мен АГ ми препоръча Астарте, първо пих него, после Гастроентеролог Флора 10 и сега пия него. Според моя лекар /гастро/ Флора 10 е отличен избор.

Аз съм в 16 г.с и днес ми потече кръв от носа. Стоейки на дивана просто шурна. Смятате ли, че е нормално. По принцип ми се е случвало и преди да съм бременна единични пъти, тоест не е супер нестандартно за мен, но сега бременна се притесних.

# 161
  • Седмото небе
На мен като бременна ми се случиха зверски кръвотечения от носа 2 пъти, около 4 и 7 месец май беше. Но аз имам навика сутрин докато си мия зъбите и много силно да си издухвам носа. Беше толкова силно, че за да мога да седна на дивана трябваше да си сложа тампони в носа, добре че имах няколко останали от преди. Смешно беше, но иначе оставаше пътечка кръв след мен... Втория път не можех да се вдигна и просто седнах на тоалетната и сложих леген под себе си. Много беше ужасяващо, коментирахме го с АГ, изследвания пускахме, всичко беше наред. Повече беше уплахата и притеснението ми, повече не се случи, но явно капилярите в носа ми са много тънки, сега и бебка е така.

# 162
На мен и преди ми се е случвало да ми потича докато си стоя на дивана - единични пъти, без някаква сериозна физическа активност. Днес пак - станах, върших разни неща вкъщи, седнах на диана и видях две капки на блузата си. Сложих салфетка, първото което видях около мен и бързо спря.

Последна редакция: ср, 22 дек 2021, 11:54 от Sonya_Dimitrova

# 163
На мен и преди ми се е случвало да ми потича докато си стоя на дивана - единични пъти, за някаква сериозна физическа активност. Днес пак - станах, върших разни неща вкъщи, седнах на диана и видях две капки на блузата си. Сложих салфетка, първото което видях около мен и бързо спря.
Нормално е по време на бременност, не се тревожете.

# 164
Viola d'Amore, благодаря! ☺

Общи условия

Активация на акаунт