Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 44 062
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Привет! Някой има ли опит с повишено ЦРП по време на бременност? Какви са допустимите референтни стойности по време на месеците от бременността?

# 136
Привет! Някой има ли опит с повишено ЦРП по време на бременност? Какви са допустимите референтни стойности по време на месеците от бременността?

При първата ми бременност беше високо, нормално е за периода на бременността. Резултатите коментирайте със следящия АГ!

# 137
  • Седмото небе
Задължително коментирайте повишено Црп с Аг. Значително отклонение (заедно с други изследвани неща де) дава сигурен сигнал за протичащ възпалителен процес в организма.
Референтните стойности на повечето лаборатории са стандартно за жени и определена възраст. Така, че лекаря ще ви каже само дали има проблем и ако да-къде и как ще се търси, лекува и т.н.

Аз лично съм много против вманиачаването по най-дребни детайли по време на бремеността и изпадането в крайности клонящи към хипохондрия. Не говоря да се неглижират нещата, изобщо даже. Иначе който има някъде проблем и знае за какво и как трябва да се следи е разбира се важно проследяването в детайли.

# 138
Разбира се, че съм го коментирала веднага с АГ. Всичко друго е в норма и наред, урина, микробиология също са чисти. Според АГ няма причина и каза, че се повишавало леко в напреднала бременност.
Това е форум и просто питам за мнение тук. Просто ми беше интересно дали и при други бременни е било така.

# 139
Црп не съм пускала, само СУЕ, винаги е било много високо. Според лекаря поради бременността, в референтните стойности при бременност. След като лекар е казал, че е ок, значи е. Лека бременност.

# 140
При мен всички показатели от ПКК са в норма, освен левкоцитите и леко завишени тромбоцитите. Откакто ми направиха серклаж левкоцитите са минимум 18 при горна граница 10. През две седмици пускам МБ, засега чиста. Не съм се разболявала, Слава Богу. Нямам проблем с венци и зъби, болките, които имам, са си нормалните за бременността. И никой АГ не може да разбере от къде е това повишение. ЦРП и СУЕ винаги са в норма. На някой случвало ли се е нещо подобно?

# 141
Здравейте, появи ми се коричка на зърното с леко бял цвят в 20г.с. Вие имали ли сте такъв проблем и трябва ли да се мажа с крем за зърна?

# 142
При мен всички показатели от ПКК са в норма, освен левкоцитите и леко завишени тромбоцитите. Откакто ми направиха серклаж левкоцитите са минимум 18 при горна граница 10. През две седмици пускам МБ, засега чиста. Не съм се разболявала, Слава Богу. Нямам проблем с венци и зъби, болките, които имам, са си нормалните за бременността. И никой АГ не може да разбере от къде е това повишение. ЦРП и СУЕ винаги са в норма. На някой случвало ли се е нещо подобно?
Здравейте, и на мен левкоцитите са ми 18 в урината. За първи път ми се случва какво следва сега? Изобщо не съм запозната с урината и бактериите . Също в изследването пише че се наблюдават бактерии)))

# 143
Здравейте, и на мен левкоцитите са ми 18 в урината. За първи път ми се случва какво следва сега? Изобщо не съм запозната с урината и бактериите . Също в изследването пише че се наблюдават бактерии)))
Пуска се стерилна урина. С обикновено изследване, не се доказват бактерии, може да са ви замърсили пробата или чашката да е била не стерилна. Пускате стврилна урина със сутришна урина, носите макс до час в лабораторията. За 3 дни излиза резулатата дали и каква бактерия има. При мен 2 пъти на стандартна урина излизаха бактерии и левкоцити, но нямах оплаквания и признаци за инфекция. Пусках стерилна урина и всичко беше чисто.

# 144
Ох, изпуснала съм ви. Чудя се защо не получавам известия за темата…

Аз се притесних тази сутрин. В събота бях на преглед и пак ми взимаха кръв да проверят ензимите на дроба (аз ги следя от 2-ия триместър, защото съвсем в началото бяха завишени). Досега бяха в норма, всичко ок, но днес като се обадих, казаха че ALT се е завишило от последния път и е над нормата, но уж не фрапиращо. Bile acid бил ок. Края на седмицата имам час с лекар-консултант и ще повторят резултатите, но аз се стреснах. Не мога да си обясня защо така се е завишило нивото. Внимавам какво ям, движа се, не съм променяла нещо фрапиращо в диетата.

# 145
Мами, има въпрос на някой казвали ли са й, че канала на маточната шийка е тип пясъчен часовник... предписа ми урогестан и алеракт, и каза, че има шанс за преждевременно раждане... Не знам ще се овладее ли, не ми дава мира...

# 146
Мами, има въпрос на някой казвали ли са й, че канала на маточната шийка е тип пясъчен часовник... предписа ми урогестан и алеракт, и каза, че има шанс за преждевременно раждане... Не знам ще се овладее ли, не ми дава мира...

В коя седмица сте?

# 147
23 г.с. съм Извинявам се за пропуска

В коя седмица сте?

# 148
Здравей, аз имам скъсяване на шийката и отваряне тип фуния мисля, че е едно и също. Със серклаж съм от 18г.с.

# 149
На мен казаха, че е късно за скерлаж. Ще Стискам кълки явно ...

Общи условия

Активация на акаунт