Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 310
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
За сега наблягам на вода и фреш, после ще видим 😂

# 181
Момичета, днес бях на консултация и при напипване акушерката ми каза, че бебето се е обърнало с главата нагоре. Досега си беше в правилна позиция, но явно е решило сега да се врътне. Знам, че до 36-та седмица има шансове пак да се обърне и ми казаха за сега да не се притеснявам, но някоя от вас има ли опит с подобно нещо и знаете ли дали мога да направя нещо, за да му помогна да застане пак с главата надолу?

# 182
Аз опит нямам, но позната отиде за планирано секцио, заради седалищно предлежание, а бебето се беше обърнало вече.
Знам, че има техники, които се използват понякога за обръщане, но се правят от лекар и са болезнени и рисковани.
Иначе в Интернет сигурно ще намерите разни съвети, но не знам дали нещо би помогнало и дали няма само да си се обърне всъщност.

# 183
  • Sofia
Здравейте, някой може ли да даде мнение колко често е нормално да чувствам бебето в 21 г.с. ?Имам усещането, че през деня нищо не усещам , а само вечер и то не постоянно. Благодаря предварително!
И аз съм така. В 21гс+6 съм и я усещам вече всеки ден, но само когато лежа. Когато съм права или в движение не я усещам. Аз знам, че като се движим те се унасят като в люлка и много бързо заспиват.

До преди около седмица дори не я усещах всеки ден и като се притесня, че отдавна не съм я усещала, си побутвах лекичко корема 😆, за да се уверя, че е там. Знам, ужасна съм!

# 184
Благодаря, Пистачио. Аз много се изненадах днес като казаха, че се е обърнало. Просто защото досега все си беше с главата надолу. И се притесних, вече има по-малко място и не знам какви са шансовете да се обърне пак, но дано!

# 185
Благодаря, Пистачио. Аз много се изненадах днес като казаха, че се е обърнало. Просто защото досега все си беше с главата надолу. И се притесних, вече има по-малко място и не знам какви са шансовете да се обърне пак, но дано!

Аз съм малко по ранна седмица от теб, ама моята се върти от 26 до сега 30гс през няколко дни просто усещам повече движения и в един момент е или като пояс или напречно диагонално, последно беше с главата на долу миналия петък, ама сега я усещам напречно... може и да греша ама нищо не ме бута около ребрата.
За обръщане на бебето препоръчват много ходене.

# 186
Ами аз правя разходки почти всеки ден, гледам да се движа като мога. Лекаря каза, че до 36-та седмица се въртят и тогава на скенера ще видим какво е положението. Дано се завърти пак

# 187
Ами аз правя разходки почти всеки ден, гледам да се движа като мога. Лекаря каза, че до 36-та седмица се въртят и тогава на скенера ще видим какво е положението. Дано се завърти пак

Ще се завърти Simple Smile

# 188
Здравейте има страшно много пъпки възпалени и болезнени. Имам час за дерматолог чак след 10ти януари. С какво  е безопасно да се мажа до то тогава ? Някой друг имал ли е този проблем ? Как се справихте ? Преди бременността нямах нито една пъпка. В 9 г. с. съм .

# 189
Може да си направите онлайн консултация с дерматолог, вече има доста приложения.
Аз имах обрив и дерматолога ми препоръча ето това:

Има и Джинджира Алба Бебе също е вариант. Не знам дали ще помогне, но със сигурност няма да навреди.

# 190
Аз днес влязох в 36 г.с. и моята мома все така е седалищно. Беше главично, завъртя се средата на октомври и това е. Какво ли не правих - не мога да изброя вече всички мурафети.
Чувала съм за бебета, които и след 36-та се завъртат, особено че тя е дребосъчка 2581 г, но не знам вече какво да направя. Много ходене ми е трудно последните две седмици заради болки в кръста и краката, но и това се мъча да правя, колкотл ми стигат силите, ама без успех.

# 191
Уелт, не се притеснявай. Ти си по-напред от мен. Ама ето виж и при мен, досега си беше с главата надолу и изведнъж - хоп. Аз също се надявам да се обърне, има още време, а и е факт, че понякога се обръщат в последния момент, макар че тука чакат до 36-та седмица и ако до тогава не се е, казват че шансовете са много малки и се планира секцио. Няма много какво да се направи. Малкият ми братовчед така преди 20г, леля ми като беше бременна, беше си седалищен от самото начало и не пожела да се обърне. Чакаха го до последно ама не се получи и тя роди секцио.
Живи и здрави да сме, всичко да е наред, ще се молим, има още време.

# 192
То не пречи да се планува секцио, но като отидете за операцията пак ще ви прегледат и, ако се е обърнало в последния момент, може да си изчакате нормално раждане.

# 193
Да, и при мен може да се каже, че е планирано вече, но разбира се, тайничко продължавам да си се надявам.
Срам-не срам, поплаках си, че и продължавам отвреме-навреме, макар че съм наясно колко сериозни проблеми има и че моето е бял кахър, но емоциите надделяват понякога. Важното е накрая да си имаме здраво детенце. Моята лекарка казва, че бебетата си знаят как е по-добре и може от по-големи усложнения да ни спасява.
Оф, пак ревнах. Rolling EyesGrinning

# 194
Здравейте има страшно много пъпки възпалени и болезнени. Имам час за дерматолог чак след 10ти януари. С какво  е безопасно да се мажа до то тогава ? Някой друг имал ли е този проблем ? Как се справихте ? Преди бременността нямах нито една пъпка. В 9 г. с. съм .
Ако можете отидете на лекар преди празниците, този обрив е или реакция към нещо, или е заради хормони (особено ако е само около челюстта) и няма да се успокои от спрей с цинк.

Общи условия

Активация на акаунт