Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 258
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета! Как качвате/хте килограми през последния триместър?
Аз до момента (31+6 гс) съм качила 6-7 кг
Не качвам почти нищо, даже забелязах лек спад, през последните седмици. Последно бях на преглед в 29+6 гс и бебчето беше ок, само по един показател вървеше назад и АГ каза да ям повече месо. Работата е там, че си хапвам пък нищо не качвам, а до колкото разбирам (както и АГ каза) бебетата качват по 200 гр минимум на седмица на този етап. Само че аз нямам идея къде е грамажа на моето в теглото ми + коремчето ми е сравнително малко. Нещо почвам да се притеснявам дали всичко върви нормално и дали не е спряло развитие или просто да очаквам малко бебе. Следващия преглед е след 2 седмици и само ще го мисля до тогава...
Има ли някой с подобен на моя случай?
Аз родих в 37+2, като на килограми бях +7, 10 дни по-късно си бях моите килограми с прибран корем и т.н. (в момента не може да кажеш че съм родила преди няма и месец) , детето ми е живо и здраво, роди се 2640, но на мен и баткото ми се роди 2760 и тогава бях +6 или 7кг Simple Smile Забременях близо до твоите килограми 52, родих 58-59 и сега съм 51-2 Simple Smile
Не се притеснявай, бебето си взима каквото има нужда. Другото също не е ок, 30кг да качиш, пак няма да родиш бебе повече от 5...даже и 5 само съм чувала легенди. Моят АГ беше казал едно време 7кг са от бебето, води и т.н., останалото е от хладилника, ти му мисли какво ще правиш.

# 421
Ами за 5 явно...,не знам какво толкова вадят 😁и нали 3 дена не ядох г.д след секциото.За съжаление ги качих,после посвалих ,сега съм 87 175 .Исках още поне 6-7 да сваля,но няма време за губене 😄

# 422
Благодаря! Започнах 56 кг, свалих в началото до 53-4 кг заради вирус в 11 гс., които върнах много бързо. В момента съм 62-3 кг (варира). Височина 160 см.

Значи си качила около 9-10 кг вече, което е съвсем нормално. Най-много се качват последните 1-2 месеца, когато бебето расте много интензивно, така че тепърва ще качиш още. По принцип е нездравословно да се качват много килограми по време на бременност. Лекарите препоръчват да не са повече от около 12 кг при стартово нормално тегло.

От общо качените килограми накрая на бременността около 5-7 кг са бебе, плацента, околоплодни води и матка. Останалото са мазнини и евентуално задържане на вода, което може да се случи и вследствие на самото раждане.

# 423
Аз не съм съгласна, че последните 1,2 месеца се качват най-много килограми. Аз съм с термин 16.01 и от ноември месец не съм качивала килограми, но бебето си расте. Дори питах лекарката това нормално ли е и тя ми каза, че всеки организъм си е индивидуален. Така, че това не е общоприето правило за качването на кг. Ако бебето си расте и развива нормално, килограмите нямат никакво значение.

# 424
Аз също качих най-бързо в края на 5 до средата на 7ми месец и после 8 и 9 общо 3-4 кг някъде макс. Общо качих 12,5 кг като почнах на долната граница на здравословния диапазон кг зависочината ми и бях много стегната в началото на бременността. Преди раждането имах силно повръщане и разстройство, както и бях общо 6 дена в болницата ит изтичане на водите до изписването. Излезнах 2 кг над стартовото си тегло, а сега 2 седкици след раждането не мога да повярвам, но ки се виждат очертанията на пресата в горната част на корема. :Д Мерките на дупе, талия и бедра обаче са повече от преди бременността, което значи, че съм качила % мазнини или просто заради разширения таз и талия има време докато се свият.

# 425
  • София
Аз съм +20кг. Първия триместър качих 4кг. Втория триместър бях хоум офис и не се движех достатъчно без промяна на хранителния режим и качвах по 4кг на месец. 7 месец качих 2кг,  влезнах в третия триместър, но вече не работя и се движа и съм качила до 8-ми месец 1,5кг. То само бебето е качило 1кг. Общо съм почти 20кг+. Звучи стряскащо, но АГ каза, че няма притеснения за гестационен диабет и не е притеснително кг за моя ръст - 1,78см. Аз и бебето сме здрави, след като се възстановя ще започна отново да тренирам и ще вляза във форма. Визуално ако не съм бременна на бузи и бедра все едно съм качила 5кг. Спрях да се сравнявам с другите кой колко е качил. Моя приятелка качи само 5кг по време на бременността и през половината време не спря да повръща и пиеше по една торба хапчета. Предпочитам да съм +20, но да изкарам лека бременност. Храня се здравословно, чета етикетите да купувам възможно най-чиста храна, плодове, зеленчуци и месо. Но какво да се прави - генът ми е предразположен към напълняване и се примирих. Искам само живо и здраво и доносено бебе, всичко останало ще се нареди с воля и постоянство Simple Smile

# 426
Здравейте момичета Simple Smile

Днес бях на първия си преглед. Потвърдиха бременността, видя се сакче в матката, но все още не се вижда ембрионче, което ми обясниха, че е нормално тъй като съм в началото на 6та седмица. Имам преглед за след 2 седмици, когато ако дай Боже, всичко е наред - ще се види вече ембрион и трябва да има сърдечна дейност.
Исках да ви споделя емоциите си, тъй като е много вълнуващо! Все още не мога да се отпусна да се зарадвам напълно, но предполагам е нормално с всички неясноти. При нас освен всичко е доста чакано бебе, отне си време да стане и вероятно съм по-внимателна и заради това.

Исках да ви попитам, вие кога споделихте на роднините си?

Благодаря ви! Прекрасен петък!

# 427
Честито! Пожелавам всичко да се развива добре и благополучно.

Ние споделихме с роднините в края на 3-ти месец, аз държах да мине триместъра и тогава. Единствено майка ми и баба ми научиха почти веднага, след теста, другите - не. Аз не съм фен на бързото споделяне за такива неща и даже щях да чакам и още, но мъжа ми също искаше да каже на техните и така.

# 428
  • Sofia
Исках да ви попитам, вие кога споделихте на роднините си?
😆 Аз - в 24гс!😆 Исках да изчакам да мине поне първото тримесечие, защото съм след загуба и не можех да се отпусна. После отлагах по различни причини.

Но всеки както го усеща. Някои съобщават още с положителния тест за бременност.

# 429
В 13та седмица казах, след феталната морфология и БХС-а. Който както си го усеща. Имам приятелка, която още с положителния тест ( преди преглед и потвърждение от АГ ) съобщи и в момента си гледа здраво момиче вече на годинка.
Бебоците да са живи, здрави и доносени, пък ако искате след раждането съобщавайте 🍀

# 430
На родителите ми казах по телефона още в самото начало, тъй като ме бяха наплашили (излишно) с ИМБ и ако се наложеше операция предпочитах да ида при тях (в София).
На свекърите не знам ММ кога е казал, но със сигурност след 12 гс., пак по телефона. Тогава казах и на най-добрата ми приятелка, която живее в чужбина, като й изпратих скрийншот на приложението където следя седмиците. Тя също беше бременна към момента и ми се обади веднага. Беше много емоционално. На всички останали - баби, дядовци и тн. не сме казвали. А съм вече 31 гс. Всъщност само баба ми знае от мама, понеже живее в апартамента им и да не се чуди като идват насам, защо пренасят дрехи от племенника. Живеем в друг град, където нямаме роднини и е лесно да скрием. 😅 Просто не искам никой да знае и даже като излизам някъде се опитвам максимално да прикрия корема си. Много се дразня, когато хората ме оглеждат. Аз също съм след загуба и сигурно за това така се чувствам.

# 431
Аз съм от тези, които казват веднага след теста Grinning Изчакахме няколко дни, защото родителите ни не са в София, за да им кажем "очи в очи", но само толкова Grinning.
На всички останали роднини, приятели, казахме след 12 г.с., за да сме сигурни че са наред нещата.
Не съм фен и на споделянето в социалните мрежи на "голямата новина", но пък кой както си го усети Simple Smile важно е бебчето да е добре

# 432
Споделих с най-близките някъде след първия триместър, след скрининга.

# 433
С първата бременност работех в болница... Целия персонал знаеше, че започвам да правя бебе... Стана бързо (веднага) та всички знаеха от началото. С второто (сега) 4 години по късно, като малко "улегнала" "порастнала" минала през много повече неща, не съм бързала чак толкова, но отново не съм крила въпреки, че беше рисково в началото заради щитовидната ми жлеза. Но сина ми беше първия, който ме видя с теста съответно му казах "човек бременна съм" и то детето с четири годишния си акъл, започна да крещи на познати и непознати по улицата че ще става батко, още докато отивахме за втори тест за потвърждение. Пак е много желано бебе, просто го искахме още преди 2 години, а сега момента беше малко странен, защото седмица след като разбрах, трябваше да се оперирам да си махна жлезата и изведнъж БЕБЕ (според лекарите в най рисковия момент).... Не съм крила защото, мисля, че дори да го загубя това, че хората знаят ще е най малката ми болка. Може би защото загубих всички почти от семейството си и съм свикнала хората да знаят нещо подобно за мен. Но няма правилно и грешно при всеки е различно.

# 434
При първата бременност, така и не успяхме да кажем на никой, защото не беше успешна.
При втората, изобщо не бързах да казвам, предвид какво се случи първия път.
На родителите казахме в 16та седмица, като научихме пола и шансът за спонтанен аборт беше доста по-нисък. Всички останали научаваха, когато се виждахме на живо.
Честно казано не обичам да споделям лични неща, затова и не бих искала да споделя за бременност, а после да трябва да обяснявам, ако направя спонтанен аборт.
И понеже не съм качвала снимки от бременността или на детето в социалните мрежи, все още повечето хора не знаят, а вече синът ми е на 1г2м.

Общи условия

Активация на акаунт