Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 262
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Здравейте, днес изследвах TSH и резултатът е завишен - 3.41 - 18 г.с. Един лекар ми препоръча Л-тироксин. Друг каза, да не пия нищо. Вие как мислите?
Не е много високо. По принцип в тези седмици е хубаво да е под 2,5. По принцип по време на бременност не се изследва ТСХ самостоятелно, а заедно с ФТ4.

По-важното в случая е колко е ФТ4, защото това е хормонът, от който има нужда бебето. Завишеното ТСХ говори само, че ФТ4 може да е занижен. ТСХ служи само за стимулиране на производство на ФТ4.
Л-тироксин е синтетичен ФТ4. Ако ФТ4 не е изследван, няма как да знаете дали имате нужда от допълнителен прием.

# 406
Моят ендокринолог ми каза, че TSH над 3 или 3,5 може да предизвика преждевременно раждане. Излседвайте и ФТ4 и задължително идете на консуктация. На мен при 1,71 ми вдигнаха дозата, защотот FT4 се повишаваше.

# 407
  • Враца
Merry, аз я взех на предното пускане, но малко след това я пускаха пак и скоро виждах, че имаше още налични по страничните кошове, където стоят стоки от стари каталози.

# 408
  • Sofia
На мен при 1,71 ми вдигнаха дозата, защотот FT4 се повишаваше.
"понижаваше".
Когато ТСХ се повишава, ФТ4 пада, а то не трябва да е ниско.
И на мен при ТСХ 2,47 ми увеличиха дозата, защото ФТ4 беше паднало до 9,5 (при долна граница 9,3).

# 409
Здравейте! Пусках си днес контролни кръвни изследвания и левкоцитите ( 11 ) и CRP ( 9 ) са повишени доста. Ако е някаква инфекция, като пусна стерилна урина дали ще я отчете или само със секрет? Че почвам много да се притеснявам за бебо..
18+4 съм

# 410
На мен при 1,71 ми вдигнаха дозата, защотот FT4 се повишаваше.
"понижаваше".
Когато ТСХ се повишава, ФТ4 пада, а то не трябва да е ниско.
И на мен при ТСХ 2,47 ми увеличиха дозата, защото ФТ4 беше паднало до 9,5 (при долна граница 9,3).

Точно! Мерси за корекцията Simple Smile

# 411
Здравейте, момичета! Как качвате/хте килограми през последния триместър?
Аз до момента (31+6 гс) съм качила 6-7 кг
Не качвам почти нищо, даже забелязах лек спад, през последните седмици. Последно бях на преглед в 29+6 гс и бебчето беше ок, само по един показател вървеше назад и АГ каза да ям повече месо. Работата е там, че си хапвам пък нищо не качвам, а до колкото разбирам (както и АГ каза) бебетата качват по 200 гр минимум на седмица на този етап. Само че аз нямам идея къде е грамажа на моето в теглото ми + коремчето ми е сравнително малко. Нещо почвам да се притеснявам дали всичко върви нормално и дали не е спряло развитие или просто да очаквам малко бебе. Следващия преглед е след 2 седмици и само ще го мисля до тогава...
Има ли някой с подобен на моя случай?

# 412
Бабълс, аз от болницата излязох 8 кг по-лека от колкото като забременях. Роди се 3 кила.

# 413
Повечето жени наддават между 8 и 20кг през бременността, вие имате още два месеца, през които ще качите килограми най-вероятно. Бебето тепърва ще започне да расте с 200-250гр на седмица.
Има значение и с какво тегло сте започнала, възможно е вие да отслабвате, а бебето да расте, особено ако имате повече излишно тегло.
На мен това наддаване ми се струва нормално, а и докторът е казал, че всичко с бебето е наред, така че не виждам проблем.

# 414
Благодаря! Започнах 56 кг, свалих в началото до 53-4 кг заради вирус в 11 гс., които върнах много бързо. В момента съм 62-3 кг (варира). Височина 160 см.

# 415
Благодаря! Започнах 56 кг, свалих в началото до 53-4 кг заради вирус в 11 гс., които върнах много бързо. В момента съм 62-3 кг (варира). Височина 160 см.
Не се притеснявайте за Вашите килограми (освен от много рязко покачване). Следете как се развива бебето. Засега всичко изглежда нормално.

# 416

Аз бих смятала и свалените килограми в този случай, тоест от най-ниско тегло 53кг до най-високо сега, около 10кг.
Но и само 6-7 да са, пак не звучи притеснително за мен. Обсъдете с лекаря все пак, ако много се тревожите.

# 417
Аз качих 6 кг за цялата бременност. Излязох без тях.
Детето се роди перфектно. Накрая качват много. Не се тревожи.

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 10:06 от tinki_15

# 418
Аз преди 7 г.зсбременях 91 кг,първите 65 месеца свалих 5 кг от повръщане, което ме кара от началото до края след всяко хранене.Родих 97,илчезнах от родилнто 82 😄бебето се роди 3150,надявам се и втория път да е така,без повръщането 😀

# 419
Леле, 15кг за колко дни ги свалихте?

Общи условия

Активация на акаунт