Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 278
  • 773
  •   1
Отговори
# 345
Тогава нямате повод за притеснение. И при мен е така, върви си по-голямо от началото. Проблем може да има ако изведнъж дръпне много, но ако е било така, лекарят е щял да каже.

# 346
Здравейте момичета, послушах съвета ви и за да ми по-спокойно си пуснах обикновена урина. Сега обаче имам нужда от съпорт при разчитане на резултата. Виждам, че съм в референтните стойности, но все пак. Според вас има ли нужда да си пусна и стерилна урина? Дали там може да се види нещо по-специфично сочещо към инфекция? Благодаря ви!

Имаш по-високо ph, но белтъка е в норма. Според мен, няма смисъл от стерилна урина. Но ph-то се повишава и при бактериални инфекции. Затова ако имаш течение, което променя цвета си ( най-лесно се върху бяла превръзка) или оплаквания, по-добре една микробиология.

# 347
  • Sofia
Здравейте момичета, послушах съвета ви и за да ми по-спокойно си пуснах обикновена урина. Сега обаче имам нужда от съпорт при разчитане на резултата. Виждам, че съм в референтните стойности, но все пак. Според вас има ли нужда да си пусна и стерилна урина? Дали там може да се види нещо по-специфично сочещо към инфекция? Благодаря ви!

... ако имаш течение, което променя цвета си ( най-лесно се върху бяла превръзка) или оплаквания, по-добре една микробиология.
Тя се притесняваше от пикочна инфекция. В случая не мисля, че микробиологията е от значение.

# 348

... ако имаш течение, което променя цвета си ( най-лесно се върху бяла превръзка) или оплаквания, по-добре една микробиология.
Тя се притесняваше от пикочна инфекция. В случая не мисля, че микробиологията е от значение.

Благодаря за отговорите! Наистина в момента ме притеснява пикочна инфекция, заради чувството на тежест и болка в малкия таз. Знам, че голяма част от това усещане идва от самата матка, но понеже преди време имах проблеми с продължителни цистити и усещането ми наподобява. Аз като цяло имам слаб мехур и вероятно е много близо до матката. Случвало ми се е да усещам тежест и преди цикъл, но бързо минава с идването. Сега ме притеснява заради плода. Относно микробиологията - през ноември след прекаран ковид си правих и имах бактериална вагиноза, но без никакви симптоми. Тогава ми изписаха глобули с лактобацили, но може би не са се оправали съвсем нещата, тъй като може би 10 дни преди да разбера, че съм бременна се появи дисконфорт и започнах отново да ги слагам. Надявам се горещо, да не са навредили. Та от там си мисля, че пикочна инфекция никак не е невъзможна, обикновено при мен се случват едновременно. За съжаление, в момента е по-специфично и ме е страх да не се развие в нещо по-страшно. Както споделих в първия си пост, първият ми час за преглед е този четвъртък Simple Smile стискайте ми палци да имам добри новини!

# 349
И при мен вървеше с 2 седмици напред първото ни дете, много голямо бебе, чудо страшно, как ще го раждам, накрая взе че излезе едно огромно бебе с невероятните размери от 2760гр и 49см, сега пък бебка много малко бебе, ужас...тя пък излезна 2640гр и 48см с 2 дни повече в корема от баткото (явно си ги раждам по калъп)Simple Smile Бременейте си спокойно!

# 350
Някой от вас ползвал ли е платен патронаж в София? След родилна акушерска грижа у дома? Софиямед и Надежда го предлагат като опция.

# 351
Какво е нормалното количество околоплодни води за 30 седмица ?
Четох статии, но не успявам да разбера съвсем.
Ако някой се е сблъсквал и е запознат ще се радвам да сподели

# 352
  • София

# 353

Явно става въпрос за различни мерни единици. При мен е отбелязано 13-14

# 354
На мен в 33г.с  ми казаха 15 и аз питах доки и тя каза, че било нормално. Иначе и аз не ги разбирам. Яяно си имат граници за всяка седмица или месец.

# 355
Здравейте, някой ползвал ли е за спиране на кървене от носа
https://apteka.framar.bg/30023055/емофикс-унгвент-за-кръвоспиране-30-гр-

# 356
  • София
79(30г.с)-144мм-263мм това са границите, измерват разстоянието между бебето и мехура, как да го обясня черното петно което се вижда на ехографа.

# 357
79(30г.с)-144мм-263мм това са границите, измерват разстоянието между бебето и мехура, как да го обясня черното петно което се вижда на ехографа.
Благодаря ви.
Все пак явно става въпрос за някакви различни мерни единици

# 358
На мен в 33г.с  ми казаха 15 и аз питах доки и тя каза, че било нормално. Иначе и аз не ги разбирам. Яяно си имат граници за всяка седмица или месец.

В 35г.с. Ми бяха 17,
в 37г.с. 18.5
Не знам от какво зависят 🙄

# 359
Момичета някой да е имал не спиращо куркане на червата и воднисти изпражнения. В 25 г.с съм.

Общи условия

Активация на акаунт