Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 127
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
Anna Maria, а като приспиваш как успяваш да уригнеш бебето без да го разбудиш? Малката е на 1 месец и кърменето много я унася действително.
Скрит текст:
Проблемът е, че не знам кога да вместя смяната на памперса и уригването. Тя е от бебетата, които като се събудят и трябва веднага да ги чакаш с цица пред лицето 😂 Иначе побеснява. Ако тръгна да сменям памперс преди ядене се съдира от рев, след ядене пък ѝ наддидам коремчето и се е случвало да повърне или започва да хълца. Освен това смяната на памперса я разбужда. Вечер прескачам един памперс за да спи по-добре, но даже и от уригването (което понякога отнема 10-15 Мин), се разбужда 😰 Търся съвет.

По принцип най-правилно е памперсът да се сменя преди храненето, защото след хранене може да повърне бебето, когато му вдигаш крачетата. Но някои бебета редовно се изакват по време на кърменето, така че тогава съответно трябва да се смени памперса след това. А за уригването, при кърменето се поема много по-малко въздух отколкото при храненето от шише и не е проблем, ако се пропусне. Моите съм ги уригвала докъм втория месец някъде и то не много настоятелно. След хранене само съм ги повдигала внимателно и съм изчаквала много малко. При повече насъбран въздух, те почти веднага се уригват, а ако не стане веднага-ги слагах директно в леглото/шезлонга/количката, а понякога и върху мен са спали. Така че няма нужда да се държи толкова дълго бебето, че да се разбуди, докато го чакаш да се уригне.

# 616
Абе, не знам как е най-правилно, но при кърмене на поискване, когато бебето се събуди с рев, няма време за смяна на памперса 😆
Аз уригвах на рамо с леко масажиране на гръбчето в посока нагоре, той така си заспиваше върху мен.

# 617
Здравейте, в 8гс съм и съм с ковид. Чувствам се отпаднало и леко ме наболява гърлото. ЛЛ ми предписа това- Авирон рапид 3 по 2 тб, зинсед 2 по 1, акард 75 мг по 2 вечер, 10 дни.
Някой да знае дали са противопоказателти по време на бременност?

# 618
  • София
Здравейте, в 8гс съм и съм с ковид. Чувствам се отпаднало и леко ме наболява гърлото. ЛЛ ми предписа това- Авирон рапид 3 по 2 тб, зинсед 2 по 1, акард 75 мг по 2 вечер, 10 дни.
Е, тя тази лекарка не знае ли, че си бременна?

# 619
  • София
Привет, от изписаните няма нищо което да те притеснява Simple Smile
Акард се изписва много, той разрежда кръвта. Авирон Рапид е имуностимулант със спирулина мисля (пих го и аз при настинка), а Зинсед отново са витамини.
Бързо оздравяване и без проблеми 😊

# 620
Абе, не знам как е най-правилно, но при кърмене на поискване, когато бебето се събуди с рев, няма време за смяна на памперса 😆
Аз уригвах на рамо с леко масажиране на гръбчето в посока нагоре, той така си заспиваше върху мен.

Точно това имам предвид, кърмя на поискване и когато малката се събуди, има около 30 секунди мрънкане и настава истински здрав рев… Опитах и варианта между двете гърди да уригна и сменям памперса, в повечето случаи е окей, но се е случвало и 1-2 пъти да повърне. Явно ще трябва да сменям памперса с озвучение.

# 621
Аз нямам опит с бебе, но в едно училище за родители показаха как да се смени памперса след като бебето се нахрани и оригне. Вместо да повдигаме крачетата, което води до повръщане в много от случаите, бебето се обръща леко настрани, колкото да се измъкне мръсния памперс, да се избърше и да се постави новия памперс. Не знам, обаче, как стоят нещата, ако е наакано и трябва да се измие Simple Smile Може би в този случай ще трябва да се събуди, все пак.

# 622
Значи аз като сезамисля ори нас често има озвучаване. Просто с времето намаля, бебето май си свикна и не реве толкова, просто нервничи и вече като сменя памперса веднага трябва да се предложи гърда иначе почва да се дере. Или се събужда с рев директно и трябва да е сменяне с озвучаване. Не ми пречи на мен, горко им на съседите... асъм пробвала след хранене, но при нас не работи, защото тогава реве и нервничи мнооого по-дълго понеже не заспива така лесно и спокойно. Последната седмица обаче наблюдавам, че реве много по-малко при смяна на памперса и се събужда на 2-3 часа просто нервна и гладна. Не знам дали е възможно бебе на 1 месец вече да проявява интелигентност и да знае, че смяната на памперса увеличава комфорта му и затова да свиква с процедурата... Joy

П.с. това ми напомня как като бяхме още в болницата и една нощ отивам да сменям памперс в стаята за повиване. Там бебето направо само дето не посиня от рев, а аз се чудя вече как да го успокоя и насреща ми една опитна майка туркиня с 4то бебе вече се подхилква и ми вика ,,не се притеснявай, радвай се, че бебето ти реве така-това значи, че яде достатъчно и е здраво". Честно казано не знам защо, но много ме успокои и като цяло си мисля, че е ок бебетата да реват от време на време. В смисъл не да ги оставяме нарочно, но си е нещо нормално и затова не ми пречи като й сменям памперса, не се и притеснявам вече. Ако не е тогава, ще е след хранене, така че....

Дори една аптекарка ми вика наскоро колко се наслаждавала на бебешкия плач на новородените, бил несравним с този на по-големите бебета. Явно има и нещо уникално в това. Bowtie

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 18:59 от snowwhite12

# 623
  • до най-прекрасния мъж
В началото не обичат да са голички, затова плачат. Нашата плачеше като я разсъбличам да я сменям, да я мием, къпем и т.н. процедури. Вече е на почти 2 месеца и отдавна не плаче. Ако реве, то е да й дам бутилката с мляко, но то е не постоянен рев, а само приплакване. Иначе, плаче, ако нещо я боли, ако й се спи също плаче, за да я успокоя. Но трите вида плач са коренно различни и вече се понаучих да ги различавам. Още колко ще имаме да учим с тях, докато пораснат и проговорят...

# 624
Здравейте, знам че обсъждате преди всичко детските ваксини, но не знам къде да си задам въпроса.
Бременна съм в 7 месец и бих искала да си поставя ваксината Tdap. На Запад е практика, но не и в Бг. Дали се предлага в българските аптеки и как е търговското й наименование?

# 625
Не се прилага широко на запад, а по-скоро в Англоговорящите страни- Щатите, Канада, Великобритания, Нова Зеландия. TDap там не е точно същата като ДТК (позната като диф-тет-кок за дифтерия, тетанус, коклюш) , която е по-скоро подобна като състав на DTap. В България при бебета се прилага като част от многокомпонентна ваксина от вече доста време и да, не е популярен избор за бременни, но е налична- попитайте личния си лекар за разлики с TDap и приложение- в различните държави се прилага в различни седмици.

# 626
  • sofia
Привет,
От вчера сам със стомашно-чревно неразположение. Нямам температура, но се чувствам отпаднала. Замислих се възможно ли е да е Ковид, понеже зимата е малко вероятно да е стомашен вирус. В края на 8ми месец съм.

# 627
Привет,
От вчера сам със стомашно-чревно неразположение. Нямам температура, но се чувствам отпаднала. Замислих се възможно ли е да е Ковид, понеже зимата е малко вероятно да е стомашен вирус. В края на 8ми месец съм.
Симптом е, но не е задължително да е това.
Изчакайте още ден-два и направете тест, за да може да се лекувате правилно.

# 628
  • до най-прекрасния мъж
Възможно е, позната така го изкара.

# 629
Член на семейството ми си кара баш стомашен вирус 2 -3 дни тая седмица. И то човек който не излиза от вкъщи. Така че явно си върлува и зимата.

Общи условия

Активация на акаунт