Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 091
  • 773
  •   1
Отговори
# 660

Здравейте отново понеже в темичката има доста момичета,ако може да ми помогнат в разчитане на резултатите,чакам за отговор от хематолога. Също така кръвната захар ми е 4.57. Почнах 14 седм но понеже повтъщам съм предимно на плодове и картофи.Възможно ли е от това да ми се е вдигнала леко захарта,винаги е  около 4или 4.2. Как ви се струват АРТТ,Д-Димер и Фиброгенина? Според АГ са добре,но чакам хематолога да св включи.Само хемоглобина има какво да се желая,но имам непоносимост към месо.Нямам генетична тромбофлибия в смисъл имам само 4/5G фактор. Придобита тромбодлибия също нямам. Просто следя стойностите понеже е мн чакана бременост след инвитро. Имам едно дете от естетсвена бременост преди 13 години което е износено без терапия и се роди ден преди термин 4350кг. Ще съм благодарна на мнения!

# 661
Питайте АГто си дали ваксинира против коклюш бременни, ако не намерите личен, който да го направи. Тук моятгинеколог ми каза, че ако личният ми лекар по някаква причина откаже, той може да ме ваксинира, само трябва да кажа няколко дни преди това, за да набави ваксината или аз да я взема от аптеката.
В София болница Токуда винаги ми е правила много добро впечатление, лекарите там са на ниво и в крак с препоръките относно ваксини и пр. или поне с такова впечатлекие съм останала. Може да проверите дали там слагат примерно? Ако сте от София разбира се.
Благодаря Ви, да София ми е удобно Simple Smile

# 662
При мен в Швейцария още на първата консултация в болницата, където родих, ме питаха дали съм ваксинирана и препоръчаха да се ваксинирам. Съгласих се и на място след 5 Мин. ми сложиха ваксината против коклюш. Като е препоръчително към 36 седмица, за да дадем и на беб антитела. Препоръчаха и на на мъжа ми да си я сложи, та и той се ваксинира.

# 663
Може ли да се яде скир по време на бременност? Позволен ли е ? Ако да - моля, препоръчайте ми на коя марка е най-вкусен. Мерси!

# 664
Всякакви продукти от пастьоризирано мляко могат да се ядат.

# 665
Масово личните лекари отказват да ваксинират бременни. Аз като отидох в 16 г.с. за Ковид ваксината, моят ЛЛ само поиска да се консултирам първо с АГ (все пак по време на бременност всичко се консултира с АГ). Преди това като проучвах въпроса постоянно четях как бременни масово са връщани или разубеждавани от АГ, РЗИ, ЛЛ да не се ваксинират. Моят ако ми беше отказал, щях да го сменя на секундата. Но той сам каза, че е по желание и е мое право. Та се надявам и сега да не се шокира Simple Smile Според препоръките на здравните специалисти най-добре в 7-ми месец, за да има време да се изработят антитела и да се предадат на бебето.

Скир аз хапвам редовно, има един в Била с вкус на ванилия, много ми харесва, като кремче е и има високо съдържание на протеини.

# 666
Аз също се интересувам, аз съм Англия в 19 седмица искат да ми я слагат. Вчера разбрах, че братовчедка ми е сложила и при двете деца и няма проблеми... Но все пак аз се притеснявам
Препоръката на NHS e да се сложи между 16 и 32 седм, но обичайно я предлагат заедно с някоя от консултациите при акушерката.
Аз си я сложих вчера в 23 седм съм, малко ме наболява ръката, но иначе се чувствам добре. 🙂

# 667
Аз не мога да разбера тези ваксини специално за Коклюш защо се слагат сега, като така и иначе се слагат на бебето още в първия месец според приетия Ваксинационен календар.
Още повече че вие също сте ваксинирана с тази ваксина и имате антитела.

# 668
Давността за ваксината против коклюш е 10г., аз лично не се броих за ваксинирана, защото не съм я подновявала повече от 10г. Ваксинационният календар  България не го знам наизуст, но тук не я слагат на първия месец, а на 4тия мисля, а магарешката кашлица е много опасна за бебето, за това препоръчват толкова ваксината. Всеки сам преценява, разбира се, но е редно да имаме право на избор, а не ЛЛ да отказва и т.н. Аз и Ковид ваксината си сложих и никой не е опитвал нито да не разубеждава, нито да ме убеждава. Беше си мое решение.

# 669
Давността за ваксината против коклюш е 10г., аз лично не се броих за ваксинирана, защото не съм я подновявала повече от 10г. Ваксинационният календар  България не го знам наизуст, но тук не я слагат на първия месец, а на 4тия мисля, а магарешката кашлица е много опасна за бебето, за това препоръчват толкова ваксината. Всеки сам преценява, разбира се, но е редно да имаме право на избор, а не ЛЛ да отказва и т.н. Аз и Ковид ваксината си сложих и никой не е опитвал нито да не разубеждава, нито да ме убеждава. Беше си мое решение.

Ето ваксинационния календар - разбира се  - всеки сам си преценява Relieved

Опасна е не само Коклюша - но също и Хепатит и Туберколоза и Тетанус и тн..
https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/?fbclid=IwAR3wV … 1lEbwqIDXQTjDXBIs

# 670
С ваксинирането предавате на бебето антитела срещу коклюш , които го защитават докато дойде време за неговите ваксини. Новородените не могат да регулират дишането си при кашлица и има опасност от задушаване, затова и препоръчват ваксината на бременните. През 2020 година в България има 27 случая на коклюш и повечето са при бебета. През 2019 са 70 случая, около 40% са бебета, повечето са без имунизация или завършена имунизационна схема. По календара схемата започва от 2-ри месец и приключва в 4-тия.
Здравните препоръки са такива, пък в крайна сметка е въпрос на личен избор.

# 671
  • София
Може ли да се яде скир по време на бременност? Позволен ли е ? Ако да - моля, препоръчайте ми на коя марка е най-вкусен. Мерси!

Има плодов с различни вкусове и натурален. Аз си купувам натурален от Лидл, защото не обичам плодови млека. С него си правя Снежанка.

# 672
Дами имам едно въпросче. За да изследвам прогестерон пише да съм гладна, а за кафе не виждам никъде да пише нищо. Трябва ли да се въздържа от него преди изследването

# 673
До колкото знам от хормоните само ТСХ и кортизол трябва да са на гладно и жадно сутрин изследвани до 9 часа. ПРогестерон, естроген и т.н. не се влияят от прием на храна и напитки.

# 674
Благодаря ❤

Общи условия

Активация на акаунт