ЮНЧЕТО обръща се в захлас-мамо виж порастнах аз

• 10 806
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Мерси много за приветствията ще се радвам и аз да си споделяме за бебчовците.

# 241
Здравейте и от нас !
Днес съм много щастлива защото направих една покупка,която отдавна чаках newsm44,става въпрос за т.нар. йонизатор за стая,или казано по-просто това е уред ,който пречиства въздуха в стаята от прахови частици,микроби,цветен прашец,миризми като превръщта всичко това в отрицателно заредени йони,а ефекта е като на почистващ летен дъжд. А защо съм толкова щастлива,защото преди време една мама го отмъкна под носа ми в ТСМ, и доста почаках докато пак получат,а ние сме на климатик и радиатор,които доста изсушават въздуха.
Сега да кажа на мамите от Варна че утре ако е хубаво времето сме на линия за разходка,такаче да званкат Peace
Лелеее,Мимик,колко сте големи пу-пу,а бебата на Валкирия е голяма сладурка.,с тази йоника Joy
За килограмите и аз имам още 8-9,ама плосък корем ще видя като почна пресите,а тях съм решила да ги мятам след месец и половина ,т.е като минат 6м от секциото,а дотогава ще завиждам благородно на Камбанска и всички мами които изглеждат като нея! Peace Stop

# 242
Привет мамита! wavey
Ние и днес не се отказахме от разходката, но по едно време направо ми замръзнаха ръчичките, а бебчо сладко спинкаше, дори за папане не се сещаше.
Агнеша, добре че сте минали леко с това търкулване. Дано няма инциденти!
Добре дошла на новата мама!
Честит имен ден на патерица на Викитата!
От многото маене, относно захранването, май стигнах до започването с картоф, но сега почвам пак да се чудя  newsm78, картоф или каша,  newsm78, картоф или каша  newsm78, картоф или каша  newsm78!?
Каква каша? newsm78

Едно въпросче, към мамитата посещавали зъболекър скоро. Може ли да ми слагат упойка като кърмя?

# 243
Едно въпросче, към мамитата посещавали зъболекър скоро. Може ли да ми слагат упойка като кърмя?

Според мойта зъболекарка- може Peace
А за захранването: ние почнахме с  картофеното пюренце и много ни харесва. Е, все още го поразреждам доста с кърма, но... все пак си е пюре Mr. Green

# 244
  • на брега на Дунав
...От многото маене, относно захранването, май стигнах до започването с картоф, но сега почвам пак да се чудя  newsm78, картоф или каша,  newsm78, картоф или каша  newsm78, картоф или каша  newsm78!?
Каква каша? newsm78
...
Joy   hahaha ей ша ма уморите  с това захранване, голяма чуденска се чудите. Ама и то Емси така си го написала миличка, направо се попилях от смях  Joy. Предлагам да теглиш чоп. Ези - картоф, тура - каша  Joy. кажи сега какво се падна  Mr. Green.   bouquet Много сте ми сладки ей.  newsm53
Глейте го моя хубосник как си яде устните, ама едва в края на кличчето се усетих да поприближа малко фотото та да стане още по-интересно  Mr. Green.
http://www.youtube.com/watch?v=grFsV8Ortuw&feature=PlayList& … DE505&index=0

Последна редакция: нд, 12 ное 2006, 19:03 от korneliia_h

# 245
Корнелия.... направо паднах от стола от смях .... ма много сладко си папка устничката.... лелееееееее сладур...  да го нацелуваш от мен Simple Smile

Моята бека я изкъпах, нахраних към 19 часа и сега нанка сладко сладко

Лека вечер от нас .... пльоквам се пред телевизора

# 246
Корнелия, така както ми отговори и на мен ми стана смешно на мойте си писаници. Ами падна ми се ези - картоф, но пък на чоп аз винаги избирам тура, така че продължавам с чуденките hahaha newsm78  Joy.
Не знам какво си дала на твоя юнак да папа последно, но определено му е било вкусно. Сладурче!
Днес съм в по-приподвигнато настроение за разлика от вчера, когат осе разсърдих на моичкия, че за пореден път ме уплаши, а аз яко се стряскам. Така подпуших, че изчистих къщата за нула време. И като се размислих какво толкова е станало, пак ми стана смешно. Но съм чувала че може да ми спре кърмата като ме стряска така, а той много обича. След снощи мисля че няма повече да прави така.
Благодаря ти Поливоли, дано е така!

# 247
  • Варна
korneliia_h, направо си умрях от смях със Сами! Ама е невероятен сладур(както всички юнски бебоци) Hug
emsy, и аз се посмях на писанията ти  Joy Като започнеш с каквото и да решиш моля те ни уведоми, че то от толкова чудене направо на кебапчета може да минете Peace
Ние иначе ядем всякакви зеленчукови и плодови пюрета. Опитали сме всичко, което не съдържа гултен и Хрис си хапва от всичко без да се муси. А аз като реших да вкусам какво давам на детето и щях да  Sick Някои наистина са отвратителни на вкус
Айде лека нощ от мен и sweet dreams

# 248
Емси, реших да ти пиша на лична, за да не занимавам всички , че са доста объркани на тема захранване, но защо не, така или иначе с моето или без моето мнение, все тая, всички имаме противоречиви мнения по тази тема.
Защо избрах кашата?вече втори ден захранвам Стефи с каша.бях решила с картоф, но какво му дава този картоф, освен захранването. Таталина ми повлия, а и не само тя, да започна с каша. Кашата съдържа много витамини в това число и така важното желязо. Наистина е калорична, но ще я ползвам само за захранване и след това минавам на зеленчуковите пюрета.започва се с най-леката от всички -оризовата безмлечна каша. Но аз реших да започна с млечна каша с комбинация ориз и царевица. Безмлечните каши са по-безвкусни, особенно ако се приготвят с вода. С кърма идват по-сладки. Разбрах, че безмлечната каша ориз+царевица на ФРИЗОКРЕМ е вкусна.Наистина кърмата е най-ценната храна до 6 месеца. Но се питам, ако не ядем достатъчно витаминозна храна, както е сега и няма богат избор на зеленчуци и плодове. Е аз наистина похапвам ябълки, моркови и зеле, приемам жито и овесени ядки, мляко и месо...но все си мисля, че не е достаъчно. Имам усещането, че не доставям всички нужни витамини.Въпреки всичко, Стефи до вчера бе само на кърма. И съм категорична, че  само кърма е нужна до 4.5-5 месеца. Но до пълен шести месец не смятам , че трябва да чакам. А като се замисля и малкото количество, което му давам , едва ли по някъкъв начин го натоварва. Смятам шестия месец да е месеца на много бавното захранване.Освен това Стефи напредва с килограмите. Вчера му дадох 1 чаена лъжичка. Купих каша на MILUPA , една от най-скъпите. Ще го захранвам бавно. Една чаена лъжица няколко дни, после две няколко дни,три... и така бавно, бавно. После картоф, морков,тиква,ябълка и така.
Внимавайте със зеленчуците на пазара! Не се знае с какъв прозход са, а и няма гаранция за качество. Ако нямате роднини на село, по-добре си купете пюре, там нещата са под контрол. За вида на пюрето вие сами преценявате.
Задължително гледайте съставките на кашите и на всякаква др. храна - без глутен. Е аз гледам и без захар, не съм нейн привърженик, както и на солта.
И малко хумор на мой гръб Simple SmileМоята майка не е имала кърма и съответно на 1 м. ми е далавала кисело мляко, както всички некърмени бебета по онова време. А на втория месец е вкарала и бисквитка в менюто ми:) Ей го на цяла съм Simple SmileSimple Smile Няма нищо страшно:)
лека и спокойна вечер и една хубава нова седмица    bouquet   bouquet

# 249
  • София
Здравейте мамчета!
Ние с Ники по цял ден сме на разходка Grinning
 А за градинската люлка на " Чиполино" наистина е доста полезна покупка.Ники много обича да си стои в нея и да си подремва Simple SmileАз си я поръчах от интернет - 54 лв
Нашия юнак от няколко дни се храни много малко - между 80-100гр на хранене - давам му Аптамил и по-малко плодово пюренце,а пък си прави паузи от 3 или 4 часа и нямам представа вече какво да правя!

Лека и спокойна вечер

# 250
Mari-Anna , права си за пюретата. На нас ни казаха да внимаваме тук с морковите и спанака и да не правим у дома, защото имат нитрати. Като почна да захранвам мисля да правя някои у дома, а други да купувам. И аз ще давам първо каша, а после ще почна сладък картоф,морков и други зеленчуци.
А относно възрастта на захранване, разбира се че всеки си знае кога да започне. Майката вижда кога детето е готово и нищо няма да му стане ако започне след 4 месец. Едно време са ни хранили с АМ и кисело мляко с бисквити, пък хора е станало от нас Mr. Green
И моя хубостник си смуче устата и се плези много смешно Grinning
Още не се е научил да се обръща, засега само наполовина успява. Но ми се струва доста по-подвижен отпреди и гледам да е вързан навсякъде, да не тупне на земята.
Излизаме на разходка, а на вас пожелаваме приятна вечер и сладки сънища. Hug

# 251
yanan, не се шашкай, че малко яде бебчо. Моята бебка редовно го прави този номер.... даже един ден не яде от 10 сутринта до 8 вечерта... направи ме  #Crazy, но после се оправя... държи я ден два и после си папка добре. Ако бебче ти е весело и игриво няма от какво да се притесняваш ... може да са зъбки и за това да губи апетит.

Лека вечер!

# 252
  • София
Искам да почерпя виртуално, защото днес Марти прави половин годинка. Колко бързо мина, направо не усетих. Да ми е жив и здрав и много щастлив!!!   newsm68 newsm44 newsm68
 Misc Baby Bottle  party023  food002 beer Wine Glass smile3510 cook

# 253
Наминавам само да ви кажа,че съм добре,макар,че тая вечер Ивчо просто реши да ни изпита нервите-бяхме навън и като се почна едно мрънкане,бяхме седнали в едно заведение да вечеряме и още оттам като ревна...почти през целия път до вкъщи рева,после и тук яко сълзи и сополи се ляха....абе ужас....докато го изкъпахме и с триста зора го приспах/едва на третия път стана,че само като го сложа в леглото и се почва едно тръшкане и рев,ама рев да чуете/,та направо се видяхме в чудо #CrazyНезнам дали са само зъби или и нещо друго сме хванали на промоция,за всеки случай съм приготвила всички зъбоуспокоителни...дано да се размине леко тая нощ Praynig
Аз ,обещавам тържествено повече да не се излагам тука/на снимка/ щом има толкова засегнати.... Embarassed...пък тъкмо щях да ви се похваля,че имам ново яке/не,че е нещо кой знае какво,ама новичко....../..и ръкавици ми купиха,ама това  една друга тема-че вчера се изпокарахме с половинката и днес ми хвърли малко прах в очите с тия покупки...
Вили,това го бях виждала приди време и страшно ми хареса,но точно днес имах нужда да си го припомня-че и на Асен го показах-че вчера май бяхме забравили някои важни неща за съвместното съжителство...и. #Cussing out...но сега вече се осъзнахме.
Корнелия-той Сами е направо за "най-смешните хора и животни на планетата"...много е сладък и виждам,че го е отработил много добре тоя номер...пу-пу... Wink
Емси,за захранването-да не те объркам пак,но аз съм за кашите-защото са по лесно смилаеми....и по-лесно се правят Laughing/особенно в началотокато даваш по лъжичка две/Аз взех на Фризо/цената е съвсем прилична/ и въпреки първоначалните проблеми...тия дни минава по-леко/но я разреждам мощно с кърма/

Добре дошла на мама Корето и бебе Денис! На месечковци ,именници и на всички празнували нещо-Честито!!!И специално на Марти,чиято мама почерпи докато пишех...честита му половин годинка!
На мама Мъничка,леко учене и да си вземе всички изпити.............
На всички -лека нощ и лек сън!
Отивам да простирам,че от гости тия дни сума работа ми се натрупа....пък и да поспя,че не се знае какво ще има в програмата за тази нощ..............

# 254
  • София
Добра нощ от мен, момичета!

Аз не пиша така често и напоително както преди, защото май нямам особено настроение. Та да не вкиселявам и вашето.
При нас няма особено развитие - чакам резултатите от урината, а тази седмица ще водим Ени и на невролог. Няма да ви занимавам с обяснения защо, само ви моля да стискате палци всичко с малката ми принцеса да е наред! Вътрешно си зная, че всичко ще е нормално, но ... няма как - притеснявам се.

emsy, от съвсем пресен (и болезнен) опит мога да ти кажа, че няма проблем от упойките при зъболечение. За всеки случай предупреди зъболекаря, че кърмиш.

ninani, заинтригува ме с новата си придобивка. Сподели моля те повече инфо за тази джаджа йонизатора - на ток ли е, може ли да се мести от стая в стая, подходящ ли е за бебета и усещаш ли промяна в домашния въздух откакто го ползвате? Ама голям разпит ти наложих  Wink

Лека и спокойна нощ за всички, а от утре - слънчева седмица!
Поздрави и целувки за всички юнски бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт