Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Декември 2021 (Тема 17)

• 116 662
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Ох, и аз така с едни дънки. Едвам ги закопчах, обаче надолу по краката седят жестоко, та ще отслабвам уж.

# 871
Цитат
как се обличате в този голям студ?
Максимално топло аз. По възможност на няколко по -тънки слоя. За мен това е по - енергоефективният начин. Високи ботуши/кубинки  и поли/рокли покриващи ботуша. Понякога слагам по - тънка рокля с допълнителна подплата + пуловер/жилетка върху нея. Абе зелка стил с две думи.
На работното си място и аз не ползвам маска постоянно. Не мога да го понеса по никакъв начин. Но и работата ми не е свързана с много контакти. Иначе дистанция и дезинфекция се практикува + маски за всички външни лица идващи в офиса. Принципа е всеки, който почувства и най - малкото неразположение да не идва на работа. Горе -долу работи. Което не попречи  да преболедуваме по други канали де. Но поне не едновременно. Май не остана непреболедувал независимо от ваксинационният му статус.
Olia Nik, точно така се прави Simple Smile. Иначе, ако човек започне да си пазарува според временното състояние неизбежно ще стигне до по - големи размери, което освен до естетически води и до икономически загуби Simple Smile.

# 872
Ох, от моя мерак все да крия нещо имам доста тениски, дето ми стоят като чужди. 😂

# 873
Ако не нося маска, до сега щях да се заразявам всеки ден. На работа гледаме да спазваме дистанция и всеки е с маска.
При мен не е студено и все още ходя с тънки маратонки.

# 874
  • пустинята Гоби
Аз на работа се виждам само с двама човека, с единия само с маска за по 30-40 минути на ден. Мисля, че той ме зарази, защото беше официално болен преди мен. Другия колега, с който работим в една стая, също имаше симптоматика, но уж не беше корона (преболедувал). Минах си по-реда много леко (с ваксина съм), но най-важното - не заразих семейството.

Задължително съм с вълнени пуловери аз, дебело и дълго пухено яке, вълнена шапка и вълнени ръкавици. Изобщо увила съм се от до и изобщо не мисля за дрехи в момента. Чакам да мине студа, че съм си накупила доста неща. На вълна плисирани поли съм, като ме прихванат лудите и купувам само един вид дрехи. Лятото бях на вълна бели тениски, само това носех и пазарувах.

# 875
Никога не са ни задължавали да носим маска на работа. На ден, на работното ми място минават стотина човека от всякакви националности. Като дойдат, чужденците 2 часа носят маски и след това  ги махат и повече не ги слагат. Персонал сме над 100 човека, храним се в обща столова, тъй като сме отделени от населено място.Когато го напусна и вляза в някой супермаркет, например, чак се стряскам като ми извикат "Маската!" Заразих се вкъщи, по време на второто затваряне, децата бяха спряни от училище, ние работим сезонно .

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 10:23 от Анонимен

# 876
  • София
Чукам на дърво, ние не сме го изкарали. Може би въпрос на късмет, защото аз ходя понякога на работа и там не нося маска. Ваксини, дистанция и така...

В студа се обличам в зависимост от това какво ще правя - ако тичам, гледам да ми е леко все пак, че ще гръмна, ако се навлека, но онзи ден излезнах без шапка, че и уж нали имаше слънце и се прибрах със световъртеж от студа.
Иначе, ако излизам по работа, гледам обувките да са стабилни и да имам шапка, шал и ръкавици. Не съм красива, но пък - здрава.

# 877
Срещам се постоянно с всякакви хора, на всякакви места. Маска слагам, когато е "задължително", в останалото време го смятам за напълно излишно. Това си е мое мнение и нямам намерение да влизам в полемика за това. Simple Smile 
Здрава съм и съм убедена, че го дължа на липсата на фиксация и страх, както и на хигиената в информационния поток, който допускам до себе си.
Тази зима за пръв път установих, че ми е студено навън.
Като цяло се обличам дебело единствено, когато съм в планината.
В ежедневието съм все с кола и после в помещения с климатик или парно, та в повечето случаи ми топло и се разсъбличам.
Дебели ботуши/боти нямам и онзи ден бая помръзнах, защото стоях да един двор с едни деца.
Имам кубинки иначе и май най-често тях ги нося зимата.
Днес съм решила да ги сложа с плътен черен чорапогащник и плисирана пола, а нагоре с черен поло с къс ръкав и жилетка за резерв. Ще преценя с кое палто също, по принцип бих сложила коженото яке, но определено не е за него..))

# 878
Работя в огромен колектив и всекидневно сме в контакт с болни и всеки си носи маската без да мрънка. Няма как някой външен да дойде и да не си сложи маска. Повечето колеги които преболедувах а ковид се заразиха не на работа, а в къщи от партньорите си.

# 879
  • пустинята Гоби
В чужбина повече се спазват мерките.

Да ви кажа Омикрон е много по-заразен, но явно по-лек. Аз досега съм била доста пъти с хора, които се е оказвало, че са болни и все оцелявах (даже нямах ваксина тогава). Ама сега..На работа имам всекидневна сводка за болните - страшно чудо е от Нова година.

# 880
Много хора нямат дори симптоми, а са заразени. Другото което ме изненадва е колко много бременни са заразени.

# 881
Какво....защото са с дебела подметка и са тънки нагоре и мога да ги нося под дънките ...да ме изолира от студа

забърсах вчера за 49лв. 😂  чудя си се на акъла
Днес вече ...не съм убедена, че ще ги нося, много смешни ми са / груби..хмм
 обичам по финни обувки/ботуши

# 882
Много са хубави и интересни даже ботушите, Pinko . Въпрос на свикване е. Аз за първи път тази година си купих и носих кубинки с дебела  и висок подметка, при положение ,че винаги съм харесвала елегантни боти и ботуши с не много дебели токове. В началото трудно се възприех, изглеждаше ми като че съм с мъжка обувка, но  постепенно свикнах с тази визия на крака. А иначе, няма такова удобство, като носенето на кубинка или подобен вид бота или ботуш.

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 16:36 от Lioness77

# 883
pinko, на мен много ми харесват ботушите, стига да са от естествена кожа и аз бих си купила. Бих ги носила с широк  7/8 свободен панталон, кожен или друг, но в черно, сиво или графит. Даже бих се престрашила да сложа и пола с тях. При все, че за мен при минусови температури е абсурд. Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 16:32 от Sysly

# 884
В последните дни все ми е студено. В по топлите зимни дни у дома съм по къс ръкав и анцунг, но последните дни и топла блуза и грейка навличам. За работа обличам пуловер и панталон, дънки и ботуши. Пола и рокля тая година май не съм обличала.
В офиса не носим маски! В неделя се изледвахме за антитела и се оказа, че все още имам такива доста над нормата /преболедувах го ноември 2021/. Детето преди две седмици бе болно като целия клас се изреди. Уж не е Ковид и теста бе отрицателен, а има над 800 антитела.
Ботушите ми харесват, независимо че са леко груби аз търся този ефект. Дори издирвах да си купя тая зима такъв модел бота или ботуш. Тя зимата ще мине, а аз все нещо не уцелвам, тъй като ако е висока бота и няма цип не мога да си навра крака.

Общи условия

Активация на акаунт