С Дядо Коледа и Л@утербах на топло чайче в НЕМСКАТА тема/225

• 25 761
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
В Заарланд са вече цяла седмица на училище. Тестват  ги наред.
Няма освободени.

# 631
  • Germany
Аз пък съм бясна, че пак има освободени от тестване. Бустерираните разнасят вируса също и не разбирам защо няма да се тестват.

Как го разнасят?

Щъкайки си навсякъде без тестване. Ако го карат леко или безсимптомнно, дори най съвестните от тях няма да се усетят и ще си заразяват на воля. За протокола - буустната съм.

Вечерница, в БВ според новите правила от вчера - от тестване са освободени буустнатите + излекуваните с една ваксина.

# 632
Е дай с по три ваксини на излизане от къщи да се тестваме.
За протокола, в НРВ там където има 2g plus, тези с бустери не са освободени от тест. В BW изключението е от 5 декември.
https://sozialministerium.baden-wuerttemberg.de/de/service/press … icht-bei-2g-plus/

# 633
  • Немция
Не вярвам някъде учебният срок да започне 2-3 дни по-късно. По-скоро ще гледат да вървят с материала по програма, че после не се знае..

Днес получих съобщение от Грундшулето, всички деца ще бъдат тествани. Ваксинирани, преболедували.

# 634
  • Germany
Софт, аз коментирам новите правила в училищата, които са от вчера. И да, след като ваксините не предпазват от заразяване, е редно да се тестват всички.

# 635
При нас въпроса с тестването го решиха май още с писмото от министъра преди ваканцията. Не съм проверявала, дали имаме ново писмо.

# 636
  • Немция
В имейла от Грундшулето пише също, че децата, преболедували от ковид, 8 седмици след карантината няма да бъдат тествани, защото било възможно със силно-чувствителните тестове-близалки да бъдат хванати остатъци от вируса и тестът да позитивира.

# 637
В имейла от Грундшулето пише също, че децата, преболедували от ковид, 8 седмици след карантината няма да бъдат тествани, защото било възможно със силно-чувствителните тестове-близалки да бъдат хванати остатъци от вируса и тестът да позитивира.
Нанлалво се базира тази простотия?
За да те освободят от карантина, ти правят пср тест и чак при негативен, те пускат навън. А тези бързите са толкова некачествени, че мога смао да се смея. Ние бяхме болни и даваха отрицателен резултат. А при преболедували и вече отрицателно тетсвани деца не виждам причина да се действа така. Само излишно стррдиране на децата.
Мерките определено са безумни сега.

# 638
Deni-meni, имах предвид ходилите на почивка сега през ваканцията и самолетите по-скоро. Бибит нали точно в самолета се бяха заразили, а те са стриктни в спазването на мерките. Сега с този още по-заразен омикрон не ми се мисли колко народ ще си донесе “подарък”.

Иначе и моето дете пътува всеки ден с трамвай, но в училище за мен е мнооого по-вероятно да се зарази. На обяд са и без маски.

И какво? Бързите тестове вече хич не са надеждни ли? Мислех да купим още някой за всеки случай, че имаме само 2-3. В училище на всички + деца (без едно) им се бяха потвърдили +-те с PCR. Търсих инфо за бързите тестове и омикрон, но нищо не намерих. Ще я втасаме съвсем.

# 639
Четох, че зависи от марката за бързите тестове.
Някои имат добра чувствителност и са точни, други , не.
Запасила съм се вкъщи, но не съм следила за марка. Отсреща до пекарната сложиха нова палатка с тест - пункт, във всеки един момент мога да се тествам и там, ако искам, даже предлагат избор - тест със слюнка и назален тест.

На мен ми е много неспокойно, защото случаят с починалата професорка и съпруга й не ми се изясни изобщо, а в темата за Ковид заметоха набързо всичко, вместо да се даде яснота!
За мен си остава едно мрачно усещане на съмнение и на мистерия.

# 640
И двамата не са били ваксинирани, Кате.

# 641
И двамата не са били ваксинирани, Кате.
Да, в началото и аз прочетох тази информация, и  намерих логика. Simple Smile
Но днес сестра ми ми прати линк, в който има извадки от интервюта с професорката, в които тя участва в агитиране за ваксинация. Ясна позиция, казва за ползите от ваксините в историята на човечеството .
Не ми се връзва да дава интервюта, в които е с позиция на ПРО-  ваксър и да не се ваксинира.
Не ми се връзва и това, че почиват и двамата със съпруга си в един ден.

На НГ са били засмени ( има тяхна снимка във фейса) , получавали честитки, а два дена по- късно , са мъртви и двамата?
Това, че не е била ваксинирана е казано от братовчед? Ама документиран факт ли е? Или е тип ЕЖК.

ето линка, който ми прати сестра ми.
https://m.facebook.com/izvanrusloto/videos/4772714779512496/?ext … =sharing&_rdr

не мога да си обясня и защо в темата за Ковид се трие веднага, вместо да се изясни.
така лично аз оставам в смут. Anguished

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 19:22 от Катерица

# 642
Е, модерацията е неадекватна, спор няма. Кой знае тогава каква е истината.

Невроложката на майка ми почина скоро от ковид. 78-годишна, изключителен специалист, с опит и ерудиция, с много труден живот и много нещастна в личен план. Тя самата агитираше пациентите си за ваксинация, но не се ваксинира. Голяма загуба за пациентите, които следеше.

# 643
  • Немция
Нанлалво се базира тази простотия?
За да те освободят от карантина, ти правят пср тест и чак при негативен, те пускат навън. А тези бързите са толкова некачествени, че мога смао да се смея. Ние бяхме болни и даваха отрицателен резултат. А при преболедували и вече отрицателно тетсвани деца не виждам причина да се действа така. Само излишно стррдиране на децата.
Явно има защо да подхождат така.
Мъжът ми след 2 седмици карантина беше пак с положителен пср-тест. Но се оказа, че е на границата със стойностите на негативен тест и всъщност вече не е зарАзен.
Не е изключение, с тестовете може да се хванат остатъци от вируса в продължение на седмици.
А тестовете-близалки се доближават до чувствителността на пср-тестовете.

# 644
Как така са ваксинирани грешно с Модерна? Нали е забранена за лица под 30-годишна възраст?
В два ваксинационни центъра, спали са от персонала като са ги ваксинирали. Просто объркани кутии на ваксините и слагат Модерна на децата вместо Пфайзер.

Общи условия

Активация на акаунт