Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Изгледах и аз епизод 3. Сякаш всичко се случва прекалено бързо и половината неща не са обяснени или направо са изрязани. Имаше потенциал малко да се доближи до Дедпуул (не с идиотските шеги), а повече с бойни сцени. Започва да прилича на Аладин и още малко ще стане мюзикъл.
Обожавам историите за пирамиди, фараони и египетска митология. Та и затова го гледам.

# 241
Като спомена Аладин, тази седмица гледах Пикар, защото видях реклама във Фейсбук, че ще гостува Джеймс Калис (любимец ми е от БЗГ). Не съм убедена, че епизодът си заслужаваше - имаше една нелепа сцена с шарена бутилка накрая. Уж щяха да призовават Q с нея - мислех, че Пикар ще я потърка и той ще изскочи като Джин Joy Не стана точно така, но пак беше много аматьорско.

# 242
  • София
Изгледах епизод 3 на Moon Knight и четвърти епизод на Halo

Halo
класически свързващ епизод. Подготвиха почвата за по-нататъшното развитие, дадоха някои отговори, но не напълно, само загатнаха. Бива. Но за съжаление твърде малко екшън. Уважавам философията в историята, но това все пак е Хейло по дяволите?!

Moon Knight
Първи по-слаб епизод. Не ми хареса почти нищо в него. Дано да е изключение. Екшън имаше, но доста нескопосано направен. Хубав е сериала, но малко камерен, сякаш му липсва размах. Да видим докога ще е затворен Хонсу.

# 243
  • Somewhere far away
На мен пък много ми хареса -и екшън сцените и всичко. Не ми хареса само как бързо оневиниха Артур, пфф големи съдии боговете, няма що.
А сцената между Марк и Лейла... просто мм перфектно! Kissing Smiling Eyes Heartpulse

# 244
  • Разпиляна във въображението
Зарязах Пикар, ММ го гледа днес, но ми каза, че го е зарязал. Май и този няма да се следи.

# 245
  • София
препоръчвам силно, Severance
https://www.imdb.com/title/tt11280740/

НФ/мистерия/драма/трилър ; 9 епизода ; подновен за 2 сезон ; продукция на Apple TV+
Всички епизоди са излезели и налични по торентите.

Май не е споменаван нито тук, нито в общата сериална тема.
Изгледах пилотния епизода и съм впечатлен. Уау! Много качествена фантастика, такава каквато я разбирам. Фино и постепенно развиване на сюжетната линия. Философия, психология, умни диалози и усещане за нещо ужасно, което се случва или предстои да се случи.
Сериалът е силно абстрактен и няма да се хареса масово, но мен ме грабна веднага, защото обожавам точно такъв тип история.
Представете си свят в който можем да си разделяме съзнанието и спомените на две. Главния герой е служител с лична трагедия (предполагам, че е вдовец), която иска да забравя поне за 8 ч. на ден (работното време е от 09:00 до 17:00) и става доброволец за операция, разделяща личните от служебните му спомени. Слагат му имплант/чип в мозъка. Той работи за най-голяма корпорация в света и в момента в който излезе от разделителя (определен етаж возейки се с асансьор) забравя за всичко, което се е случило в офиса. Но докато е в офиса не помни/не знае нищо за останалия свят (включително близките си, къде живее, кой е президент, в кой щат е и т.н.). Брутално измислено! Не може и да вкарва или изкарва нищо, има си аларми.
И тази зла корпорация иска да прокара този акт да стане свободен избор за всички хора в Америка. Ест. има и протести срещу това поробване.

Сериалът е ирония и откровенна критика към съвременния корпоративен капитализъм и как мегакорпорациите карат съвременният човек да зароби сам себе си...

Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 01:37 от Diavolo

# 246
Попадна ми заглавието в анкета в LinkedIn, която проучваше доколко хората имат здравословен work-life balance, и ми направи впечатление. Звучи точно като нещо, което много би ми харесало. Благодаря за ревюто, Diavolo!

# 247
  • Русе
Аз писах за него. Много добър сериал, опигинален и с чудесна актьорска игра.

# 248
Аз съм на 5 епизод на Severance. Харесва ми. Ех и Кристофър Уокън!

# 249
Изгледах 4-ти епизод на Лунният рицар и нещо не съм много впечатлена.
Скрит текст:
По-голямата част беше гонитба с мумия и гавра с Александър Македонски - цялото приключение беше WTF?!
След прострелването си помислих, че ще се опитат да ни пробутат нещо като намек, че той през цялото време е луд и може би това (лудницата) е истинската реалност(би било доста евтино и посредствено разкритие), но след като видяхме саркофазите, съдържащи отделните личности, малко си отдъхнах. Още повече, след появата на богинята хипопотам накрая - надявам се да имаме включване от света на боговете (истинско, не въображаемо); само да не изкарат, че това е Хатор - Хатор е крава, не хипопотамка. Хипопотамката се казва Таурт или Таурет.
Да бяха отворили третия саркофаг (убиецът) Simple Smile

# 250
  • София
Като цяло добър епизод. Имаше и леки наченки на хорър елементи.
Оскар Айзък направи поредна топ игра особено в края на серията.

Не ме хареса появата на богинята хипопотам. Някак изглеждаше прекалено детско Grinning

# 251
Изгледах първите 2 епизода на Halo.
Просто го пуснах без никакви очаквания и ми хареса. Епизод 2 повече от първия. Малко ми напомня  Star Wars Blush
Има различни сюжетни истории,различни клики и май всеки е сам за себе си.
Незнаех,че е по игра на Microsoft докато не споменаха Кортана. Toва е майкросовската Алекса.Никога не съм я ползвала.Явно ще е голямо чудо и с невероятни възможности.

# 252
едно меменце по случай еп 4 на Лунния Рицар

# 253
  • София
Ох, още преди няколко дена изгледах новите епизоди на Хейло и Лунния рицар ама ме мърси да пиша.
Не могат нещо да ме грабнат. 😐

Halo 1.5
Може би най-добрия епизод. Най-накрая и екшън и то много добре направен. Продукция с бюджет, но доста разхвърляна. И най-лошото нещо. Каста им е сбъркан, не мога да си намеря любимци за които да ми пука. Може би все пак Джон, кефи ме. Холси също е много секси и перверзна, но всички останали - Бляк! Най-дразнеща ми е китайката или там каквато е и цялата линия около нея. Твърде много време и отделят.
Брут им взе артефакта, а мацката (сестра или любима на шефа) дойде за да им отмъкне и техния, предполагам.

Moon Knight 1.4
'мех'
и този хипопотам накрая, пфф 😥
Добре започна шоуто, харесаха ми първите два епизода, но следващите два свалиха нивото, поне според мен.
Като цяло само Оскар Айзък спасява от пълен провал този сериал. Нещо Марвъл сериалите им започнаха доста да си приличат и то не за добро... И рейтингите им не са никак добри или поне не и това което се очакваше.
При ДиСи е точно обратното напоследък.

# 254
И аз съм с такова впечатление за марвелските сериали, а и не ми изглежда да има особен ентусиазъм в социалните мрежи. Чудя се как можа Локи да има висок рейтинг.

Общи условия

Активация на акаунт