Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 154
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
уилоу без вал килмър? Frowning1

да, актьорът е едновремешният

# 616
Вал Килмър ще участва, според слуховете.

П.п. Сега пак потърсих в Гугъл - буквално една след друга ми излизат новини, че ще участва и че няма да участва - от един и същи времеви период. Може би само ще се появи, като Марк Хамил в Мандалорецът - колкото да не е без хич.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 10:20 от pppqqq

# 617
Той май не е добре здравословно вал Килмър ? Или бъркам
За русалката...Ами да, след феята в Пинокио и Снежанка, вече идва в повече. Защо пък всички да са черни? Да са 30%, ок. Но всички?!
Смятам за достойно и достоверно представеното във филма за Елвис. Показва се културата, влиянието,има чернокожи  актьори и т.н. свързани с историята. В случая с Ариел все едно са направили механично Елвис чернокож. Ми не става така.

# 618
  • Berlin
И аз това си мислех. Както беше казал някой - дали ако се филмира африканска приказка/история, ще сложат малко бели актьори?🤔 Или за тях няма квота. Или пък Аладин да не е арабин (или какъвто е там). Ама нищо де, така или иначе Пинокио и Малката русалка май няма да ги гледаме.

# 619
В случая с Ариел все едно са направили механично Елвис чернокож. Ми не става така.
Ми става. Иди потърси мюзикъла Хамилтън. А и докато някой не улови русалка и каже как изглеждат всъщност, въпросът за цвета й остава поддаващ се на свободна интерпретация ¯\_(ツ)_/¯

# 620
Независимо от този спор, аз съм убедена, че филмът няма да спечели пари. При американците отдръпването е по-голямо, отколкото при нас (да, сигурно тези, които подкрепят кастинга са милиони, но другата страна се състои от горе-долу същото количество хора). А и интересното е, че тези, които подкрепят най-активно, обикновено не са хората, които плащат за кино и стрийминг платформи. Те са философи и са над тези неща. Докато афроамериканците си имат своя субкултура и не всички са в лагера на Упи Голдбърг.
Точно заради това напъните за приобщаването им са толкова отчаяни.

П.п. И трейлър на сериала за Пърси Джаксън - поне 3 пъти съм писала в други теми, че не харесвам поредицата (поради причини, нямащи нищо общо с расовото разнообразие), така че ще го пропусна.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 12:47 от pppqqq

# 621
  • София
Пърси Джаксън без Дадарио? Твърдо пропускам Grinning

# 622
Много сериал, много нещо! И аз ще пропусна, Уилоу също не мисля да гледам.

# 623
Аз ще гледам със сигурност Квантов скок, може да видя началото на Уилоу.
Онзи с компютърната игра ми харесва като трейлър, но виждам трима главни герои на по 20 и няколко години - едно момиче и две момчета, а определено не ми се гледа сюжет, завъртян около любовен триъгълник.

П.п. Хайде още един - Интервю с вампир (не харесвам много този сюжет, пропускам):

# 624
Скока и аз мисля да го гледам, дано не ме разочарова. Добре изглежда трейлърът.

# 625
Каква е русалка едва ли има значение? Прави се екранизация на анимацията им, тяхната си, на Дисни. Красавицата беше доста близо до анимацията за красавицата и звярът. То в оригинала на Андерсен май беше зеленикава русалката
 Simple Smile

# 626
Миии, новата Ариел е доста далече от анимацонната на дисни Simple Smile И доста по-нехубава, да го кажа меко.

# 627
  • София
Да си правят африкански филми и сериали, един римейк на Шака Зулу например.
Но те се гаврят с Европа и европейските приказки и митологии. А в Европа черни няма!

Още не съм гледал епизод 3 на Пръстените, но Домът на дракона размазва не само в ревютата и оценките големия си конкурент по Амазон:

Премиери:
4.8 млн. американци и канадци са гледали Домът на дракона
1.8 млн. са гледали Пръстените на силата

Та така...
Безос и Амазон ще изпият студената чаша вода до дъно!

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 17:33 от Diavolo

# 628
Между другото, има една популярна нова теория за токсичността и агресията, насочена срещу известните хора в Интернет - реално интересът към тези филми (имам предвид всички либерални) и сериали ( -"- и в частност Пръстените на силата) не е чак толкова голям. Нито белите, нито афроамериканците ги гледат много. Има прилично количество зрители, но далеч по-малко от очакваното. Единствените хора, на които наистина им пука, са създателите им и актьорите, които се надяват да пробият - естествено, че те ще се възползват от шанса си, ако са от малцинство и им се даде предимство (те са в патова ситуация - в случая наистина са жертва, но на обстоятелствата, не на тролове).

Ако няма голяма реакция на тези скъпи продукции, повече или по-малко те просто изпадат в забвение. Затова компаниите нарочно провокират реакции, а след това мейнстрийм медиите избухват и бълват жълти статии в продължение на месеци (дори години - пример са новите Междузвездни войни).
Най-новият похват е актьор да се оплаче, че е жертва на тормоз, при което 99% от феновете научават за скандала от критичните статии, свързани с него. Ако наистина имаше скандал, то той щеше да е известен още преди мейнстрийм сайтовете да реагират. Пример е тази актриса в късата поличка (от Момчетата), която се оплаква от незнам какво - нито съм я гледала, нито я познавам, но по всички сайтове се пише за нея. Дали пък идеята не е някой, като мен, който няма абсолютно никакъв интерес, изведнъж да реши да гледа този сериал?...

Когато обаче някой се опита да изобличи измамата, съответният актьор/актриса започва да твърди, че личната му поща е пълна с обиди и заплахи (включително към живота му). Естествено, няма как да се види дали това е вярно, колко точно са тези заплахи, както и от кого са изпратени (може би някой директор на филмова компания  е наел хора, които да изпратят заплахи и обиди, та съответният актьор да се разкудкудяка?). Тогава целият каст (от съответния филм или сериал) започва бясно да поства видеа за подкрепа, снимки, туитове и т.н. и да налита на феновете (които се озлобяват, но също и донякъде се активизират - добре дошло за продукцията).

# 629
Аз пък мисля, че политкоректността е най-малкият проблем на сериала. Ето в Дракона също има политкоректност, но върви по-добре, макар че на мен и той не ми харесва и го гледам от чист инат. Joy
В Пръстена няма история, няма мисъл... няма нишка, която да свързва всичките сюжетни линии. Някакъв хаос е. Може би се дължи на липсата на опит на режисьорите, не знам. Но мен това мен дразни най-много.
Но пък всяко зло за добро. Започнах да препрочитам Силмарилион, защото съм я чела отдавна и някои неща съм ги забравила. Голям кеф.

Общи условия

Активация на акаунт