Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 157
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък случайно открих, че през 2020 е излязъл сериал по "Прекрасния нов свят", затова и препрочитам в момента книгата. Мисля след това да го гледам, само да не се разочаровам много, рейтингът му е 7 в IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9814116/?ref_=nv_sr_srsg_0
Някой гледал ли го е?

Гледах го когато излезе, но в момента нямам много спомени за сериала, което само по себе си говори за него. До колкото помня беше добре заснет, с красива визия, но от историята му почти нищо не помня.

Относно LOTR , ако се абстрихирате от книгите си става за гледане. Галадриел наистина е с много дразнещо поведение.

# 601
  • Русе
Аз пък случайно открих, че през 2020 е излязъл сериал по "Прекрасния нов свят", затова и препрочитам в момента книгата. Мисля след това да го гледам, само да не се разочаровам много, рейтингът му е 7 в IMDB: https://www.imdb.com/title/tt9814116/?ref_=nv_sr_srsg_0
Някой гледал ли го е?
  Изпуснала съм го тогава. Изгледах го. Много ми хареса.

# 602
Мандалориан, той Саурон се появи на финала на епизода. Ролята я изпълнява актьора, който игра чичо Бенджен в ГоТ.

# 603
А, аз преди се чудех кой е Орен (Джоузеф Моули).

Добавям този трейлър - изглежда ми интересно, но също така тийн - най-вероятно няма смисъл да го започвам (тийн сюжетите не са моето нещо):

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 14:32 от pppqqq

# 604
От 2010 г. до 2020 делът на белите американци е намалял от 72,4 на 61,6% от населението на САЩ. Не мога да разбера защо си мислите, че има някакъв заговор към цялото човечество. Това са си американски продукции и е нормално да се съобразят със собствената си аудитория. Изобщо не ми пречи какъв цвят ще е този и онзи персонаж, ако това ще помогне на едно малко афроамериканско момиченце или момченце да израстне като по-добър човек, защото може да се идентифицира с кралица, елф, Малката русалка или знае, че утре може да стане лекар, учен или президент, а не задължително чистачка в Макдоналдс или нещо от сорта.

# 605
  • Разпиляна във въображението
Под трейлъра на "Малката русалка" една се вайкаше  дано не изберат бяло момиче за евентуална филмова версия на "Принцесата и жабокът"

# 606
  • Русе
Изобщо не ми пречи какъв цвят ще е този и онзи персонаж, ако това ще помогне на едно малко афроамериканско момиченце или момченце да израстне като по-добър човек, защото може да се идентифицира с кралица, елф,
Не е въпросът в цвета на актьорите. А в адекватния избор на добри и подходящи за ролята.  Матрицата не мога да си я представя без Морфей,  Учителят Уинду ми е един от любимците в Междузвездни войни. Актьори като Уил Смит, Еди Мърфи , Самюъл Джаксън допълват и правят филмите хитове. Обаче да лепнат просто цветнокож, без грам излъчване за ролята и особено когато ролята се основава на добре описан герой, има обратното послание. Специално във Властелина има на много места кадри - камерата скача - бял герой, тъмнокож - без някаква тежест и конкретика на образите. Никой не печели от цялата работа. Все едно черната пантера да се играе от Скалата.  Това е неуважение и към културата на съответния етнос. Сякаш ,ако не са елфи не могат да имат стойност или пък си нямат култура, а трябва да ги пришиват към вдъхновени от келтско саксонската митология истории.

# 607
  • Berlin
Еее, сори, ама никак не е красива малката русалка, особено този цвят на косата, кожата изглежда супер зле също. Иначе морският свят мисля, че ще е красив.

# 608
Бледолилава, аудиторията им е световна и не им е собственост. Да си правят филми за цветнокожи, няма проблем, но да не пипат наложилите се вече продукции.

# 609
Не го възприемам като неуважение към културата на другия етнос - напротив, интегрирайки се в нея те губят своята. За излъчване и красота не мога да съдя, и на мен са ми нелицеприятни някои актьори, но може би чертите, които ме отблъскват, са привлекателни за представителите на съответната раса. Но са ми неприятни и намирам за страшно надценени като актьори и представители на бялата - например Том Круз, Никълъс Кейдж, Стивън Сегал, Ричърд Гиър и т.н. все звезди.

pticasprujina, главно е американска аудиторията, най-вече тази аудитория, от която идват основните им приходи. Толкова сме им важни ние и нашето мнение, че не се сещам освен НВО някой друг да е пуснал у нас за толкова години стрийминг канал със субтитри на български...

# 610
Ето в това видео човекът го обяснява ясно - има африкански истории (не само традиционни, но и съвременни), но вместо да им даде шанс, Дисни настоява да направи римейк и да смени расата на главната героиня, просто защото така. Може тези пари да не се дават за римейк, а за чисто нов филм - ето, нека филмират африканска книга, или съвременна фентъзи книга от афроамерикански автор. Но те смятат, че римейкът е сигурен залог (въпреки че последните се представиха разочароващо в бокс офиса) и реално не им пука за чернокожите творци, нито за дечицата - въпросът е само да се яхне вълната на либерализЪма:

От друга страна, мен американските филми ме интересуват все по-малко. Нямам абсолютно нищо против да направят съвременни версии на които си искат американски истории. Примерно с чернокож Хъкълбери Фин и бял Джим - идеално, подкрепям с две ръце. Неприятно ми е когато пипат европейските класики, а когато стигнат до митологията (като онзи сериал по Илиада, от преди няколко години, който се провали грандиозно), виждам червено.

# 611
Така е. Аз с нетърпение очаквам този с Вайола Дейвис:

# 612
  • Berlin
Оо, да, това ще е интересно. Гледах някакво клипче, наистина са ги тренирали много за бойните сцени и са изваяли тела.

# 613
Пълен трейлър на Уилоу - малко детски ми се вижда, иначе нямам възражения срещу него:

# 614
Нещо не видях достатъчно цветнокожи, може би трансджендъри и нон бинарни ще има. Не се бях заинтересувала, но това едновремешния Уилоу ли е? Актьорът имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт