Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 110
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Tрейлър на The Last of Us (по играта)

Педро Паскал е в ролята на Джоел.

# 706
Изгледах 4-ти епизод на Квантов скок - сериалът продължава да не е дразнещ и е приятно ретро. Доктор Бен за първи път попадна в женско тяло (което, доколкото знам, се е случвало в оригиналния сериал, така че по никакъв начин не е свързано с политика). Има различни препратки към оригиналния сериал, но не го помня, така че не ми въздействат особено - гледала съм серии по телевизията (преди доста години, мисля че се е въртял по различни телевизии), но не и цялото нещо - спомените ми са съвсем, съвсем бледи.
Любопитно за този епизод е, че в главни роли участват София Пернас (от Кръв и съкровище) и нейният съпруг (истински съпруг) - Джъстин Хартли.

Двамата са с 12 години разлика, според мен не си личи особено Simple Smile

Гледах и премиерата на втори сезон на Авеню пет, но не беше кой знае какво.
Скрит текст:
Всички главни герои си прехвърлят отговорността за това кой ще каже на пасажерите, че ще пътуват 8 години, през което време ще останат без ресурси. Към края те разбраха, но една тъпа тинейджърка промени курса на кораба и сега вместо да пътува към Земята, се е насочил към Слънцето.
Междувременно, на Земята почти на никой не му пука за тях, но има популярен сериал за кораба и екипажа (тип сапунена опера).
А, и капитан Хю Лори има връзка с омъжена жена (съпругът й е на кораба, тя го е излъгала, че е умрял).

# 707
  • София
Изгледах финалът на See с Джейсън Момоа
Това бе и краят на сериала, бе обявено, че този трети сезон ще е последен.
https://www.imdb.com/title/tt7949218/

Скрит текст:
Като цяло този трети сезон беше най-слабия. Втория сезон беше най-силния.
Претупана работа, нелогични решения. Самият финал не ми хареса. Какво направиха? Най-голямото клише в историята. Героя умря геройски, за да спаси всички останали. Бляк. Преди това беше много смешно как две жени и трима мъже направиха за смях 50 човека, че и повече. Не спестиха гейската сватба между двете момичета, което в този постапокалиптичен свят изглеждаше толкова нагласено (с цел пропаганда) и не на място, че нямам думи.
Беше и толкова ясно, че добрата сестра ще убие лошата. Цял сериал градят обрза на лошата кралица като един зъл гений и безкрупулен играч, но накрая се остави да бъде излъгана по един толкова евтин начин.

Цялостна оценка на сериала
7.5 / 7.0

# 708
И аз приключих със See - като цяло си е тъпотийка. Една от най-смотаните постапокалиптики/фантастики. Финала беше толкова стандартен, че чак не ме подразни. Има светлина и тя е в стаааария Манхатън, разбира се.Smiley
Харесах много визуално актрисата, коята игра Сибет(Силвия Хукс - холандка) още с късата коса, съвършено лице, просто е перфектна и в ролята си също.

# 709
Започнах корейската версия на Ла каса де папел (коментирах го и в друга тема - оригиналът ми харесва повече) - по принцип знаем, че не е фантастика, но корейците явно са решили, че такива неща не могат да се случат в настоящето, затова действието се развива в близкото бъдеще, когато тече процес на обединение на двете Кореи. Чудя се дали това го окачествява като спекулативна фантастика Simple Smile

# 710
И аз го гледах Money Heist Korea,но не си спомням тук ли го коментирах. Relaxed
Ще погледна какво си писала.
....действието се развива в близкото бъдеще, когато тече процес на обединение на двете Кореи. Чудя се дали това го окачествява като спекулативна фантастика Simple Smile
Да.Чиста фантастика си е обединението на Корея с Корея или действието се развива в много далечното бъдеще,а може и в паралелна вселена.

# 711
Писах в темата Гоблин - че не ми харесва Професора, за разлика от испанеца, както и отношенията му с инспекторката.
Още не съм го догледала, затова впечатленията ми са повърхностни за сега.

# 712
Това съм писала след като съм изгледала сериала.Явно си държа на паралелната вселена. Joy
Money Heist: Korea - Joint Economic Area
Мислех,че ще е по-зле.Не е на нивото на испанския,обаче.Мисля,че ако оригинала не е гледан ще е по-интересно.Ако някой ме попита е по-добре La casa de papel да се види.Поне първия обир.
Липсва тръпката,защото знам какво ще се случи,но оценявам факта,че не е пълен копи-пейст.Има добавено и премахнато,вероятно,за да е  да стане по корейски,което не е задължително лошо,но и от него има.Героите също са леко променени,за да се впишат в тази действителност.
Някак си действието се развива по-бързо и разказването на отделните истории е кратко и прибързано.В един момент осъзнах,че почти нищо незнам за някои от героите,освен защо си избират тези прякори.Имам късмет,че съм гледала оригинала и знам кой ми е любимец. Липсваше ми оригиналния El Profesor,който тук беше някак си по-мек.Найроби-също. Берлин - бива,макар,че не е този психо Берлин.Обаче Денвър и Стокхолм не ме дразниха толкова.Лисабон се доближавай най-много до оригинала.Токио не ми хареса,Рио-бива.Москва - копае някъде.Знам,че Осло и Хелзинки ги има,защото в началото ги показаха.Някой,дали пропускам?
Явно в някаква паралелна вселена,защото Северна и Южна Корея са обединени и обират общия им монетен двор.
Също и как разделиха сезон 1 на две части.Разбирам защо,но не ми харесва. Особено за римейк,ако някой го е харесал винаги може да си пусне оригинала и да види какво ще стане.
О,да и липсата на партизанската песен.

# 713
Кафенето на Професора се казва Бела Чао Simple Smile
Бях написала, че корейският Денвър ми е по-симпатичен от испанския - поне на външен вид.

# 714
Дори не съм обърнала внимание как се казва кафенето Blush

Трйлър на Anne Rice's Mayfair Witches.
Премиерата е на 5 януари 2023 г.

# 715
Още не съм стигнала до See, че в момента ми изпдна да гледам безплатно по амазон Fringe и си умирам от кеф. Бях попадала на единични епизоди, когато го излъчваха по телевизията, но сега така накуп е същинско удоволствие. Абсолютна перла е.

# 716
  • София
И ние изгледахме See. Последният сезон беше пълно клише и изобщо не ми хареса. Радвам се, че няма да има още сезони.

# 717
Вечерница, да не те разочаровам, но Fringe е перла до един момент, после така зациклиха и се извратиха нещата, че с кеф пропуснах финалния епизод.
Иначе началото му е повече от добро и много обещаващо. Наслаждавай му се докато е интересен.

# 718
Джаста Праста, финалния епизод или сезон имаш предвид?
Защото в момента гледам финалния сезон и е съвсем различен.
В четвърти сезон се бяха залутали наистина и ме дразнеше много

# 719
Финалния сезон и по скоро края му, извинявай, че не поясних.

Общи условия

Активация на акаунт