Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 120
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Не ме впечатли много - нито финалът, нито сериалът. Аз не съм съгласна с теб, че Коншу е зъл (мисля, че е използвач и е безскрупулен, но не и зъл), освен това мисля, че героите, които не убиват лошите, са лигльовци. Значи някой като Хароу може да убие стотици, но героят не може да очисти него, защото има скрупули?! И да - ако го убие, това е добро дело, не го прави същият като него, защото той реагира на неговите действия, а не е започнал безпричинните убийства (включително такива на деца - Хароу спомена, че убива и тях, ако са оценени като грешници).

Хората, които бяха убити в Египет, бяха последователи на култа, които искаха да убият Марк - нямаше нищо лошо в тяхното очистване.

# 271
  • София
Окс, не е зъл в този смисъл на думата, съгласен.
Да, така е. Но добрите герои никога не убиват. Или ако го правят има един милион причини за което. За това много от тях са скучни или недостатъчно харесвани (зависи естествено).

Абе имаше и невинни жертви. Специално служителите в психиатрията бяха невинни.

Да, Марк/Стивън трябваше да убие Амит, защото ако последния се освободи, отново ще умрат невинни. И да, добричкия герой също ще носи вина за това.

# 272
Виж Батман колко години не убива Жокера и какъв е резултатът - умират още и още невинни. Защо го пази - очаква да се излекува от психарството ли?
Не казвам, че винаги трябва да убиват, но когато знаят с абсолютна сигурност, че срещу тях стои убиец, който няма да се промени, да се спират всъщност е по-лошо, отколкото да дръпнат спусъка.

П.п. Наказателят така хубаво ги избива...

# 273
  • София
Дам, за това пунишъра е по-скоро Антигерой. Уж идеята е, че ако добрите започнат да убиват също, то къде е границата? Тогава не побеждава ли всъщност злото/лошото.
Изобщо доста сложна тема от философска гледна точка. Simple Smile

Ароу в началото ги убиваше.
Ама появи се Фелисити и улегна. Wink

# 274
  • София
Излязла е първа серия на Star Trek: Strange New Worlds.
Капитан Кристофър Пайк мммм...
Също Спок, Ухура и Номер 1, дано да е по-добър от Дискавъри.

# 275
Ще го гледам, но сега пътувам и сигурно ще е чак в неделя.
Стрелата беше интересен през първите сезони, после стана миш-маш.

П.п Индиана Джоунс избива всякакви екземпляри - нацисти, араби, тхуги... При това повечето са смотани редови единици, а не истински злодеи. Искат да го убият и това му е достатъчно.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 12:04 от pppqqq

# 276
  • Разпиляна във въображението
Чета вече втората книга от поредицата  „Възмездителите“ на Брандън Сандерсън. Чедя се дали сериалът The Boys на Ерик Крипке не е взаимствал от там част от сюжета си. Единствено появата на супергероите е различна, но като цяло лоши супергерои, хора, които се бият срещу тях...

# 277
  • София
Какъв беше този 7 епизод на Хейло ?
Чак не ми се пише. Тотално разочарование. Цял епизод за дразнещата азиатка, която играе трагично. Хейло ли е това, Мулан ли е, някой да каже...
Трагедия.

# 278
Цял епизод от корейката,която спасява всичко и всички съвсем сама.Това беше таз седмичния епизод на Хейло.
Това беше най-слабия епизод.Миналият ми хареса толкова много,но този.

# 279
Отдавна не следя Доктор Кой (поне от 3 години), но все пак ще споделя новината - новият Доктор се казва
Скрит текст:
Нкути Гатуа

# 280
Да, и в Sex education  се справи повече от добре Simple Smile
Надявам се тук също

# 281
Аз не следя този сериал, не съм го гледала в нищо. Честно казано, след такова дълго прекъсване, не мисля пак да започвам да гледам Доктор кой.

# 282
Много се зарадвах вчера, като обявиха, че Ншути ще е следващият доктор. В Sex Education открадна шоуто, да видим сега дали ще се справи и с друг тип роля.

И като говорим за Doctor Who - къде сте го гледали досега? Преди години се занимавах да тегля от торенти, но честно казано нямам нерви вече, та ако има алтернатива, ще е супер.

# 283
По принцип всичко гледам от торенти. Освен един корейски - само защото го няма в торентите, иначе и него щях да си изтегля.

# 284
  • Вестерос
Аз не съм доволна от избора, но не съм гледала последните два сезона

Общи условия

Активация на акаунт