Пазаруване от Amazon - тема №100

• 83 116
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Моля за помощ,макар да не е по тема Амазон.
Пратка от Щатите,изпратена с USPS. Кой куриер ги поема в Бг,по тракинг проследявам до 4 декември. На кого да се обадя тук?

Благодаря предварително!

По тема Амазон- ски долнище Columbia уголемено много.  Взех 2 XL, отговаря на размер за Любо Ганев. Пуснах го в размените,но ми се струва ще шия дрехи на кучето от крачолите.

# 91
Моля за помощ,макар да не е по тема Амазон.
Пратка от Щатите,изпратена с USPS. Кой куриер ги поема в Бг,по тракинг проследявам до 4 декември. На кого да се обадя тук?

Благодаря предварително!

По тема Амазон- ски долнище Columbia уголемено много.  Взех 2 XL, отговаря на размер за Любо Ганев. Пуснах го в размените,но ми се струва ще шия дрехи на кучето от крачолите.

Може би с пощите Thinking
https://www.bgpost.bg/bg/384

# 92
Благодаря,случи се коледно чудо,получих смс от Пощите. Най- накрая влязоха в 21 век.
Шегата настрана,обади ми се служителка, много любезна. Пратката е пристигнала,мито се плаща на място.

# 93
  • Sofia
Трапезица, това с митото на място в кой град  се случва?

# 94
Митото не е за град, а за сума над 150 долара както и ДДС пощата обработва срещу 4 лв мисля вече и плаващ при получаване на гишета в пощата.

# 95
  • София
Да, в пощенския клон се плаща мито, аз също платих 4лв + мито на една дребна китайска пратка. В СМС-а от пощата беше упоменато, че се дължат такси.

# 96
Да, в пощенския клон се плаща мито, аз също платих 4лв + мито на една дребна китайска пратка. В СМС-а от пощата беше упоменато, че се дължат такси.
Платихте мито? И колко точно мито платихте? 20%?

# 97
Митото се определя от видът на стоката има си таблица с едни кодове за обмитяване.

# 98
  • Sofia
Ragga, наясно съм кога какво се плаща, впечатли ме възможността това да може да се случи в пощенския клон, преди се обикаляха митниците (и май имаше някаква възможност да се упълномощят пощите).
След 1 юли съм поръчвала веднъж от AliExpress и нямаше никакви такси, а другите ми пратки минават през DHL, UPS и при тях освобождаването се случва по друг начин.

# 99
  • София

За джаджа на стойност+доставка $15 ми бяха изчислили мито 4,91 лв + 3,90 митническо представителство. Това ми се случи месец Юли, за пратка поръчана и платена месец преди това. Сумата си я пишеше на пакета, служителката я видя и в компютъра си, платих ѝ сумата и си взех пратката. След този случай имам доста други получени китайски пратки, за щастие без никакво допълнително плащане, но никога не се знае…

# 100
Така си и помислих, "митото" е 20%! Какво съвпадение!

# 101

За джаджа на стойност+доставка $15 ми бяха изчислили мито 4,91 лв + 3,90 митническо представителство. Това ми се случи месец Юли, за пратка поръчана и платена месец преди това. Сумата си я пишеше на пакета, служителката я видя и в компютъра си, платих ѝ сумата и си взех пратката. След този случай имам доста други получени китайски пратки, за щастие без никакво допълнително плащане, но никога не се знае…
Не си платила мито , платила си 20% ДДС , което е доста различно от мито. В момента ДДС в алито се плаща предварително , на последна стъпка от поръчката.

# 102
  • София

Не си платила мито , платила си 20% ДДС , което е доста различно от мито. В момента ДДС в алито се плаща предварително , на последна стъпка от поръчката.

Сигурно е така, но според етикета на пратката  4,91 са мито, а ДДС е 0,00 лв.

# 103
Не знам дали е мито или ДДС,пратката е подарък ,поръчан до наш адрес и още не сме я взели. Пловдив.

Последна редакция: пн, 13 дек 2021, 23:30 от Трапезица

# 104
Според етикета , Български пощи не правят разлика от мито и  ДДС , ясно показват колко са наясно ...
В тази тема е подробно описана цялата процедура за пратки извън Европейски съюз. Мито се плаща над 150 евро (ако стоката има митническа ставка )+ ДДС.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1344333

Общи условия

Активация на акаунт