"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 56

• 36 549
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Ок, казано иначе - не си бременна и симптомите са на нещо друго, а не бременност.

# 601
Според вас какво може да е, понеже по подобен начин съм се чувствала само когато съм била бременна ?

# 602
Но вие питате дали сте бременна и сравнявате симптомите с тези, които сте имала при предишни бременности, тоест вярвате, че и сега сте бременна. Е няма как 15 дена преди очакваната менструация да сте бременна, не е възможно, кое не можете да разберете? По това време трябва да сте в овулация, тоест няма как да сте бременна и да имате симптоми на бременност.
Когато се оплоди яйцеклетка по време на овулация, имплантация евентуално ще настъпи 7-10 дена след това, и едва тогава може да се говори за някакви симптоми. А вие сте още много далече.

# 603
Може и да липсва овулация този месец 🤷♀ Имате 10 дни до М, но твърдите, че от 5-6 дни усешате разлика, което излиза веднага след последната ви М. Или сте бременна от предишния ви цикъл и тест сега ще го отчете или просто не сте имала овулация. Телата ни не са идеално точен механизъм. Направете уринарен тест, ако не му вярвате си пуснете кръвен и готово.
Според вас какво може да е, понеже по подобен начин съм се чувствала само когато съм била бременна ?

# 604
  • София
Колкото и да си познаваш тялото, симптомите на бременност се появяват много по-късно. Около 6-7 г.с. Преди това всичко е от прекалено вглеждане в себе си и от желанието нещо да се е случило. Или от хормонални, хранителни и други фактори.
Това го твърдя смело, понеже в момента съм бременна за 6-ти път и чакам 5-то дете, след като всяко от тях е чакано с години и съм търсила и най-малкото симптомче.
Да не говорим, че 10 дни преди цикъла може и да не е минала овулацията, ако този месец е закъсняла. А може и ановулаторен цикъл да е било и затова да не си мокра.
След овулацията има едни 5 до 7 дни, за да се осъществи имплантацията. Едва след нея започва да се отделя чхг и след още 5 до 7 дни може да бъде засечено, а трябва да е доста по-високо, за да ти повлияе физически.
Разбира се, всеки незащитен полов акт може да доведе до бременност, затова изчакай да видиш дали ще ти закъснее и тогава направи тест, а за симптоми не се чуди.
Всъщност, аз имам "симптоми на бременност" всеки път около овулация и около началото на новия цикъл. Явно в момента си се вторачила в тялото си и търсиш знаци, очаквайки да ти потвърдим, че може да има нещо. Дори и да си заченала, имплантация още няма, следователно бременност няма. Просто и ясно.

# 605
Всъщност никоя от тези, които ти отговориха на въпроса, не би си помислила, че е бременна 15 дена преди менструация.
Никоя и не би си помислила, че не може да има повече деца, защото предишният цикъл е подранил с няколко дни. Каква е логиката?
Абсолютно нормално е да има промени в цикъла, в дължината му, в хормоните и в симптомите. При всяка една жена се случва поне веднъж в живота! Това не е швейцарски часовник, не сме роботи, че никога да няма никакви отклонения. Има хиляди причини, поради които може да подрани/закъснее, не само бременност и инфертилитет.
Голяма драма, големи филми...

# 606
  • Бургас
Какво значи немога да имам деца? Отиваш на лекар гледат те на ехограф, той ше ти каже имала ли си овулация бямала ли си? Пускат ти хормони ще видиш дали всичко в наред! Пусни си АМХ и инхибин Б и си провери яйчниковия резерв. А подранил цикъл абсолютно нищо не означава. Аз всеки месец съм имала какви ли не симптоми и не съм била бременна тогава. Имам дете на 7 год и тогава не разбрах по нищо че съм забрвменяла. Сега съм след трансфер и положителен тест. И отново нямах никакви симптоми предвид хормоните които приемам. Затова изчакай си цикъла. Или си направи кръвен тест и виж дали си бременна или не. Но все пак изчакай някой друг ден.

# 607
Успокой се малко и прочети как точно и кога се случва бременност. Жените тук са с опит, а ти си само на 20г.
Приложението от телефона не винаги отчита точно овулация. То дава винаги осреднени резултати. Вземи си тестове за О.
И няма лошо да питаш и разпитваш, но поне слушай, а не да се дразниш и да спориш за това, което ти се отговаря. Писала си и в друга тема, навсякъде получаваш еднакви отговори.

Ами да все пак имам два аборта , нямам деца ,а и миналия месец пробвахме , не всеки ден ,но около датата понеже миналия месец си усетих болките около овулацията, този месец имахме контакти през ден и да мисля си вече ,че не мога да имам деца и сега след като ми дойде мисля да се запътя към лекар…

# 608
# 609
Това е ову тест правен на 10ти ден. По принцип засичам пикове към 12,13ти ден. Според вас + ли е? Според един апп изобщо не е 🤔

# 610
Това е ову тест правен на 10ти ден. По принцип засичам пикове към 12,13ти ден. Според вас + ли е? Според един апп изобщо не е 🤔

АПП-овете са приблизителни. За мен този тест категорично е положителен и до часове ще има О.

# 611

Струва ми се, че е една идея по-светла линията. Днес пак направете тест.

# 612
Темата е за тестове за бременност.

# 613
Знам, но не намерих актуална тема по въпроса ми и реших да пробвам тук

# 614
Знам, но не намерих актуална тема по въпроса ми и реших да пробвам тук
Ето актуална тема номер 18, включително с постове от днес: цък.

Общи условия

Активация на акаунт