Пазаруване от AboutYou.bg – Тема 5

• 59 731
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Днес преди обяд получих мейл за одобрено връщане, но само за един от двата артикула, които върнах. В поръчката ми също е отразен само единият върнат артикул. Нормално ли е това? Да очаквам ли и вторият артикул да се появи по някое време?
Наскоро ми се случи. На другия ден одобриха и другото нещо. Доста се бях разтревожила и тъкмо си мислех да им пиша.

# 136
Случвало ми се е, после одобряват и другия.

# 137
  • Пловдив
И при мен се случи при последното връщане. Интересно ми е защо така ги делят. 4 артикула ми одобриха в една рекламация, а 5-тия отделно. Получих две суми в един и същи ден.

# 138
Весела Коледа!
Някой случайно да има промо код за 15-25%. Благодаря предварително!

# 139
И аз чакам да ми пуснат парички от едно връщане от 2 декември. Сега като се замисля си е доста време и в първия работен ден ще звънна да проверя какво се случва. Два артикула, като единият е с рекламация, вероятно заради него се бавят. Когато говорих с тях ми обясниха, че при рекламация стават по-бавно нещата, но не помня срока. Иначе са ги получили (не съм получавала мейл, но по товарителницата проверих). В профила в приложението са отразени “връщания”.

# 140
На мен ми казаха, че срока за връщане на пари, при рекламация, е от 4 до 6 седмици. Надявам се да не е толкова дълго наистина.

# 141
Одобриха ми и вторият артикул 3-4 дни по-късно. Наистина странна работа.

# 142
Минавам да похваля този суичер, ако мъжете ви или синовете ви носят такива - страхотен е!
https://m.aboutyou.bg/p/alife-and-kickin/suichar-quentin-6998046
Беше подарък за Коледа и човекът е влюбен в него. 😀 Дебел е, мекичък отвътре и много хубаво седи. Цветът на живо е по-хубав. Струва си всяка стотинка. На мъж, висок 190 см и тежащ 83 кг, L размер стои малко по-къс от на модела и малко по-прибран.

# 143
На мен ми казаха, че срока за връщане на пари, при рекламация, е от 4 до 6 седмици. Надявам се да не е толкова дълго наистина.

Рекламация и право на връщане при дистанционна покупка са две различни неща с различни основания по ЗЗП.
Първото е връщане на дефектирал артикул след ползване и тогава се действа по-бавно, да.
При правото на връщане продуктът може да бъде върнат в кратък срок след получаване без обяснения и тогава си има стриктни срокове по ЗЗП (14 дни макс), в които парите трябва да се върнат. Артикулът трябва да не е ползван, да си има етикет, опаковка и връщането не може да бъде отказано. Докато рекламацията може, зависи каква е повредата на продукта и дали се покрива такава от производителя/търговеца.

Връщанията ми в сайта винаги са били обработвани много бързо, до 2-3 дни. Рекламации не съм правила.

Аз също чаках кодове, но накрая не издържах и поръчах тези дънки:
https://www.aboutyou.bg/p/marc-opolo-denim/danki-kaj-6915297

Имам 2 чифта дънки на марката - безкрайно удобни и качествени. При тази цена за мен са неустоими.

# 144
  • София

Аз също чаках кодове, но накрая не издържах и поръчах тези дънки:
https://www.aboutyou.bg/p/marc-opolo-denim/danki-kaj-6915297

Имам 2 чифта дънки на марката - безкрайно удобни и качествени. При тази цена за мен са неустоими.

Има ли къде да се пробват в София? Само панталони и дънки не поръчвам онлайн, много трудно ми пасват:-/

# 145
[Е, То е по- лесно да се поръчва    пробват и върнат нещата, ако не стават,отколкото да се обикалят магазини, че там да се пробва...Да не говорим, че в техните огледала едно, пък после друго се оказва..

# 146
Аз пък влизам, за да се оплача.
Любимите ми боти, издадоха багажа за месец и половина.

Сега се чудя, какво да правя. На 8 ноември съм ги поръчали, няма още 100 дни. Рекламация ли да правя, на обущар ли да ги нося. Цялата подметка и на двете се отлепя. Добре, че не съм ги платила на реалната цена 😀

# 147
  • пустинята Гоби
Пробвай да направиш рекламация в сайта, после ще мислиш варианти.

# 148
  • София
Аз пък влизам, за да се оплача.
Любимите ми боти, издадоха багажа за месец и половина.

Сега се чудя, какво да правя. На 8 ноември съм ги поръчали, няма още 100 дни. Рекламация ли да правя, на обущар ли да ги нося. Цялата подметка и на двете се отлепя. Добре, че не съм ги платила на реалната цена 😀

Рекламация направо

# 149
[Е, То е по- лесно да се поръчва    пробват и върнат нещата, ако не стават,отколкото да се обикалят магазини, че там да се пробва...Да не говорим, че в техните огледала едно, пък после друго се оказва..
Да. Освен това не всички продукти ги има в реалните магазини. Онлайн изборът винаги е по-голям.

Ketito, Marc O'Polo продукти има освен във фирмените им магазини в моловете - Сердика, the Mall, Park Center, също и в ритейлъри като Peek&Cloppenburg.

Общи условия

Активация на акаунт