Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 68

• 29 914
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
а моят мъж продължава да ме праща на психиатър...
вече втора седмица съм на елиминационната диета и съм си все така зле. а в книгите пише, че ще се почувствам по-добре...
навсякъде по книги пише, че храненето е основата и от там идва промяната. и хора, преминали през това, потвърждават...
ами ако не е проблемът в храненето?
аз няма да се отказвам, ще я направя докрай тая диета, ама все повече се отчайвам

# 616
Мадам тиква, не съм и предполагала, че веждите могат да оредеят от проблемите с жлезата. При мен го има това, периодично гледам, че имам дупка тук там в линията, а иначе си имат линия. Студените крайници и при мен ги има все още, въпреки че съм на хормон. С килограмите нямам проблем за сега.
Но не съм правила контролни изследвания от две години, сега април като пътувам до България ще си пусна. Аз съм с хипофункция, нямах антитела, но както казах, две години не съм изследвана.

# 617
  • София
а моят мъж продължава да ме праща на психиатър...
вече втора седмица съм на елиминационната диета и съм си все така зле. а в книгите пише, че ще се почувствам по-добре...
навсякъде по книги пише, че храненето е основата и от там идва промяната. и хора, преминали през това, потвърждават...
ами ако не е проблемът в храненето?
аз няма да се отказвам, ще я направя докрай тая диета, ама все повече се отчайвам
Ашли, рано е да се почувстваш добре. В момента организмът ти е подложен на голям стрес и адаптация с новото. Описано е като “лечебна криза” от Изабела Уенц. Аз имах и обриви и сърбежи по цялото тяло като махнах рязко глутен, млечни и всичко останало наведнъж. Започнах да се чувствам добре, доста след като въведох елиминираните храни (около 4 месеца след старта на елиминиращата диета), вече минала на АИП.

# 618
  • Пловдив
Благодаря за подкрепата!
Това ми е второто предположение, затова няма да се отказвам. И без това не мисля, че губя нещо. Вече си се чувствам зле Stuck Out Tongue Winking Eye
Прочетох на един дъх Протоколът на Уенц и сега я препрочитам. Hug

# 619
No_frame bitch, аз помислих, че някой доктор се е престрашил да ти изпише, и щях да питам кой.
От колко време си на хормон, и как ти се движат хормоните, какво пиеш и по колко?

# 620
Няма и месец ,почнах с еутирокс 12,5 ,ще тествам на 40 дена и ще нагласям . Моята логика  е,че ако за бременност се гонят оптимални референти няма логика и аз да не ги гоня,само защото не целя бременност ,а качество на живота ...

# 621
Хормони
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT4( free Т4)                                           1.260   ng/dl             0.930 - 1.700
TSH                                                ↑        4.800   uIU/ml             0.270 - 4.200
Anti TPO                                                   <1.00   IU/ml             1.00 - 16.00

Това са моите изследвания от октомври при прием на еутирокс 50 мг
според лекаря няма видими причини при ехографския преглед , но проблем има и препоръча събота и неделя прием по75мг ,а другите дни по 50мг.
идеи къде може да се търси проблема?

# 622
Няма и месец ,почнах с еутирокс 12,5 ,ще тествам на 40 дена и ще нагласям . Моята логика  е,че ако за бременност се гонят оптимални референти няма логика и аз да не ги гоня,само защото не целя бременност ,а качество на живота ...
Споделяй по нататък как върви 👍

# 623
Наистина ли само от високите антитела може да се чувствам като парцал? Всичко, което изследвах, си е добре. Чудя се дали все пак да не опитам да спра млечните, въпреки че много обичам или глутена.

# 624
Наистина ли само от високите антитела може да се чувствам като парцал? Всичко, което изследвах, си е добре. Чудя се дали все пак да не опитам да спра млечните, въпреки че много обичам или глутена.
я ги пусни тук да видим колко са добре...

# 625
Ох, разхвърляни са на много места и е сложно. Щитовидните са ок, без антителата. Вит. Б12 даже вече е висок, Д3 е около 35, всичко друго си е в норма. Другия месец мисля да пусна магнезий, за желязото се чудя, защото по принцип съм с висок хемоглобин. Но не съм изследвала примерно фолиева киселина, феритин, цинк, ще ги пускам на части, че явно с направление не става.

# 626
Извинявам се за въпроса, вероятно има много мнения и то субективни по този въпрос, но тъй като тук сте хора, които си изследват точно щитовидна жлеза - коя лаборатория бихте препоръчали за пълен пакет изследване (откъм достоверни резултати)? Колебая се между Кандиларов, в която си правих миналата година, Бодимед, в която пусках TSH миналия месец, и Цибалаб, за която съм чувала принципно добри отзиви? Може и към друга да ме насочите. Става въпрос за София

# 627
някой има ли таблица за ТСХ стойности през различните триместъри на бременността?

# 628
Таблица няма. Стойностите са между 1 и 2.

# 629
Таблица няма. Стойностите са между 1 и 2.

не е точно така, има си за различните триместъри.

Общи условия

Активация на акаунт