Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 68

• 29 888
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Не точно така...TSH -то е високо ,ендото ще пусне FT3 и Ft 4за да види кое как е и конверсията ,може и TAT иMAT ,няма какво друго да пусне на  този етап.Аз бих пуснала TSH,Ft3и Ft4 и винаги го правя така си спестявам излишни разкарвации.

# 646
  • Пловдив
TSH, FT4 и MAT може да ти ги пусне ендото по каса. Защо да се дават едни излишни пари за изследвания на частно, когато сме здравноосигурени? Аз бих отишла на прегледа с изследванията от ЛЛ само и ендото да ми пусне по каса другите. А тези, които не се покриват да си ги платя. И после с всичко пак при ендото. Така или иначе, едно направление е за два прегледа в рамките на месец.

# 647
Аз резултатите от изследванията си ги изпратих във Вайбър и тя ми пусна рецепта за хормон пак там. Та ако лекарят е ок може да се избегне повторното посещение.

# 648
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте
Може би и аз ще навляза в тази тема. На 43г съм. Миналата седмица ходих при личната с оплакване сърцебиене. Пусна ми сума ти изследвания (отдавна не бях ходила при нея), и за хормоните пусна.

По този повод днес пак бях при нея и ми даде направление за ендокринолог. Вече записах и час за понеделник. Май няма да е лошо да ида с готови изследвания (пълен пакет за щитовидна)? Лл каза, че ендокринологът ще ми пусне, но май ми се ще да спестя време. Обаче идва и другия ми въпрос - някъде из темата мернах, че тези изследвания не се правят по време на цикъл. Правилно ли съм видяла? Принципно в понеделник го чакам, но имам онова усещане на идващата гад и не знам дали няма да подрани.
Да, по време на цикъл хормоните се влошават, ако не ти се чака можеш примерно да пуснеш фт3 тат и мат (в същата лаборатория като предишните) и да отидеш и с двете изследвания (задължително искай ехография), и д и б12 са ти ниски и трябва да се вдигнат (д над 100, б12 над 330).

# 649
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря ви. Взех ваучер за пълен пакет в Кандиларов и утре ще ида ( за сега няма цикъл). Докато дойде време за прегледа, ще ми дойде, после пък да чакам....а нЕмам толкова нерви. Докторът не го знам как е с технологиите (възрастен, препоръчан и с добри отзиви в Супердок)
Витамин Д-то го започнах още в събота, като излезнаха резултатите. Б12 още не съм взела, а и не знам кое е читаво, кое не.
Сега ще ми се смеете, ама много ме тормози напълняването. От около 2м съм почти на вм нвх. С прегрешения. Преди 2г за същото време бях свалила прилично, сега даже имам чувството, че пълня панталоните повече. Била съм с наднормено с двете бременности (100+кг), ужасно се чувствах, тежеше ми на кокалите, всичко ме болеше.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 14:21 от Гита Ог

# 650
Б12 още не съм взела, а и не знам кое е читаво, кое не.
Ето това е много препоръчвано:
Скрит текст:

Или спреят на "BetterYou".

Качваш килограми, защото щитовидната не работи оптимално. Докато не я подпомогнеш, на каквато и диета да си - все ще пълнееш, за съжаление.

Между другото - задължително изследвай Инсулин + Глюкоза на гладно и жадно утре сутринта. Трябва да има 12-часова пауза между часА на изследването и вечерята ти на предния ден. Възможно е да имаш и Инсулинова резистентност, така че се провери, щом тъй и тъй ще те бодат.

# 651
  • Ланкър, планините Овнерог
Захар, холестероли и какво ли не друго изследвах в събота. Ок са ми те.

# 652
Написах Инсулин (най-вече). Но както си прецениш.

# 653
[iИскам да Ви попитам за моите резултати- Tsh 3.60,Ft4-13.30,Ft 3-2.80.Пия еутирокс 50 мг.След Месец сьм на преглед.[/i]

# 654
Напиши граници на изследванията, често са различни в лабораториите. Но като цял ми се вижда, че най-вероятно не ти стига тази доза.

# 655
Референтните са
За Tsh-0.4-4.2,за ft4-11.5-22.7,за ft3-1.5-4.1

# 656
Ами нисък Т4 и ТСХ е висок определено ти е малка дозата.

# 657
  • Русе
А как да разберем, че ни е ниска дозата? Вие казвате високо ТСХ и ниско Т4 като ориентир. Обаче за такива като мене, които за първи път са започнали лечение кога мога да разбера, че хапчетата са достигнали пълния си потенциал? Мисълта ми е, че от ТСХ 6, след като пия Еутирокс 75мг около месец ще стане по-ниско ТСХ. Но колко още месеци ще пада докато не задържи на едно ниво вече спрямо дозата. Най-образно казано. Защото тези неща няма как да се предвидят с точност, защото всеки организъм и период от живота оказват влияния.
Колко време минава средно докато дозата покаже оптимално влияние върху ТСХ?

Иначе да споделя, че си пуснах изследвания за Хеликобактер и глутенови антитела заради постоянните болки в стомаха и газове.
И двата теста излязоха отрицателни. За глутена ми излезе 0,7 при норма до 15.
Това гарантира ли, че нямам проблеми с глутена и мога да си го хапвам обилно както досега?
Около седмица спрях овесените ядки, хляба изцяло, глутеновите продукти ги намалих на макс и киселините и газовете много намаляха. Викам си сигурно имам глутенова непоносимост в някаква степен заради тези стомашни проблеми, но излезе далеч от това…
И малко се обърках. Като ходих на лекар не ми направи никакъв преглед освен да ми изпише 4-5 хапчета.

# 658
  • Столичанин ама не в повече :D
Нали правиш разлика между непоносимост и алергия, които са две съвсем различни неща. Направи си изследване за непоносимост и съм доста убеден, че ще видиш нещо съвсем различно.

# 659
Здравейте. Поради съмнения за проблем с щитовидната посетих ендокринолог. Симптомите, които имам са обща отпадналост, често боледуване, лек задух понякога,  по ускорен пулс, силна гръдна болка, която се появява веднъж на около 2 месеца, както и силен сърбеж по краката само вечер, с честота приблизително 1,5-2 месеца. Преди това бях на кардиолог и сърцето е здраво. По време на прегледа се установиха възли. В амб лист е записано 'огнищни и дифузни промени както при тиреоидит на Хашимото'. Гледам обаче сега изследванията си. Като че ли са наред? Изчетох темата, но ще ви помоля за коментар, тъй като информацията е много и може и да не съм разбрала нещо.. Забелязах, че е пропуснала да ми назначи фт3..

Общи условия

Активация на акаунт