Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 68

• 29 941
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Bongo, за деца или забременяване изобщо не коментирам, там нещата трябва да се следят изкъсо.
Въпреки, че нямам ясна идея кога съм вдигнала ТСХ, съм износила две нормални бременности и никой не се е и сетил да ме следи, камо ли да ми предлага хормон.
Ти очевидно покрай детето си намерила добър лекар, но аз до този момент не съм попаднала на ендокринолог, който да се впечатли от стойности между 4 и 5 и да ми каже, че ако не започна веднага да взимам, ще се случи това и това след време.
Толкова ли са зле и в световен мащаб - не ми е ясно. 😐
Също се чудя защо първоначално са били определили нормални стойности до 4,5. Дали няма и хора, които си живеят добре в кожите си и стакива стойности?

# 586
Skiorche в града имаме лаборатория с граници на ТСХ 5,6 , ами не е нормално Anguished

На мен лично още преди 20г ендокринолог при ТСХ 3,2 ми изписа хормон, аз тогава бях много гневна даже защото гледах, че съм си в норма какво не й харесва и т.н. Така, че не са измислени тези неща ей, така от нищото.

Иначе вероятно има много хора, които си живеят така а и с по-високи стойности даже, но по мое мнение това си има отражение в тялото. Т.е. вероятно имат други неразположения или заболявания които не свързват, че са от това.

# 587
Аз също съм изкарала 2 бременности без проблем. А втората дори смятам, че и с ненормално тсх, и Хашимото, без да знам. И точно второто дете има Хашимото и хипо. Но хашимотото си е съвсем друг проблем от хипото все пак.

# 588
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря Ви момичета и прощавайте,че така се включвам с въпроси постоянно.  Просто нямам приятелка с такъв проблем и от към информация чета из нета и най-вече от тук ! Всъщност  вие сте причината да започна лечение, да си открия и дефицитите и ... така !
Едно голямо БЛАГОДАРЯ!

# 589
  • Варна
Извинявайте, ако е коментирано, но съм сравнително отскоро в темата. Някой има ли впечатления от Тирохелп. При нива на TSH 3,5 може ли да замести по някакъв начин хормона, или е по-скоро го подпомага?

# 590
При нива на TSH 3,5 може ли да замести по някакъв начин хормона, ... ?

Категорично не може, за жалост.

# 591
Извинявайте, ако е коментирано, но съм сравнително отскоро в темата. Някой има ли впечатления от Тирохелп. При нива на TSH 3,5 може ли да замести по някакъв начин хормона, или е по-скоро го подпомага?

Важно е какви са и другите хормони - Т3 и Т4. Иначе нещото което може да направиш е да се провериш за дефицити на витамини пише на първата страница. Ако имаш дефицити и ги попълниш, това може да подобри функцията до някаква степен.

Иначе всякакви тип хранителни добавки Тирохелп, Тиреокод и всякакви други Тирео са с идеята да нормализират нещата (в тях обаче има точно някакви витамини, минерали и евентуално Л-тирозин, който влияе на щитовидните хормони, но там е в много малка доза). Иначе с две думи, ако положението е стигнало до хормон, не могат да го заместят.

# 592
За мен подобни добавки са само за подпомагане доброто функциониране на жлезата и попълване на дефицити, които възникват вследствие на диагнозата. Не могат да компенсират ниските хормони.

# 593
Skiorche в града имаме лаборатория с граници на ТСХ 5,6 , ами не е нормално Anguished

Извън темата за референтите на ТСХ-то каква е тазо мистериозно висока стойност на ФТ3-то?!?👀

# 594
И аз съм е чуденка какво да правя. След изкаран ковид ТСХ ми  4,75. Качих и доста кг, а ям наполовина от преди.

# 595

Извън темата за референтите на ТСХ-то каква е тазо мистериозно висока стойност на ФТ3-то?!?👀

Това се случва в начална хипофункция когато тялото се опитва да компенсира и  завишава Т3.
Това са изследвания на сина ми, даже ако не греша това е първото му такова. Дълго време държеше така Т3 над или на горна граница, когато трайно се влошиха ТСХ и Т4 и се стигна до прием на хормон, тогава и Т3 падна в граница.

По групите много често го засичам това при децата, но и при някои възрастни съм го виждала, когато всичко е съвсем в началото.

# 596
  • София
Mibobo, вярно са много "ларж" лабораториите при вас.Hushed Чак такива реф. граници не бях виждала.
Но все си мисля, че ТСХ между 2 и 3 не би трябвало да създава проблем, ако и другите стойности на ЩХ са в норма.
Има го и обратното - ТСХ между 1 и 2 и ЩХ на долната граница. Това как се получава и защо ТСХ не е индикатор, че хормоните падат?

# 597
  • Русе
Аз също съм изкарала 2 бременности без проблем. А втората дори смятам, че и с ненормално тсх, и Хашимото, без да знам. И точно второто дете има Хашимото и хипо. Но хашимотото си е съвсем друг проблем от хипото все пак.
И моята майка още от 20 годишна има Хашимото и хипофункция. Родила е мен, а две години по-късно и брат ми. Пиела си е редовно дозите хормон обаче.
Аз същото Хашимото и хипо, а брат ми засега е без нищо. Дано остане така при него.

# 598
Привет !
По предписание на ендокринолог днес си пуснах малко хормони, заради предишни завишения на Пролактин.
TAT, MAT,FT3,FT4, TSH и Пролактин.

Прилагам снимка от резултата.
До момента никога не съм имала завишени стойности на тези хормони, както и нямам никакви симптоми.
*** С поликистоза съм, но нямам наднормено тегло, проблеми с цикъла, а и преди 7 месеца правих ехограф на жлезата, която беше без никакви изменения.

Възможно ли е да има грешка в лабораторията?

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 00:11 от Rady Valcheva 692595

# 599
Не! Едва ли е грешка ,изглежда като  тиреотоксикоза-хипер ф-я.Моите изследвания  преди бяха блозки до тези .

Общи условия

Активация на акаунт