Много време още има - до АПРИЛ ще мине цяла зима

• 18 549
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Добре дошли на новите майчета Hug

Честита синя панделка на 100 процентовата свекърва Ая Twisted Evil
Също така честита розова панделна на бъдещата тъща Дейзи!
 Hug Hug

Момичета, само исках да ви кажа, че сте страшна работа Wink
Винаги съм се чудела какво толкова им се гледа и избира на бебешките колички. Просто недоумявах какви пък толкова фундаментални разлики може да има и какво им се чудят хората newsm78
Едва сега, четейки вас, започвам да разбирам за какво иде реч Wink Ще следя дискусията вимателно и когато тръгнем да купуваме количка ще се водя по вашите съвети Hug

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 10:48 от piccolina

# 211
  • Чехия
Добро утро от мен.  bouquet Добре дошли на новите момичета...ехааа до април каква солидана групичка ще заформим. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За количките вчера нещо ме ПоДкокоРосахте и не ми даде мира цяла вечер треската, преди много гледах ...Лошото, че в града има един магазин с колички и повечето там са доста тежки.
Наши съседи сега има се роди бебе, се наложи от интернет да я поръчат
Аз харесвам комбинираните, ( няма да си кривя сърцето ако кажа че много ме е впечатлила Quinny) но реално не за нашите снежни условия, нали сме в планината трябва да е нещо солидно.
И през април има сняг , а да не говорим какво може да е лятото студено.
Та тази доста ми хареса
А за кошничките за кола тука са абсолютно задължителни до ръст 140 см и 30 кила, и има страхотни глоби, ако си без, а не и безопасно, та няма как да не си изберем ..Ще се наложи и в по-късните етапи пак да имаме, но аз съм доволна, че е така закона.
Аиа, браво за теб и за мъжлетата  Hug Hug.
Дейзи теб раничко ти бяха казали, че ще е момиченце нали?Сега се потвърдило  Hugокончателна мома  Heart Eyes...
benitta, надявам са бързо да ти помогнат антибиотиците, и скоро да си добре.

# 212
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
На мен преди триколките ми приличаха на инвалидни колички, но са много маневрени, проходими и доста леки и затова взехме такава.

Още на първата ФМ казаха пол, но не 100%, а вчера потвърдиха

# 213
С тази количка, за да направиш завой, трябва да натиснеш дръжката и повдигайки предницата да я завъртиш/ брей, как го обясних и аз! Crazy/Когато бебе и багаж вътре натежат-става по-трудно това упражнение.Лично мнение. PeaceТ.е бебе на 7 м-около 8 кила да речем и багаж и пазар малко_ самата количка-идва повече от 20 килограма натиск за ръцете.Аз бях с подобна и на 4 месец на дъщеря ми не издършах и купих друга, защото при все, че не съм глезена и сама си свалям количка на ръце до долу-останах без тях от натискане за завои и преодоляване на тротоари... Confused

# 214
P-r-o-l-e-t, сподели, моля те,  къде си чела класацията на козметичните продукти

# 215
  • Пловдив
Пенелопа, много странно newsm78
(Говоря специално за тази количка, която съм си харесала) В магазина поразбутах количката - с единичните гуми, както и същия модел с въртящи се двойни - ами за мен беше по лесно с единичните. Също така побутах количката и с бебе и багаж в нея и .... за мен лично пълна количката стана по маневрена newsm78 . Звучи нелогично, но моето обяснение на това е, че се дължи на яките амортисьори.
Дано да не се окаже, че съм се заблудила, когато бутането на количка стане основно занимание, но и така да е, ще я сменим Simple Smile

# 216
  • Чехия
Ясно, Пенелопка, но как ще се движим в лапавиците зимЪска като до май гаранция ще е сняг до колене ( миналата година рекорда ни стигна 1,5 и то тук в града вървиш като в тунели), а ще почне да вали пак от ноември...мислила съм и за триколка ама доста ми изглаждат нестабилни и ако са с въртящо се колело май бая зор ще видим в снеговете..
Какво ще кажеш за двойните колелета, те може ли да се пълнят вътре и да замръзват..,,но че са по-маневрени няма спор.
Какво ще кажеш за това , но и цената е доста солена  Shocked
Иначе като цяло ни предстой да идем с мъжо до Полша, там има доста голям избор на добри и не много скъпи колички.
В градчето ни преобладават комбинирани колички може би просто заради климата.  Sad Wink

Бенитка
сложи линкчете , аз уж нещо такова видях ама не съм сигурна. newsm78

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 11:39 от ivalex

# 217
Мараба, момичета! Вчера не съм влизала във форума, защото бях с ужасно главоболие и си останах в къщи, а сега като погледнах, видях, че вие доста сте пописали. Направо не мога да изчета всичко. Кажете, вие как се справяте с главоболията? Аз направо вече се шашакам сериозно. Преди да забременея, никога не съм правила мигренозни кризи, а сега ги правя много често, а кръвното ми е наред. С това непиене на хапчета, направо е ужас!
За количките: Браво на Вас! Вече дори имате мнение по въпроса. Аз лично, без да смятам, че съм суеверна, дори не смея още да вляза в бебешки магазин, още по-малко да гледам нещо конкретно. Зяпам само като минавам край витрините. Мислите ли, че е време вече да се оглеждаме за бебешончести работи?

# 218
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

това с количките и за мен е сериозен проблем, най-вече защото нищо не разбирам от тях. Триколките много ми допадат, но ме притеснява стабилността им. Твърдо съм за комбинирана количка - струва ми се, че ще ми трябва нещо както за летните горещини, така и за по-хладно време.

Естествено Чико е супер, но 1200 лв. за количка ми се струва прекаленно. Shocked
Влизах в два три магазина в София, общо взето нормалната цена е между 200 - 400 лв.
Има един голям магазин за детски стоки на бул. България до Билата- там видях някакава френска марка колички.
Ако някои препоръча изпитана марка, ще съм много благодарна.
А какво мислите за детските легла??? Избрали ли сте нещо??? Препоръки?

Лек и успешен ден на всички  bouquet

# 219
  • Чехия
gabin, за главоболието може да има много причини, но едно е сигурно, че можеш да пиеш Парацетамол когато се наложи..и има и друга възможност да си обезводнена и да не го знаеш и затова да свива главата пробвай да пиеш повече вода през деня и виж да ли няма да има ефект.
Иначе за покупките аз за сега предимно в нета наблюдавам, и няколко пъти с мъжлето бяхме до мебелния да видим за легълце..ама е още рано да купуваме..кой знае какъв АкЪл ще ни дойде до април.
Предпочитам да  е дървено и да е на  колекца, със сваляща се предна част, и с плъзгащо чекмедже отдолу, а има и страхотни комплекти за тях та да не си вре крачетата и главицата в пръчките ...

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 12:05 от ivalex

# 220
Не Филка това не са хора а чудовища! В тази държава хората са на изчезване, все повече и повече ПРОСТАЦИИИИ се въдят ! Аман! Нямам думи!  newsm45 smile3514

# 221
Пак за количките и за двойните гуми.В снега е трудно, да,Но е трудно с онези-летните модели с най-малките гуми.И ако не се застопоряват.Иначе вече на отъпкано или заледено-няма проблем.Та, има едни -средно положение-нито са най-големите, нито са от най-малките гуми.Аз понеже съм бутала и с единични големи и с двойни малки реших, че ми трябва нещо средно. Rolling Eyes
Абе кой каквото
ще да ми говори-наистина-свиква се със всяка количка, всеки си има чалъм на бутане и т.н....де да знам...аз за себе си знам, ама акъл да давам не смея, че...после...да не ме викате аз да бутам и вашата Laughing hahaha
Леглото-моето, т.е на детето де- е дървено с две нива, не ена колела, защото няма къде да го местя, а се плъзга ако се наложи лесно по паркета ни.Всичко към него може да се купува допълнително-има различни видове мартаци, за обиколниците-да не говорим.Те са полезни до толкова, когато в един момент детето започне много да шава и наистина си завира крачетата.Един познат пък като влезна в спалнята и видя това се изказа---яяя, сложили сте му перденца, да не ви вижда hahaha Crazy

И един съвет-не се отдавайте толкова на хормоните-бременни или не-навсякъде в подобни институции като КАТ например има опашки, гишета, чака се и е безумие и винаги минава някой с връзки.Аз и небременна ми идваше да ревна, когато чаках на времето да си взема книжката.Така, че-не очаквайте някой да вижда точно вашият корем-повечето хора се редят с часове и на тях не им е лесно.Говоря от опита си и на бременна по опашки и небременна-все тая е-все е кофти. Confused

# 222
Здравейте момичета,
много ви се радвам като гледам колко много сте изписали и едвам смогвам да ви изчета.Тъй като не остава много време за писане от работа и задачи сега ще дам набързо малко информация за нас с бебчо.
Вчера бяхме на преглед и всичко за сега с бебока е наред.Другия път като отида след две седмици ще правя пак изследвания на кръв урина и т.н. а за сега ни изписаха само витамини.Бебчо не спря да ръкомаха и подскача и отново не задоволи любопитството ми дали ще е момченце или момиченце.Важното е да е живо и здраво ама все се надявах вече да разкрие пола си.
Мелодия - честита нова кола.Да си я карате с здраве безпроблемно и безаварийно.Аз лично не смятам че сега е най-удобния момент за шофьорски курсове, но това го казвам съдейки по себе си.Лично аз вече избягвам да шофирам макър че имам книжка отдавна защото съм станала изключително разсеяна, често изведнъж ми прилошава / от глад или ниско кръвно /, и от време на време ми се схваща ту левия ту десния крак когато бебчо понатисне някой нерв.Иначе колата е голямо удобство, и за град като София а още повече за бъдещи мами с бебчовци е направо необходимост.
Ая - честити ти две разкрити момченца  bouquet.Мисля че когато поотраснат ще им е по забавно да си играят двечките като са от един пол, но сигурно и лудориите ще са по големи Laughing.
Честито и на Дейзи - за бъдещата втора госпожица.Аз лично също се надявам да бъда женска мама, някак ми се струва че с момиченце по лесно ще мога да се разбирам, пък и ми се ще да обличам роклички и панделки Grinning, но ще видим бъдещето ще покаже.
За киселото и соленото - и аз съм им станала голям фен Laughing, а само като си помисля че преди не ги поглеждах и ядях предимно сладки неща не мога да се позная. Сега почти не хапвам любимия си шоколад за най - голяма изненада на всичко около мен.
Да се похваля - вече имам две направени зъбчета и остава само едно.Общо взето вижда се края на ходенето по зъболекарски кабинети което след работа и след борбата с градския транспорт ми идва наистина в повече.
За главоболието - и аз го имам напоследък доста често.Не смея да пия никакви лекарства и това прави проблема още по-неприятен.Не знам само до колко то се дължи на бременността или на напрегнатото ежедневие.Дано за в бъдеще всички да имаме по-малко болежки, но като се замисля ако не е едно ще е друго, та нали идеални ситуации няма.
Филка - напълно те разбирам какво си изпитала на опашката пред КАТ.И аз ежедневно изпитвам гневни чувства като се возя в Софийския градски транспорт.Не само че никой не се съобразява с положението ми и не ми отстъпва място/ а аз пътувам дълго и то в невероятното задръстване / ами даже и напротив когато по случайност успея да седна винаги се намира някоя баба която изгаря от желание да ми обясни колко съм невъзпитана и как не уважавам възсрастните хора като не им правя място.И когато все пак кажа че не се чувствам добре и съм бременна ме изглеждат подозрително или ми казват да си седя в къщи щом съм в положение Close.
Темата за количките ми е много интересна и я следя с интерес.И аз още не знам точно на какъв модел да се спрем и колкото и да се информирам по темата повече почвам да се обърквам и колебая.Смятам да се вслушам в съветите на вече станалите мами защото практиката е най-добрия учител и дано избера скоро време най-добрия за себе си вариант.
Хубав ден ви желая момичета.  bouquet
Поздрави и прегръдки от нас с бебчо, и да знаете макър и рядко да пиша не съм ви забравила Hug.

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 12:58 от PUHCHE

# 223
Те са полезни до толкова, когато в един момент детето започне много да шава и наистина си завира крачетата.

Спомням си ,че синът ми като беше бебе,промъквах през решетките нагънато одеало,за да не си промушва крачетата и ръчичките.Тогава нямаше такива красиви комплекти.
Момичета,какво ви е мнението за кошарите от плат?Разбрах само,че не трябва да са от шушляков плат,за да не шумолят и да събуждат бебчето.Интересува ме някой ползвал ли е такова и дали са издържливи.Като ги гледам много ми харесват,но имам чувството,че няма да издържат и до годинката. newsm78
Приятен и успешен ден и много  Hug от мен

ЧЕСТИТО НА АЯ ЗА stork-boy stork-boy ,А НА ДЕЙЗИ ЗА stork-girl

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 12:59 от larsen

# 224
Ами кошарите според мен са да оставиш бебето за малко или ако пътуваш някъде,като преносимо легло. За основно легло според мен ще му е студено,те отдолу имат едно тънко дюшече и дори когато сме слагали един куп одеяла,пак му е било студено. Друго неудобство(за майката)е, че кошарите обикновено са дълбоки(е,съвременните имат имат някакви нива) и навеждането е неприятно. Шумоленето е най-малкият проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт