Много време още има - до АПРИЛ ще мине цяла зима

• 18 546
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
  • Beyond the Frontiers
Отговор: кошари от плат
Била съм известно време управител в хотел и там ползвахме кошарите на hauk от плат-шушляк, изглеждат удобни и лесни за превоз особено ако се налага да се пътува, но много бързо се развалят крепежните им елементи. Иначе и при тях може да се регулира нивото на дюшека - който между другото е доста тънък и честно казано не знам дали не убива на дечицата.

Що се отнася за емоциите и аз съм доста нервна на последък, обаче не ми пука от укорителните погледи в трамвая - седя си и никой не може да ме вдигне -къде се тръгнали всички пенсионери точно сутрен в 8, когато цяла София тръгва на работа. Пазара нявма да избяга.

Иначе почвам да си мисля, че колкото по-малко се ходи по лекари толкова по-добре. В понеделник бях в Майчен дом на т.нар. биохимичен скрийнинг - може и да не съм съвсем точна в термина - и попаднах на една лекарка при ехографа, която явно въобще не го познаваше, тъй като за 5-те минути, в които ме гледа, 4 й трябваха за да й обясняват точно, кои копчета да натиска. Не знам въобще дали погледна на екрана да огледа бебето. Общо взето на мен не обърна никакво внимание и не ми каза абсолютно нищо, даже си завъртя екранчето така, че дори не виждах нищо. Меко е да се каже, че излязох бясна от кабинета - естествено бях платила 20 лева за тази "услуга".Лекарката, която ми вземаше кръв мило ми обясни, че те всъщност не могат да ми кажат дали е наред всичко с бебето, това съм щяла да разбера след раждането. Тази изключително съществена информация ми струваше още 22 лева.
Моите уважения на всички медици, но това си е жива подигравка.

На всичкото отгоре една "лелка" на регистратурата ми се развика, защото съм я питала къде се намира кабинет 31. Ами аз сигурно всеки ден ходя в майчин дом и го познавам като 5-те си пръста. Повярвайте като излязох от там от бяс по улицата направо ревях. Такова грубо отношение не ми се беше случвало. Още повече че работя в частния бизнес в сферата на туризма цял живот и то само с чужденци и знам колоко е важно любезността.

# 226
  • Пловдив
За преносимите кошари говорих с доста продавачки. Повечето ги препоръчват пред дървените, а и уж такива били отзивите.
Също така всички бяха единодушни, че по-шушлековата материя не е най-доброто, защото по лесно се зацапва и засича, докато има една материя като импрегнирана - при нея няма проблем с чистенето. А има също и едни, които са си памучен плат и при тях чистенето също е по трудно и задържат петна.
Аз така или иначе вече съм решила, че ще е такава, само да ми попадне възможно най-качественото решение Simple Smile

# 227
Здарвейте!
Много ви благодаря на всички за успокоителните думи! Наистина всичко е наред с бебо, сърчицето си му бие нормално, правеше някакви салта.....докато вчера се беше надупило,не мърдаше и не можеше да му се види сърчицето,затова и ме уплашиха толкова,но сега съм по-спокойна и това до голяма степен се дължи на вас и вашите думи! БЛАГОДАРЯ!.
Честито на 100%овата свекърва и на 100%товата тъща, много се радвам за вас.
Още веднъж благодаря на всички. smile3525 smile3525 smile3525

# 228
Честит ви петък  Mr. Green

Аз голяма отпуска карам - от вчера търча по разни задачи и следобяд чак успявам да поседна  Tired Надявам се другата седмица да е малко по-спокойна  Crazy

За кошарки, нямам личен опит, но моя племенник караше с такава до след годинка. Моментът с дюшечето е ключов! Т.к. продават кошарките с тънки дюшечета, това дали е студено или удобно не е най-съществения проблем. Тънкото и нестабилно дюшече може да доведе до изкривяване на гръбначето. Заплеменника ми, проблемът беше решен като купиха допълнителен матрачен дюшек  Peace И ние сме се спрели на такъв вариант, но не съм започнала да разглеждам - още ми се струва рано и малко се притеснявам  Embarassed

С количките, положението е като при кошарките, т.е. не сме гледали, но за сега смятам че триколките са по-удачен вариант  newsm78

За лющещата кожа - от немазане или мазане с неподходящ продукт е  Peace При мен олиото отнема всякакви неприятни усещания като сухост, опъване и т.н. Според мен най-добрия вариант е мазнина, която да попива добре в кожата, а не крем  Wink

Кожата на ръцете, на мен ми е безумно суха - мажа се по няколко пъти на ден дори и без да съм мила, прала или от сорта. Ако мия чинии или пера, т.е. имам допир с по-силен препарат, усещането е кошмарно - първо изсъхва силно, после щипе, понякога стават и леки ранички, които болят  Embarassed Иначе видимо са си добре, но усещането ми е кошмарно - та се мажа често и това е  Crazy

Главоболието, Габин, аз в началото страдах от време на време и питах какво да пия - док ми каза Аулин на прах. Опитвах се да търпя геройски и не ми се наложи да пия, но поне сега знам ако ме заболи какво да взема. Ако искаш питай лекаря си за всеки случай  Wink

Мелодия, с малко закъснение, честито ви возило   car003Да ви служи вярно и безпроблемно докато е с вас  Twisted Evil
Шофьорски курсове бременна и зимата за мен не е най-добрата комбинация - лично мнение. Все пак това си е голям стрес и идеята е наистина да се научиш, а не просто да вземеш книжка, което предполага да вложиш и доста емоции и усилия. Възхищавам ти се на куража  Peace

Филка, кошмарно е това, което ти се е случило, но Пенелопа е права  Embarassed Но има ситуации (като тези в автобуса или супермаркета например), които не мога да възприема за нормални и тогава искрено се възмущавам #Cussing out

Бенита, споко за глобулите - аз вече минах една серия с Полижинакс  Peace

Сиси, радвам се че нащата са по-добре  Hug

За сладко/киселото, аз си хапвам и от двете и не мога да кажа, че имам предпочитание  Blush

За килограмите, аз поне разбирам въпроса като чисто информативен, а не да се шашкам или вайкам колко много/малко съм/не съм качила  newsm78 На този етап съм +4/5кг - от две седмици ту го кавам 5-тото, ту го свалям - днес сутринта например го нямаше  hahaha

Честито потвърждение за втората госпожица на Дейзи   Flutter

И с това спирам, че цял ферман изписах  Blush

# 229
Определено това със сухите ръце се очертава като проблем-мажа ги с бебешкото олио като си мажа тялото, преди лягане с меден вазелин, по цял ден с крем за ръце-резултат нула. Като се прибави и това, че 100 % всички около мен са болни и на работа и вкъщи (иде ми да запозчна да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire наред) и си мия ръцете през 10 минути, стават мале-леле. В началото си мислех, че е от сезона, ама чак пък толкоз. Как мислите, дали ако пием витамини ще вземат да се оправят. Аз пия само фолиева, но ям мандарини, круши, ядки, месо и вообще гледам да се храня пълноценно. Да се оплача-във варненските аптеки нямат течните витамини на ХИП, не са и чували даже  #Cussing out,  моля ако някой знае къде да ги открия-да пише.

Чао и да си почивате пълноценно, а аз отивам на фризьор, след четири месеца въздържание просто вече не издържам да се пострижа. 

# 230
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Момичета  днес бях на ЖК в Т. Киркова ,  с бебето всичко е ОК подскачаше, смучеше си палчето , абе въобще расте си както трябва на мама мишочето!
Сега да ви се оплача: като му казах , че имам всеки ден контракции- не са въобще болезнени , но корема ми става на топка , той ми каза че това хич не е безобидно и ми каза да започвам магнерот. Каза , че ако нещата не се стабилизират може да се наложи и да полежа в болницата Shocked. Направо не съм на себе си днес след тоя преглед.
Спомням си , че някои от момичетата бяха пили магнерот и моля да споделят с мен дали тия тъпи контракции са им се разкарали.
Точно се бях настроила как в сряда ще си видя колегите ,защото вече ми домъчня за тях и айде пак продължава затворническият ми режим.
Бенитка , мисля че ти скоро беше писала как имаш непоносимост към сутиените - при мен е същото. Изобщо не мога да търпя ластика под гърдите, особено от страната на сърцето- направо имам чувството ,че някой ме е хванал за гушата. Затова сутиени не слагам , а ползвам едни потничета с ластик под гърдите.

# 231
Здравейте,момичета!
По въпрса за сутиените аз откакто съм бременна изобщо не ги ползвам-имам чувството,че ме задушават.Отначало беше заради болките в гърдите,но сега като свикнах без тях не ми се и иска да ги слагам.Така ми е по-удобно!
Style , вярно ли е това,че не е препоръчително да си хапваме лютичко?!На мен в последно време ,много  ми харесва и си го хапвам редовно и не в много малко количества Embarassed
А за кафявата черта на корема-на мен ми се появи от няколко седмици.И тъкмо си помислих,че по нея ще разбера какъв е пола на бебчо и всички вие ме разубедихте,че между двете няма нищо общо! Party
Ая ,честито ти второ момченце!Явно ще си имаш двам беладжии !  bouquet
Дейзи Г-госпожиците явно са ви слабост!!  bouquet

# 232
Марта, кофти, ама по-добре да пазиш бебока  Wink Аз лично не съм пила тия хапове, но знам че са доста силни и помагат  Peace

Денисимо, според мен това с ръцете не е от витамините - мах пак хормонките имат пръст  Crazy

Пенелопа, забравих да ти отговоря преди малко  ooooh! При Томова за прегледа в МЦ Св. София не би трябвало да има проблем да вземеш дъщеря си - даже четох при мартенките, че една мама е ходила вече така. Иначе запис не прави - само снимки, апартът друго не прави - и то на дискети  Tired Струва 3лв на дискета, а обикновено една й стига. Лошото е, че апаратът се води 3Д и снимките не са като другите - аз другите много по-лесно ги разшифровам, ама с тия видях зор.  newsm78

Това със снимките ме подсеща, че мога да кача няколко да видите - не се виждат ясно бебетата, но има много интересни снимки  Flutter

За лютото, аз си хапвам от време на време - не е препоръчително, да, но по малко от време на време не вярвам да има проблем  Thinking То в крайна сметка, ако ти се замята бебето недовлоно, ще разбереш дали трябва или не  hahaha

Кафявата черта, и аз я имам - при мен е чак до гърдите, но е тънка и бледа. Интересното е, че в долната си част - от пъпа надолу, в средата се разклонява като четал и после пак се събира в едно  newsm78 Питах близнашките майки, щото ми мина мисъл да не е заради бройката, но се оказа че не е  Rolling Eyes

За пола, според мен има най-общи признаци, които биха могли да наклончт везните в едната или другата посока, но в никакъв случай не са определящи. Един от най-интересните признаци ми е формата на корема  Joy Обикновено кръглите тумбачета са с момиченца, а `острите` с момченца. Е, моя е остричък  Crazy

# 233
  • София
Здравейте!
Честито излизане от неведението на Aya и ДейзиГ!
Колко искам и аз да знам какъв е полът на бебето ми... По ред причини, една от които е, че винаги съм искала момче и винаги съм харесвала повече момченцата. Дори когато бях учителка, се улавях , че съм по-благосклонна към момченцата и естествено се опитвах да си избия тези настройки. Дори като дете играех само с момчета... и приличах на момче по почти всичко. И си мисля, че в моя клиничен случай би било много важно още преди да се роди детето да знам какъв пол е, за да се пренастроя, ако е необходимо.
Гадаенето за пола - естествено най-добре е да се види от доктора. Иначе има редица бабини деветини, на които съм почти склонна да повярвам. Острият корем (както каза Ауа ) е предполагаем белег за момче. И аз всеки ден по няколко пъти си гледам корема. В началото бях сигурна, че е остър, но в последно време има чувството, че се е позакръглил. Сухите ръце са друга вероятност за момче. Е - моите определено станаха почти като шкурка отгоре, при все че полагам достатъчно грижи за кожата си.  Има и един трик с пръстен - отскубва се един косъм от главата на майката и с него се връзва пръстена. След това се хваща косъма за свободния край и се прибличава към опънатата длан на майката - ако пръстена се върти в кръг - момиче е , ако се люлее като махало - момче е.
НАправо се плаша от себе си - като цяло съм човек, който вярва в наукята, но ... явно мераците са преимуществени.
Filka, чак и аз се нервирах от това, което си написала и се сетих за стотици примери за лошото и непристойно отношение на преобладаващата просташка гилдия към бременните жени. Честно казано, ако се кача изобщо на градски транспорт докато съм бременна, няма да се свивам и да си трая - освободи ли се място ще казвам, че сядам Аз!. Опашките иначе са дивотия навсякъде и за всички. А да се оплача - имам да си прибирам една диплома от университета и понеже съм на индивидуално обучение ме мотаят вече половин година. Отидох бременна там накрая и им обясних, че не мога да им идвам през няколко дни да ги юркам да ми задвижат документите. Съвсем учтиво им го обясних все пак де. И какво - нямало значение, че съм бременна - те имали много работа и трябвало да минавам да ги подсещам. Като резултат - още нищо не са придвижили. А съм си плащала за обучението!!!
Themoon класацията на продуктите я изрових на адрес www.ewg.org.reports.skindeep2В този сайт (www.ewg.org) има много интересна информация, не само за козметиката, но и за храните и околната среда и за това какви отрови има там.
Elku , не знам какво да кажа за лошото отношение в болниците. Поддържам тезата, че е пълно с некадърни или корумпирани лекари. Третата порода лекари са тези, които са ти познати, роднини и т.н. подобни. Замислям се дали, ако човек си ангажира някой лекар и му плати за цялата бременност, няма да е по-добре. Аз лично досега няма мнение за моя лекяр - била съм на преглед при него само веднъж. Видя ми се нормален. Но горе в лабораторията на Майчин дом попаднах на най-некадърната лаборантка - надупчи ми ръцете, но така и не успя да ми "открие"вена. Добре, че се появи една далеч по-свястна и я изхвърли от стаята. Но в суматохата не се сетих да ги питам как се казват, за да си знам за следващия път кой да търся да ме дупчи. А и така се бях стреснала, че и лицата не им помня.
Главоболието - на хормонална основа е - то е ясно. Влошава се от преумора, недоспиване, кафе, черен чай, шоколад, много сол, силен шум. При мен се получава при комбинация от почти всичко изброено. Много е гадно - не е просто главоболие, а имаш чувството, че главата ти ще експлоадира. Оправя се донякъде като се спрат изброените, пие се 1 парацетамол (за бременни може) и се легне на тъмно и топло безшумно място.
За количките и леглата и при мен има елемент на суеверие и по-скоро при мъжа ми. Колко много си влияят съпрузите и как само се преработват взаимно!!! Преди суеверието за мен беше щуротия, вярвах и още си вярвам в Бог, но суеверието ми се струваше признак на вид ментално отклонение. Днес седя и се вглеждам в себе си и виждам как започвам да се връзвам на суеверията покрай мъжа ми... И так а- ревзултатът е налице - не смея да си избера количка от сега. Не смея и нищо за бебето да си купя... Знам само, че е важно количката да бъде: лека, Практична (да става запо-дълъг период от време и да е подходяща за промените в сезоните, т.е. да е комбинирана), с амортисьори, за да не друса на бебето, да е от качествени материали, за да не се разпадне още на първия месец...
За храната  - нищо конкретно не ми се дояжда, обикновено дори не знам какво искам да ям. Рядко нещо ще ми се стори толкова вкусно, че да ми се прииска втора порция или пък скоро пак да го ям. Постоянно мисля за ядене и то не защото ми се яде, а защото не ми се яде, а трябва. За тази цел се тъпча непрекъснато насила - мляко, плодове, сирене, месо, зеленчуци, яйца... плюс другите неща, които готвя по поръчка на мъжа ми. Установих, че направо ми се гади от домашна баница, а преди и по цяла тава бях склонна да освяткам. Но шоколадът и преди и сега си остава основната храна, която не отказвам и не мога да откажа при никакви обстоятелства.

# 234
  LaughingПривет мили бъдещии настоящти майчета !
Доста време нямах интернет  ни сега вече съм налице ,сигорно ще ми трябва една седмица да изчета всичко което сте писали. Grinning
Иначе аз вече съм добре бях и доста болна защото ,бъдещата кака ми донесе една бактериална инфекция и 3-4 дена бях 39.4 темпиратура и благодаря наГоспод на бебенка и няма нищо .Още ми е малко притеснено даката мине кръвния доплер който е на 3.12 .2006 година.Иначе съм качила 4 килограма от началото но пък съм заформила едно доста голямо дупе Crazy Blush.
Относно количките от Габи имам МАГ и доста запазена и одобна но  е и доста тежка сега съм се спряла на джордани 3 в 1 като цена в бургас е към 650лв.
ДЕНИСИМО за витамините на ХИП виж в бебешките магазини  и в била ги има но моята докторка сега  ми каза да си взема;О,мами ; те се пиели между 20 и 24 седмица.
ХАЙДЕ МИЛИ МОМИЧЕТА  ЧАО ЗА СЕГА И УСПЕХ

# 235
Ама вие как сте се разсписалииии   #Crazy
За кафявата черта - още нямам, но пък съм доста космата по корема  Crazy
За количките - аз си избрах вече каква ще е на Чико - но по-натам ще ви пусна линк, защото не запомних модела. Много разпространена количка, доста здрава и лека най-вече, продава се с кош за носене, който се монтира, за да возиш бебето, докато е много малко.   Peace
За леглата - също съм решила - дървено с решетка и 2 чекмеджета отдолу, със скрин отстрани и в последствие си става за голямо дете до 14г.  Peace Но ще се купува към 7-8 месец. Не съм суеверна, нито мъжо.
За мазилата - сега се мажа с Чико Мама Донна - гадно мирише  Sick , лепкав е, но има ефект, усеща се доста дълго време. След това ще пробвам на Мустела.  Peace
За килограмите - тези дни ще си купя кантар и ще докладвам.
За главоболието - мдам, и аз си страдам от него от време на време, но ми минава, като спра ТВ-то и остана на тихо...  Peace
За храните - аз нямам проблем, от нищо конкретно не ми се гади, иначе повръщам, но това не е порродено от храна. Сега си хапвам всичко, разбира се в доста ограничени количества, защото от 3-4 нямам апетит и пак си почнах с повръщането. А като цяло много обичам кисели краставички и кисело зеленце   Heart Eyes
За сутиениете - от 1 месец не съм слагала, въобще не ги търпя  #2gunfire Стягат ми, дразнят ме и не ги използвам. 

# 236
Добро утро!
Да разбуля още един мит-за определяне на пола според формата на корема Laughing
Това не е вярно.Зависи главно от мускулатурата, не от бебето, евентуално от разположението му впоследствие...
Мият корем беше на "момче" с дъщеря ми, но аз много спортувах преди това и имах доста стегната мускулатура.Сега, въпреки, че съм поотпусната-пак така върви-нагоре някак и остричък,е, имам сланини вече от страни, които губят ефекта, но определено коремът ми е същият.
Сутиени и аз с първата си бременност не носех, пречеха ми, а гърдите ми бяха достатъчно стегнати за да ми трябват.Но сега е друго-наедряха двойно и ми се пречкат ако не са укротени бих казала Crazy
Ая, благодаря за инфото Hug

# 237

Спомням си , че някои от момичетата бяха пили магнерот и моля да споделят с мен дали тия тъпи контракции са им се разкарали.

Марта,аз пих МАГНЕРИЧ 15 дни по две на ден-сутрин и вечер.Сега ги намалих на едно дневно,но контракции си имам-по една или две на ден,но не са спряли окончателно.Моя колежка ми каза,че така си е изкарала цялата бременност.Дано при нас не е така,но просто се подготви.Наистина не са съвсем безопасни тези стягания на корема,но и не са чак толкова страшни колкото звучи-КОНТРАКЦИЯ.
Лек и усмихнат ден на всички! Hug

# 238
Марта, пила съм Магнерич 3 пъти на ден от 6 г.с. до 10 г.с. После ми оставиха само Папаверин, но само ако имам болки, не постоянно.

# 239
  • Пловдив
Марта, можеш ли да опишеш тези контракции - как ти се свива корема само матката ли усещаш, че се свива или целия корем и това само усещане ли е или и на пипане си е така.
Аз писах вече, че и аз си мислех, че имам такива контракции и докато ги описвах на док, той ми каза да пия но-шпа. Но после имах късмета са получа "контракция" докато лягах на кушетката и док имаше възможност да опипа положението и се оказа, че това свиване само аз си го усещам като комтракция, а реално матката не се е свила - само и се разтягали връзките. И ... така де за сега се упокоих, но знам ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт