Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 397
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
При моят АГ е по същия начин както казва Benedetta.Без никакви плащания,ехограф всеки път и изключително добро отношение.

Тези дни съм много сънлива,постоянно ми се спи.Лягам и умирам 😊 И аз като  Йоана толкова неща съм си наумила да свърша,а се усещам как дните си минават 🤷‍♀️

Отделно ме измъчват и мисли как ще бъде живота ни за напред.Въпреки,че ми е голямо детето все пак си иска внимание.И как се разделя цялата тази любов,която изпитвам към него на две?🤷‍♀️ Аз нямам брат или сестра,но винаги всичко деля и по равно.Имаме 2 кучета на двора.Ако с едното се занимавам 10 мин,веднага и с другото толкова-иначе се чувствам гузно   🤭 Само където храната им не тегля с кантарче, че да е пак по равно 😆 ама то и няма как, защото единия е 35кг,другия 14кг.
Отплеснах се...ама ей такива щуротии ми се въртят в главата тези дни.

# 676
Monik Това единствената такса ли е? Много лесно звучи, аз си го представях по-сложно и с куп такси. Ориентировъчно колко време отнема да пристигнат нещата? За Амазон също ли тях ползваш?

Да, към тях само 5 лева/кг се заплащат. Имат офис в Младост 3 и в Люлин(ако не се лъжа), където може лично да си вземете пратката,  ако не са ви удобно трябва и съответно куриер да си платите. Иначе стандартно повечето сайтове доставят до 5 работни дни, а GGBG Имат транспорт всяка седмица към БГ и стигат за още 4-5 дни. Сега покрай празниците си имат конкретен график за курсовете. Иначе Амазон са бързи - неделя поръчах, днес ще ми стигне пратката при тях.

Ползвам ги също и от Германия - там е 3 лв/кг, като също поръчах бебешки неща от C&A и преди от Next купувах от немския сайт, заради по-изгодната доставка.

# 677
А защо е необходимо да се използват такива компании? Знам че е извън темата, доста, но съм поръчвала от Амазон с доставка до БГ и не съм имала проблеми. Не ми е много ясно, въпреки че се занимавам от части и с малко логистика на работа.
А next имат и български сайт, не се ли предлага доставка?

# 678
Защото не се занимаваш с мита, когато поръчваш от Англия.
За останалите, някои сайтове не пращат до България, затова с превозвач до техен адрес.
А и доста по-изгодно е чрез ggbg, вместо с DHL например.

# 679
Аз също съм много доволна от следенето по здравна каса - всеки месец прегледи, разговори, съвети, имах няколко изследвания, урина, кръв. Докторката и акушерката са страхотни. Мислех, че ще е проформа, но много приятно съм изненадана, а 1 лев не съм дала. Отделно обаче следя при моя доктор също всеки месец на 4D.

# 680
Как сте момичета, чак ми липсвате, като нямам известия от темата. Аз мра вече, чуствам се слон, мъжа ме дразни(голяма любов иначе) може и в мен да е проблема(от хормоните) заиграл е на телефона една и игра от няколко месеца, лелеее не мога да я понасям, сяда и само щрака 100 пъти скандал вдигах. Разбирам да поиграеш, да релаксираш по някакъв начин и аз щракам ама това е вече безумно(какво му стана не знам) и аз както по цял ден дума няма с кой да кажа искам вечер да си обърнем внимание, той се закотвя на дивана да играе. Чуствам се нечута, не оценена...... Нямало да я изтрие😄... Това бебче толкова се разтяга и рита, че вечер е чудо. Както уж спях, сега няма спане изобщо. Исках да попитам, защото моята Аг не е споменавала, по кое се следят водите, със самия преглед на ехографа предполагам... И може да греша, но ми прави впечатление едно момиче, че хич не се включва Simd23 дано всичко е наред. 😄🙂

# 681
Здравей, благодаря за загрижеността! Hug Всичко е наред при мен, просто се отдадохме на почивка с мъжа и вършене на задачи, та нямах много време да следя темата, поглеждах февруарската от време на време, но и там не съм изчела всичко. Започнаха ме едни болки, които били характерни за последния месец и се наплаших, че може да дойде момента по-рано, така че хванах тези дни да оправям багажа за болницата, сега чакам последните поръчки и до края на седмицата смятам да съм го подредила, за да не ме напряга мисълта, че нямам готовност. Търся по-евтини нощници за кърмачки, че след болницата едва ли ще стават много за нещо и не ми се дават много пари. Иначе точно днес не можах да спя много, а от известно време почти постоянно ми се спи и едва се будя, а бебето нещо се е разшавало доста, ама сякаш се върти, което не ми харесва, защото до сега си стои главично и остава в последния момент да се обърне неправилно, много ще ме е яд. Получавам и доста често безболезнени контракции, но се надявам да не са проблем и бебето да си стои още малко, че съм едва в 33 седмица. Мисля, че от другата седмица започвам тонове, но имам един преглед с израждащия лекар преди това и той ще ми каже къде и кога да ходя. Нямам търпение да чуя мнението му за контракциите и кога според него да се очаква раждане, за да се успокоя малко. За сега с бебето всичко е наред като единствено в момента минавам още 1 курс с Полижинакс, за да ми се намали бялото течение преди раждането и да ми излезе чиста последната микробиология със сигурност.
Моят мъж е същия, някакъв футбол си играе на телефона, че да разпускал, а има проблем с едното око и само ми се оплаква, ама играта не му пречела. Като те слушам при нас е много подобно, нямало да я изтрие, само тя го отпуска след работа, че даже и тръгнал да се разправя той да организира мачове между хора и много ме дразни понякога. Все пак ми обръща внимание, не мога да се оплача, така че за сега съм го оставила, но после ще трябвя да обръща повече внимание на детето все пак и дано го знае. Следващата седмица започваме да се занимаваме с ремонта на новия апартамент и направо не ми се мисли как ще се оправяме като едва ходя понякога.
Горе долу това са новите неща при мен, подготвям се за раждането и нямам търпение, в същото време много се надявам да се задържи възможно повече на топло. Днес една от февруарките ни изненада с първото бебе за темата и се развълнувах много, че наближава все повече, по-реално ми се струва вече и много искам да чуя гласчето на бебо вече.

# 682
Ели,аз понеже съм за 4.03 и още преди да бъде създадена темата за мартенските мами си следя февруарските теми.
Слим си е там и си пише.Но да,доста време не беше активна,че и на мен ми беше направило впечатление.Също ми се губи и Габка Жабка 🤔

Иначе и аз често се дразня на моя мъж вечер.Той не играе игри,но много обича да разглежда коли в мобиле и обяви в олх . Просто му е нещо като ритуал след вечеря да си релаксира на дивана с тел,тъй като по цял ден на работа не го използва.
Определено съм станала по-раздразнителна и по-лесно се цупя. Аз сама се усещам...А вчера сутрин така се разревах за една глупост,неудържим рев!Добре,че тъкмо ги изпратих на училище и работа и бях сама в къщи.

Честито на всички празнуващи днес!Да сте живи и здрави ❤ Почти всяко семейство има повод,включително и аз днес имам имен ден и ви черпя виртуално.
П.С: Няма да качвам снимки на разни изкушения, че .... прияжда ни се 😄😊😏

# 683
Момичета, аз днес правих списък за бебето, какво да ми купи мъжа ми от работата (работим в склад за лекарства, медицински изделия, медицинска козметика), та се сетих, че с баткото използвах доста термална вода за личицето. Не я видях в никой от вашите списъци, да знаете, че е много полезна и хубава 😊

# 684
  • sofia
Честит имен ден на празнуващите! Желая ви щастие!

# 685
Честито на празнуващите и от мен! 💓
Снощи не сме спали с баткото, реши, че иска да си ляга в 19:30 и в 3 сутринта се събуди свежарка и цяла вечер си говорихме до 7 сутринта...
Иначе във февруарската тема си имаме бебче вече..💓

# 686
Честит имен ден, Red! Също и на другите празнуващи, ако си имаме! Пожелавам много здраве за всички ни! Hug

Аз очаквам голяма поръчка от baby.bg. Но имам още доста неща да накупя.. Отделно ММ почва ремонт на последната неремонтирана стая и ще се побъркам вече. Тъкмо свършихме мокрите помещения. Той иска да приключи с всичко преди да се е родило бебето, защото после няма да имаме удобен момент. А аз изпадам в ужас, да не се роди по-рано Grinning

Днес носих допълнително урина за урокултура, тъй като последните изследвания не са били много ок и имам бактерия. Малко ме притеснява това, че ще се наложи антибиотик, но важното е че го хванахме и ще реагираме по някакъв начин.

Допълвам се - ММ вечер като се прибере засяда на терасата (защото пуши) и говори с приятелите на конферентен разговор. Нямам против, нека си разпуска, по-добре така от колкото да се завира сред хора или да ми завзема телевизора в спалнята Joy

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 11:01 от Bubbless

# 687
Аз съм развълнувана днес, първи тонове Heart Eyes, всичко е ок.
За времето вечер честно казно и аз имам нужда от малко време само за мен и обикновено е точно след като си затворя лаптопа и приключа работа, защото съм пълен блокаж и не мога да подхвана нищо друго, имам нужда мозъка да ми почине. Правя каквото ми се прави, мм като се прибере също има такъв "прозорец". Обикновено това е и времето, в което оставяме детето да прави каквото си иска. Това ни е лукс, с който се сдобихме от около една година, защото преди това детето нон стоп изискваше внимание и не се заиграваше за дълго сам. Та това време не е много, но ни е ценно и никой не си го дава Joy И естествено не е кой знае колко много, тъй като трябва да се вечеря, евентуално да се сготви, да се изкъпе детето, подредят играчки/апартамент и е време за лягане, но и мм се включва в някои активности де, иначе няма да си легнем Grinning

# 688
  • София
Здравейте ,

Ние приключихме с покупките почти, остана само козметиката за бебчо и хигиенните принадлежности за мен. Днес и тях ще взема, за да знам, че съм приключила с всичко.
Вече ходя абсолютно като пингвин и бързо се изморявам, нямам сила за дълги обиколки по магазините, а не искам друг да ми купува нещата 😂 . Другия месец ще взема само памперсите и комплекта с ножичка/пиличка за бебо понеже са от една група във фб и там са доста намалени. Ако някоя мама се интересува, може да ми пише да й я пратя. Имат и лефакс, бепантен, адаптивно мляко и какво ли не.

Моята АГ е в карантина и мисля другата седмица като ходя да си взимам болничния, да си запиша един час при друг АГ, за да си видя бебчо, за мое успокоение.
Иначе много го усещам, особено като легна настрани. Дори ме е малко страх, да не легна върху него хах

Честит имен ден на всички празнуващи !  Пожелавам Ви един страхотен слънчев ден ♥

# 689
  • sofia
Честито на всички празнуващи! 🌸

Ох, и аз като лягам съм все под стрес да не го "смачкам". 😅 Понеже, когато съм в някоя поза и почва много да ме рита, явно не му е удобно, а на мен ми става притеснено.
Иначе спането вече е много разпокъсано. Пак започнах с пишкането по 2 пъти на нощ. Плюс, всяко обръщане/наместване нощем ме буди, понеже се чувствам много натежала на корем.
До тук съм +9 кг в 30+5  седмица, но се чувствам все едно съм сложила двойно. Вие как сте с килограмите и усещате ли тежестта?

Общи условия

Активация на акаунт