Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 414
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Непопулярно мнение, но аз нямам търпение да раждам 😃 с първото имах страхотно раждане, винаги си го спомням с усмивка. Ако ви е интересно, наскоро реших да го опиша в история, оставям линк:
https://lifeoflora.eu/%d0%bc%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%80%d0%b … 0%b1%d0%be%d0%b2/
Буквално си броя дните до първата ми среща с Олга Дукат (акушерката, с която живот и здраве пак ще раждам). Имам идея за плана за раждане вече, надявам се всичко да си върви добре с бебето, засега няма предпоставки за секцио, даже вече се е обърнал главично (макар че така се върти, че не знам дали е окончателно хаха).
Абе изобщо много се вълнувам, единствено ме гложди, че ще трябва да оставя малкия за 3 дни, а съм много привързана към него, освен че и той е залепен за мен от ден 1-ви... Все още го кърмя, той си ме търси, макар че много обича и баща си (той работи от вкъщи и е по цял ден с нас, така че малкия си е привързан и към него). Като влязох да раждам него, се разревах на излизане от вкъщи, когато кучето ме изпращаше, и викам на мм че ще ми липсва кучето 😂 просто ме удариха емоциите жестоко, та сега като вече си имам дете просто не ми се мисли какъв рев ще бъде на разделяне с него... Отчасти завиждам на американките, които си раждат вкъщи и не се разделят със семействата си изобщо.
Много позитивна история, много се радвам, че я споделихте! Подейства ми много добре, пак ще я прочета.
Напоследък, откакто съм в 7мия месец започнах да чета/ да разпитвам различни неща, свързани с раждането, които ме интересуват и се наслушах главно на негативни истории..

# 661
Преди първото ми раждане попаднах ту в бгмама на една интересна тема "Смешно ли е раждането". Историите на тези момичета ме караха да се усмихвам и да не се напрягам толкова много.

# 662
Преди първото ми раждане попаднах ту в бгмама на една интересна тема "Смешно ли е раждането". Историите на тези момичета ме караха да се усмихвам и да не се напрягам толкова много.
Оо, да! И аз я четох преди първото ми раждане и препоръчвам всички момичета, които не са я чели да я прочетат. ⭐

# 663
Ей сега ще почета малко от темата, благодаря.

Имам въпрос, вас боли ли ви стомаха? От днес така ме боли, в 29+5 съм и досега не ме беше боляло. По средата точно, пия желязо заради анемия от няколко седмици. Ще звънна утре на АГ да питам...

# 664
Момичета някоя от Вас ще ражда ли в Майчин дом в София? И ако да , нормално или планово и за кога ?

# 665
И моите спомени за първото ми раждане са позитивни. Подобни на Жиравчето. Аз разбрах, че раждам при 7см разкритие, когато контракциите бяха на 2 Мин. В болницата ми пукнаха водите на 10см разкритие. Обещах си, ако пак раждам да си нося слушалки и да слушам музика и да взема някакви аромати да си дишам. Преди това не вярвах, че е възможно да имам време въобще за глупости по време на раждането. Оказа се, че да.
Раждах с нощница, чорапи и пеньоар. Има и по-голям "огнен пръстен" от това да излезе главичката първо, но ще го споделя тактично след като всички родим. Аз родих още по-безболезнено и бързо. Само с 4 напъна, а всичко беше 3ч и половина. Дано пак ми се случи така.

Днес бях на жк консултация и изкарах огромен късмет. Влязох за преглед и докато обяснявах, че съм болна и какво пия, и му звънна телефона. Изхвърча от кабинета. След половин час се върна и отмени всички консултации, бил положителен за ковид. Друг път винаги започваме с микробиология и ехограф. Добре, че този път стана различно и разбра преди да проведем прегледа.

# 666
Момичета от къде поръчвате дрехи на английски марки? Чрез доставчици директно от Англия ли, ще хич не съм запозната как става? Сега тръгнах да ровя по фейс групите, но там често няма много наличности, особено за най-малките размери.

# 667
Момичета от къде поръчвате дрехи на английски марки? Чрез доставчици директно от Англия ли, ще хич не съм запозната как става? Сега тръгнах да ровя по фейс групите, но там често няма много наличности, особено за най-малките размери.

Аз поръчах от Mamas and Papas, някой неща за бебчето и от Амазон, но от години си пазарувам редовно от много различни сайтове. Използвам превозвач - GGBG и заплащам на тях 5 лв на килограм за куриерска услуга, без допълнително мито и такси. Трябва да си направите регистрация на сайта им, получавате собствен ИД номер и адрес, който да използвате като правите поръчката. Съответно вие си плащате онлайн на магазина и при получавате таксата към GGBG. От Next също съм пазарувала, но сега не успях да намеря нещата, които искам в желаните размери.

# 668
  • sofia
Моята АГ също е с Ковид от вчера, имам час на 10ти и прегледите ще ги поеме друг лекар. Надявам се бързо да се оправи и се радвам, че са организирали заместване.

Нямам търпение за преглед, питам се беби колко е станало голямо!

# 669
Monik Това единствената такса ли е? Много лесно звучи, аз си го представях по-сложно и с куп такси. Ориентировъчно колко време отнема да пристигнат нещата? За Амазон също ли тях ползваш?

# 670
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз пък не се притеснявам от раждането, макар че ще ми е първо, а ме е обвзела паника дали ще успея да си подредя дома на време. Бях ви споменала преди празниците, че изпратихме последния майстор и ме чака доста работа. И точно след празнично бях решила да запретвам ръкави и сестрата на мъжа ми ни изненада, че си идвала в България. Та този петък я чакаме от летището директно в нас и то с малко дете... Няма да споменавам, че тогава имам имен ден. Но кой ли някога се съобразява с мен, иначе претенции много за всичко... Малко ми е притеснено с този ковид и то най-вече от детето, понеже за мен малките деца си остават основните преносители на болести. Та какво да ви кажа... Не ликувам от радост... Отделно идните седмици ми предстои и доста излизане от вкъщи - имам да връщам офис оборудване, прегледи, ходене до банката, на очен също ще ходя да се консултирам, педиатър ще търся. И нещо почвам да се изнервям колко бързо минава времето. Имам желание да направя 100 неща, а реално си се представям как се движа на забавен каданс и накрая съм свършила 1-2 неща.
И въпрос към мамите, които се следят в Надежда. Аз почти влизам в 8-ми месец. Заплатих втората част на пакета за проследяване за трети триместър още декември, а реално досега абсолютно никакви изследвания не са ми пускали. Днес трябваше да пускам контролни ТСХ и ФТ4 и дори ТСХ не беше включено, при положение, че уж всичко по НЗОК би трябвало да е в пакета (както е написано на сайта им) , а досега винаги съм плащала. Стана ми доста неприятно, защото като гледам колко неща са включени в пакета, не разбирам кога ще ги пусна всичките, а други си доплащам. Много несправедливо и леко комерсиално ми се струва тази работа. Другата седмица съм на ж. к и ще питам Аг какво ще пускаме, че то както се казва време не остана Anguished За пример: имам шесткратно пускане на урина?! Не разбирам какви са тия пакети. И каква е тая урина, за сметка на други неща, които липсват. Излиза, че от тук насетне всяка седмица трябва да ходя с контейнерчета, за да изпозлвам това, което ми се полага, а досега за цялата бременност съм пускала точно 2 пъти. Та странна работа като цяло ми се струва това с пакетите...

# 671
Аз затова си плащам преглед за преглед и после възстановявам каквото мога през застраховател. Често тези пакети не отговарят съвсем на реалните нижди. Примерно на мен наистина ми се е наложило сумарно да пусна около 6 пъти урина през цялата бременност, но на теб може и да не ти се наложи. Иначе ТСХ не се покрива от НЗОК по принцип. НЗОК мисля покрива някаква много базисна ПКК. Допълнителните все си се заплащат, а при платените пакети уж трябва да са включени. Ако не успееш да си изразходиш целия пакет, виж дали нямат практика неизползваните суми да се използват след раждането за прегледи илинизследвания. Знам, че в някои болници има такава възможност, но не навсякъде, т.е. другаде използван, неизползван, пакета е платен и не те компенсират.

# 672
  • sofia
Моята следяща от ЖК по ЗК ми пуска ТСХ, глюкоза, ЖСК, феритин с направления и то през месец. Записала е, че трябва да се следят, явно има начин, щом има желание. Гледа ме жената на ехограф всеки път, кръвно ми мери и левче не ми е поискала.

# 673
И аз мога само да се похваля от следящата АГ по ЗК.
Нито бчлничен, нито изследване съм плащала.
Когато понечих да плащам ми каза "Ама как ще плащаш, ти си бременна и ти се полага!"
Всеки път ми прави обстойни прегледи, ехограф, всеки път тя ми обяснява всичко в подробности, а дори ми го и записва на лист, за да не се объркам с дати или цифри. Отгоре на всичко е и много мила и забавна.
Единствените прегледи, които досега съм плащала са ФМ, тъй като те са към друго заведение.
Препоръчвам ви Др.Сирманова, Неоклиник, ако си търсите АГ и за след раждането. Работи и със НЗОК и със застрахователи като Доверие и тн.
Часовете се спазват(с много редки изключения сме чакали 10-тина минути).
И след раждането смятам да се преглеждам при нея. ❤

# 674
  • sofia
Хаха това е моята следяща по ЗК, страхотна е

Общи условия

Активация на акаунт