Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 425
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Mira, няма страшно, то излизането от упойка не е точно излизане, в смисъл, че ти си си в съзнание. Под излизане се има предвид, когато те "отпусне", което няма как да го сбъркаш, просто започваш да усещаш болките от своването на матката постфактум. Мен ме отпусна няколко часа след раждането, поисках си обезболяваща свещичка за първия ден, после ми оставяха и в следващите дни да имам, ако реша да сложа, но така и не ги ползвах, само първата вечер ми беше зора.

# 646
Гледам обсъждате багажа и се сетих нещо, което може би ще прозвучи тъпо, предполагам сте се сетили, но аз с първото не бях Joy , та вземете си две хавлии. Една за вас и една, отделна, за гърдите.
Защото няма как да запомниш с коя част на хавлията си си бърсал дупето, например, и после може да се предаде някаква инфекция с кърменето.

# 647
Днес изпратих баткото на градина и ми е толкова тихо и пусто у дома... До сега гледах ТВ , но е много тегаво да няма с кого една дума да си кажеш.
Много е депресивно да, аз оставих сина ми още за няколко дни вкъщи, от другата седмица ще ходи да си е в неговата среда. Винаги като го пусна и аз съм вкъщи както в случая ми трябват няколко дни да свикна, аз обичям да говоря много на живо, не по телефон... И ми е мъка, като съм сама по цял ден. Готвене, чистене, но няма кой знае какво да се прави... Нямам търпение бебчо като се роди, след обяд как ще бутам количката към детската градина, пеша да си взимам баткото

# 648
  • София
Момичета днес много се ядосах.

Ходих аз до АГ за болничен, само за болничен без преглед. На 7ми трябваше да ми е 3тата ФМ , минах дадох документите за болничния, пожелахме си хубав ден и до петък. Два часа по-късно ми се звънна да ми се каже, че докторката отменя часът и първият свободен е на 26.01. Което мисля ще ми е късно за 3та ФМ. Та .. пиша й аз във вайбър , била в карантина. Надявам се да е била само контактна. Питам я “ на 26ти няма ли да е късно за ФМ , тогава ще съм в края на 31 г.с , отговора беше “ Нека да видим кога ще се върна на работа и ще го мислим “. Сега не знам късно ли ще е, няма ли да е , да търся ли друг АГ за 3та ФМ , къде да бъде … не знам . Нещо тия дни не са ми дни 😭😅

# 649
  • sofia
Аз днес освободих час за Чавеева в Щерев, ако си от София. Утре 13ч беше записан

# 650
babyboo, някои лекари препоръчват дори да е 31-32 седмица, защото бебето е по-голямо и се вижда по-добре. Аз ще съм на 30+4. Даже исках за по-късно, но нямаше часове. Не се шашкай излишно.

# 651
Аз знам че фм е до 32г.с.и с първото и сега с второто я правих в 32г. С по препоръка на лекаря

# 652
Аз пак ще кажа,че на втората ФМ лекарката ме записа за 3та ФМ в 35 г.с. - такава и е практиката та едва ли ще е проблем

# 653
Непопулярно мнение, но аз нямам търпение да раждам 😃 с първото имах страхотно раждане, винаги си го спомням с усмивка. Ако ви е интересно, наскоро реших да го опиша в история, оставям линк:
https://lifeoflora.eu/%d0%bc%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%80%d0%b … 0%b1%d0%be%d0%b2/
Буквално си броя дните до първата ми среща с Олга Дукат (акушерката, с която живот и здраве пак ще раждам). Имам идея за плана за раждане вече, надявам се всичко да си върви добре с бебето, засега няма предпоставки за секцио, даже вече се е обърнал главично (макар че така се върти, че не знам дали е окончателно хаха).
Абе изобщо много се вълнувам, единствено ме гложди, че ще трябва да оставя малкия за 3 дни, а съм много привързана към него, освен че и той е залепен за мен от ден 1-ви... Все още го кърмя, той си ме търси, макар че много обича и баща си (той работи от вкъщи и е по цял ден с нас, така че малкия си е привързан и към него). Като влязох да раждам него, се разревах на излизане от вкъщи, когато кучето ме изпращаше, и викам на мм че ще ми липсва кучето 😂 просто ме удариха емоциите жестоко, та сега като вече си имам дете просто не ми се мисли какъв рев ще бъде на разделяне с него... Отчасти завиждам на американките, които си раждат вкъщи и не се разделят със семействата си изобщо.

# 654
  • sofia
Момичета, препоръчайте модел/марка кенгуру. Купили ли сте вече или ще изчакате?

# 655
За ергономична раница ли става въпрос? Според мен е по - добре първо да си наемете, да пробвате на вас и бебето дали ви е удобен модела и марката и тогава да купувате. Все пал това не е малка инвестиция и е нещо, което се ползва дълго време.

# 656
Непопулярно мнение, но аз нямам търпение да раждам 😃 с първото имах страхотно раждане, винаги си го спомням с усмивка. Ако ви е интересно, наскоро реших да го опиша в история, оставям линк:
https://lifeoflora.eu/%d0%bc%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%80%d0%b … 0%b1%d0%be%d0%b2/
Буквално си броя дните до първата ми среща с Олга Дукат (акушерката, с която живот и здраве пак ще раждам). Имам идея за плана за раждане вече, надявам се всичко да си върви добре с бебето, засега няма предпоставки за секцио, даже вече се е обърнал главично (макар че така се върти, че не знам дали е окончателно хаха).
Абе изобщо много се вълнувам, единствено ме гложди, че ще трябва да оставя малкия за 3 дни, а съм много привързана към него, освен че и той е залепен за мен от ден 1-ви... Все още го кърмя, той си ме търси, макар че много обича и баща си (той работи от вкъщи и е по цял ден с нас, така че малкия си е привързан и към него). Като влязох да раждам него, се разревах на излизане от вкъщи, когато кучето ме изпращаше, и викам на мм че ще ми липсва кучето 😂 просто ме удариха емоциите жестоко, та сега като вече си имам дете просто не ми се мисли какъв рев ще бъде на разделяне с него... Отчасти завиждам на американките, които си раждат вкъщи и не се разделят със семействата си изобщо.

Много красива история! Дано на всички ни е такава! Браво за това как е написано, чувствата преливат между всеки ред. Благодаря за споделеното.

# 657
  • sofia
Да, за ерго-раница става въпрос. Не знаех, че се предлагат и под наем. Благодаря за инфото, Есенна. Simple Smile
За ергономична раница ли става въпрос? Според мен е по - добре първо да си наемете, да пробвате на вас и бебето дали ви е удобен модела и марката и тогава да купувате. Все пал това не е малка инвестиция и е нещо, което се ползва дълго време.

# 658
Знам за Слинготека със сигурност, че дават под наем. Имат различни марки и модели, както слингове, така и раници. 💓

# 659

Изпрани, готови за второто си бебче.
Относно ергономична раница и аз се пудя дяли да не взема, знам че е много удобна покупка, кенгуру е вредно. Миналия път не си взех нито слинг, нито раница след това... еееее скъса ми ръцете това дете от носене😄😄😄

Общи условия

Активация на акаунт