Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 438
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Киселини от всичко, вкл.и от вода;)
Хлебна сода взимам 1/2 кафена лъжичка, когато вече не се издържа Wink Ама лошото е че не се издържа постоянно ,)

# 631
Киселините и при мен са побъркващи. По едно време не знаех какво да ям, защото от всичко получавах и не можех да спя нощем. Ама, дето вика free и от вода пак ги има. Взимам Гавискон таблетки и Нео бианацид, които са билкови. Няма кой знае какъв ефект, но поне моментно облекчение има.

Да ви кажа и мен си ме хваща шубето вече. Първия път родих спешно секцио и стана много набързо. Докато се усетя какво става и вече бях родила. Е, поревах си доволно, но някак си като на сън ми мина. Сега още не знам как ще раждам, опитвам се да не го мисля много. При всеки протича различно, така че не се вслушвам много в историите за чужди раждания. А и все някак трябва да излезнат тези бебчета.

Споделете какво помпи за кърма сте взели/ползвали преди. Първия път бях с Медела, която в последствие се развали и вече я нямам, но сега честно казано ми се иска нещо по-бюджетно и не ми се дават 200+ лева като дори не знам колко ще я използвам. Термометри пускат тази седмица в Лидл, някой ще вземе ли от там?

# 632
Здравейте момичета! За много години на всички!
Ели, много лекари отричат взимането на витамини по време на бременност най-вече съдържащи калций, защото правят костите по-твърди включително и главата на бебечо, а трябва да е мека при раждането.
Ние чакаме новите мебели за спалнята и детската стая и все още на съм взимала дрешки с изключение на малко бодита ит ХМ и Уайкики размер 50 и 56.
Ще пера края на месеца нещата от баткото донапазарувам тогава-дрехи специално. Всичко друго си имам.
Аз вчера много лошо стъпих на на кривп и сега глезена ми е подут и доооста боли-само това ми липсваше….
В петък съм на преглед и ше коментираме вече раждането- сега съм в 27г.с, но незнанието ме убива. Аз си искам пак нормално, но ще видим Simple Smile

# 633
За калция чисто лаишки казано мисля, че може да повлияе на плацентата и се избягва. Но май не съм виждала витамини за бремени с калций, ако трябва да съм честна.

Аз понеже нямам големи неща за купуване, всичко за мен и за бебка поръчвам онлайн, а и от край време доста неща си поръчвам онлайн, с момчето от куриерската фирма вече сме на ти Grinning

И аз искам вече раждането да минава и да се започва лудницата по същество Grinning Малко ме е страх от предстоящата ковид вълна, но май по-скоро да не се заразим в болницата и най-вече след раждането на бебето, не че преди е по-добре, но с новородено ми е кошмар. Следващия месец ще огранича доста контактите, макар че като имам ходения по лаборатории и прегледи, все тая...

Ще почвам тоновете скоро, та усещането за развръзка наближава с всеки изминал ден Grinning

# 634
Хера, аз мисля да взема този лидлския термометър.

Относно багажите ние вчера сложихме плоскост над чекмеджето на бебшкото креватче (нямам идея защо няма когато скарата за матрака е на горно ниво) вече имам и повивалник тип етажерка с едни ванички за лосиони кърпички, памперси. Simple Smile
Точно на НГ, моя Мм осъзна, че вече няма време и имам по малко от 9 седмици до термин и малко се стресна и задейства механизма за гнездене и при него Joy. Дрешки имам толкова много, че нз как да соритирам... ама ще ги наместя.

Аз също мисля да организирам багажа за болницата. В моя случай са зарядно, превръзки, бельо и усмивка за мен и за беба дрешките за изписване. Като ако искам мога да си взема някакви глезотии за стаята ти десертчета. Вода там има и ако съм секцио само малка бутилка за многократна употреба. Та мисля да съм с малък куфар, защото ако съм секцио ще го плъзгам. Таткото поне за сега ще може да види бебето като се роди и това ме кара да се чувствам и аз по - добре. Страх ме е от неизвестното да си призная... като разбера как ще раждам ще се успокоя малко надявам се, в смисъл все трябва да излезне бебо- болезнено, леко, с часове или бързо ще мине и ще се възстановим  нямаме избор... иначе страховете ми се простират по напред във времето, дали ще се справя... дали ще съм добра майка... дали ще мога да съм приятел... Blush

Та сега започвам пране и подреждане Simple Smile

На 6ти съм на очен лекар стискайте палци Simple Smile

Беба рита много направо едвам заспивам... таза както ме боли нищо не ме боли толкова... нощем се подпирам по стените и гардероба... Кисели както каза Хера боря с Гавсикон, когато е нетърпимо, защото моментно облекчава и поне мога да спя... ама при мен са по 2 -3 дни в седмицата... когато съм яла някоя гадотия или когато бебето расте, докато ми се наместят чаркъщъците вътре Joy .
Успешма седмица на още работещите.  На болните да оздравяват бързо. Тези в къщи да се наслаждават колкото могат.  А на всичкини казвам, не се претоварвайте момичета, нито една задача няма да избяга, а вече сме на финалната права Simple Smile

# 635
И аз съм с ужасни киселини, не знам дали казах вече...
Пия газирана вода и Нео Бианцид, но всичко облекчава за малко. Имам чувството вече, че и от въздуха имам киселини. 😀 Вижда му се края, момичета! И това ще мине! ❤

# 636
Като ви чета се успокоявам, че не само мен ме е шубе, а ще ми е за втори път 🤣 първото раждане също ме беше страх, но пък не знаех какво ме очаква и някак ми мина на сън целия ден от изтичането на водите, предродилна зала и накрая спешното секцио 😁 да определено престоя в реанимация не е много приятен, аз предния път бях сама, никой не искаше да ражда на Великден 🤣🤣🤣 та телефона ми беше вечно в ръцете след като се осиферих от упойката, което беше по нощите, защото секциото беше в 20:50 вечерта 😁 сега не искам да се отделям от мъжа и детето ... със сина ми раздялата ни е била за по няколко часа всеки ден докато ходех на работа ... страх ме е от упойката, страх ме е от секциото ... абе просто си ме е страх. Нищо не съм приготвила още. Багажа за болницата предния път ми беше в един спортен сак и сега мисля да е същото. Да знаете за козметиката на бебето в левчетата и китайските магазини продават едни малки флакончета, туристически, много са удобни да си пресипете в тях и да използвате козметиката за 3-5 дни, вместо да мъкнете големите литрови опаковки. Аз съм претенциозна относно храната и се надявам поне да ми позволят мъжа ми да ми носи храна в болницата, ако ли не просто в багажа ще си сложа солети и бисквити и малко плодове. И без това след секциото няма много позволени неща, а и аз лично нямах апетит. Ще подготвя багажа началото на февруари когато влезна в 9 месец, надявам се да си изчакаме датата на секциото и да не тръгва по-раничко 😁

# 637
И при мен бебето рита многоооо..даже се бях притеснила дали му няма нещо, че нон стоп е активно и не спи много Grinning И съответно и аз покрай него. Тази нощ бяха много ритници, движение, имам чувството, че понякога стои напречно на корема ми Grinning

# 638
  • sofia
При мен положението с ритниците е същото и интересно беби не ми позволява да легна на ляво, веднага започва да ми бърка под ребрата Simple Smile, явно я натискам.

Ние с Аг определихме дата за операцията и сега просто си чакам, в края на февруари ще е.
Не ме е страх, само искам да дойде и да сме здрави. Нямам търпение.
Вече съм си вкъщи и се чудя какво да правя. Една книга съм подхванала. Мисля да плета пелена Simple Smile, ще пера дрешки след 2-3 седмици

# 639
  • София
За покупките и аз мислех да са 6/10 от вид. Като мисля да взема по-малко 50 размер.

Днес бях до АГ и за сега термина ми е 23.03, както каза ориентировъчно , но това записахме за майчинството. От 06.02 излизам в майчинство.
Наистина ми се иска тези дни да купя всичко останало и да се концентрирам до края на месеца над ремонта и февруари само почивка, без обиколки по магазините.

Относно багажа за родилното, изгледах всевъзможни клипчета, влогове и т.н. Накрая реших, че ще съм с куфар на колела ( не е от най-малките, но не смятам да взимам специален за раждането ) .

Ето това е моят списък за родилното.

ЗА БОЛНИЦАТА

- [ ] лична карта
- [ ] документи за болницата
- [ ] удобна нощница 2 БР
- [ ] чехли или джапанки
- [ ] жилетка
- [ ] Чорапи
- [ ] хавлия голяма и малка
- [ ] дамски превръзки за родилки
- [ ] мокри кърпички
- [ ] сухи кърпички
- [ ] еднократно следродилно бельо
- [ ] сутиен за кърмене / подплънки за кърма
- [ ] крем за зърна
- [ ] крем за стрии
- [ ] помпа за кърма
- [ ] мобилен телефон и зарядно
- [ ] вода и храна
- [ ] Тоалетна хартия
- [ ] Вилица, нож, лъжица , чаша
- [ ] Резервни дрехи за в болницата
- [ ] Дрехи за изписване
- [ ] Клин за бременни
- [ ] Пластмасови чаши

Като аз ще раждам в държавна болница и това горе долу ми се изисква от там.

Като мисля да го разделя на две и едната част която е за родилното да е в плик а другото да е за в самата стая.

# 640
Днес изпратих баткото на градина и ми е толкова тихо и пусто у дома... До сега гледах ТВ , но е много тегаво да няма с кого една дума да си кажеш.

# 641
Сега погледнах списъка на babyboo и само да кажа, че жилетката е много полезно нещо. Някои майки ги втриса известно време след раждането и е добре да имате нещо да си наметнете. Аз имах 38 градуса няколко часа след раждането и треперех като лист. (нормално е за няколко часа да имате треска непосредствено след това, да не се ошашкате, минава от само себе си).

# 642
  • София
Сега погледнах списъка на babyboo и само да кажа, че жилетката е много полезно нещо. Някои майки ги втриса известно време след раждането и е добре да имате нещо да си наметнете. Аз имах 38 градуса няколко часа след раждането и треперех като лист. (нормално е за няколко часа да имате треска непосредствено след това, да не се ошашкате, минава от само себе си).

Аз съм си харесала един пухкав халат, надявам се той да свърши работа.
Казаха ми, че суичери не са удобни - поне моите, тъй като са без цип.

# 643
Аз гледам да не мисля, ама сега когато ви чета и ме хвана един страх!!! Идея си нямам какво е, особено като прочетох за излизане от епидуралната и направо... Преди години съм оперирана от апендицит и много ми беше лошо докато изляза от упойка, сега го бях изключила, че пак ще трябва.

Аз ще взема един голям куфар, така всичко ще е вътре, мое, на ММ и на бебе. Още не съм го приготвила, но скоро смятам да започна. Ще си взема от всичко да си имам, ако нямам нужда поне е там, не се знае.

То останаха два месеца, госпожици мои, нищо не е!!!

# 644
Аз имам домашен пухкав халат и мисля да си го взема, само се чудя как ще се събере всичко това в малък куфар 😀

Общи условия

Активация на акаунт