Дядо Коледа подрани, сладко коремче ни подари ❤💙 Тема 6

• 38 442
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
И аз съм на вълна багаж за болбицата, този пут май няма да ми трябват много неща.

Иии първи стрии около пъпа, с първата бременност се разминах, но сега май няма да е. Дано поне до края не мо се появят още много. Мажа системно, но това е.

Вече съм се насттоила, че малко остава, но ме хваща и шубето как ще мине. Не че не съм минала веднъж през това и все пак не знам как ще се развият нещата, ще издържа ли, много ли ще се изтормозя. Ей такива мисли ме налягат Sad

# 616
Замислям се от няколко дни и аз за този багаж и леееееко се напрягам, направо си ме е шубе 😆

# 617
И на мен ми се сториха малки дрешките, но извадих комплектите с които е бил сина ми първите седмици... Еми същите са просто бързо се забравя, хем той беше нормално бебе, не е бил малък (малко над 3 кг) и пак 50 размер му беше леко свободен. Няколко 50 размер, няколко 56 после ще се купува другото. Някой пие ли калций допълнително. Моите добавки магнезии са със добавка калций и ендокриноложката спомена нещо, че не било много добре, нещо, че щяла да е твърда главата на бебето по добре да съм го била спряла и да пия само магнезии... Може да е свързано с базеда ми де, не знам... Но ми прозвуча странно

# 618
Аз за сега имам нови само 56 р-р, но ще купя и 50 няколко комплекта. Имам доста дрешки от сестра ми. С която днес обсъждахме витамини и добавки (тя е лекар) и забелязахме, че във витамините за бременни няма калций. Каза че не знае каква е връзката, но явно има. Та, мисълта ми е, Ели, сигурно наистина има отношение с бременността.

За покупките, имам още доста неща за пазаруване. Планувала съм, ако се чувствам ок, в неделя с ММ да идем до Хиполенд.
Мен също много ме е страх и от раждането и от престоя в болницата.. Мразя неизвестността.

# 619
Аз имам много 50 размер от баткото. Днес само добавих боди с дълъг ръкав и шапка и комплекта за изписването е сглобен. Но и на мен ми се струват много малки 😁 Бързо се забравя. Относно болките... От 1-ви още не ми е добре. Силна болка в срамната кост и тазът. Имам чувството, че като вървя и бебето се свлича на долу. Много силно ме рита вече и определено ме хваща шубето за раждането. Колкото и странно да звучи, понеже ми е втора бременност, много ме е страх...

# 620
И мен нещо започва да ми е притеснено, хем сравнително знам какво ме очаква, хем... Бързо мина престоя в болницата, лесно всичко, въобще освен хормонално нестабилната девойка в стаята с мен, всичко беше ок и въпреки това ми е притеснено... А и доста ми липсваше самата сигурност на дома, мъжа ми... А сега ще ми липсва и детето... Не съм се разделяла от него, той как ще го приеме, не знам... (всичко се случва, както се казва) Но май искам по бързо да приключва всичко и да започва истинската лудница... Сега е лесното😄

# 621
Мен също ме обзема страха за раждането,но по противоположната причина на Бабълс 😆😁 Поради факта,че знам какво точно ме очаква. Въпреки,че моето раждане беше леко и от първата контракция,която усетих в къщи до финала в болницата минаха само 5ч и 30м 🤷‍♀️ На всичкото отгоре имам и някакво предчувствие, че ще се роди преди термин този път (баткото 4 дни го преносих) Първото раждане никак не съм го мислила и  въобще си нямах представа как протича,не бях чела нищо.А и нямаше кой да ми разказва 😏

# 622
За още пазаруващите мами, днес ми попадна реклама, че в комсед ще има намаление от 25% от 5-ти мисля. Та може да погледнете и да се възползвате, ако нещо ви трябва Wink

# 623
А мислили ли сте в какво ще си сложите багажа от родилното? Аз го мисля, но...

Предния път бях сложила нещата, които са ми нужни за раждане - лигнин, превръзки, нощници и т.н. в една непромокаема голяма чанта. Само спусках ръката от леглото без да ставам и вадех това, което искам. Беше ми удобно. Но дрехите за мен и бебето бяха в голям куфар и не стояха мирно, трябваше да го дърпам изпод леглото, а за родилка това си е усилие - не ми беше удобно. Храната ми беше в чанти на Билла - ставаше, докато не дойде момента да се изнеса и при изписването стана Велико преселение.
Та още го умувам.

Иначе за Нова година вкъщи си спретнахме малък екшън. След като ми се запуши яко носа и  кихането, дойде и кашлицата. Корема ми се втвърдяваше почти постоянно и на петия ден от влошаването тичахме до спешното, заедно с детето, че и то с такива симптоми. Там след зверско бъркане в носа, се оказах отрицателна и след много разговори и малко преглед ми предписаха да смуча билкови бонбони, противопоказни за бременни. А детето при преглед само с поглед...можело да си почака работните дни за "обстоен" преглед.
След като писах тук и разпит на родили мами пробвах какво ли не за носа, вкл и компреси и днес съм в пъти по-добре.

Затова БЛАГОДАРЯ на тези, които се отзовахте!

Сега се боря само с кръвотечението от носа от 4 дни, някъде отзад е. Утре съм на преглед при АГ и ще видя бебка, за да се успокоя съвсем.

Пък аз потривам ръце, защото нямам търпение да раждам вече. Не искам да се разделям с коремчето, още повече, че знам че е за последно ( така го отсече мъжа ми). На мен ще ми липсва това, че не са позволени свижданията. Как ще ми носят храната и кога...

# 624
Аз ще съм с малък куфар на колела, няма как с друхо при поло ение, че и про постъпване и при изписване азе трябва да си го нося. Храна...за 3 дни разчитам на болничната, там където съм казват, че не е чак толкова лоша. И вода дават, така че няма да мъкна или да разкарвам мм.

# 625
Аз ще взема малък сак. За мен искат само нощници, хавлия и чехли. За бебето нищо освен дрехите за изписването. Единствено мисля тях къде да сложа 🙄.

# 626
Аз ще си взема три нощници, пантофи, но и джапанки този път, миналия не бях взела.. този път ще си взема и бебешки препарат за миене на шишета, помпи. Стерилизатора ще ми трябва ако нещата протичат по сходен начин... Бебчо си го кърмих, но заспиваше много бързо, като го сложех на гърда съответно гърдите ми преливаха и трябваше да изцеждам по малко и даже додавах с шише, като го хванехме буден(по препоръка на консултантите по кърмене) дрехи за изписване и за мен и за бебчо.. За всеки случай мои прибори и чаша за хранене... За бебето не искат нищо, нито памперси нито кремове, нито мокри кърпи,но аз кърпи нали нося в чантата... Миналия път бяха казали стекче с малки води (за да не вдигам голямото шише след секциото) аааа подложки за кърмене, миналия път нощницата ми подгизна докато мъжа ми донесе допълнително, сутиен подходящ трябва, малко грим, сух шампоан ако отново не съм в състояние да си измия косата🤔🤫🤦, (ластик за коса) за по време на секциото. Ръкавички за бебчо, шапка и биберон, зарядното да не си забравя... Оле отплеснах се (на глас си размишлявам вече) а има още време...

# 627
Като Ви чета и мен ме хваща паниката. Хем зная, че има още време. Аз за февруари съм си спретнала програма пране, гладене, чистене и багаж. Багажа е реално от лични вещи, но предния път не беше малък.
Мен също ме хваща шубе като се замисля, че наближава раждането. Все едно ми е за първи път.
Все още съм със зверски запушен нос. Дъщеря ми и тя. Има нещо като задна хрема. Това допълнително ме из ервя и напряга.
Наслаждавайте се момичета. Има няма 2 месеца останаха. Отпопинете си. Защото особено на тези като мен с дете у дома от тук на татък ще е купона.

# 628
Късмета на начинаещия Wink
Това е моето сравнение с раждането Wink Имат късмет тези които не знаят какво е Wink Аз съм се напрегнала определено. Но по-скоро за 24ч.престоя в реанимацията. Предния път имаше идни забавни девойки и мина много бързо. Сега дано не се паднат мрънкащи дървета, дано дават  книга и телефон да носим. Защото иначе ще изперкам със сигурност. От болките не ме е страх, нито от срещата с бебо. Но след 14 дни карантина и престой в къщи развих фобия от стоене в затворени помещения и е ужасно Cry

# 629
Колкото повече чета, толкова по-различно се чувствам. На мен ще ми бъде първо раждане и не знам какво е. Много ми се иска да родя нормално, но до скоро плацентата беше по-ниско и казаха, че няма как да стане. Дано се е вдигнала Simple Smile И аз не харесвам престоя в реанимация, това ме плаши повече от раждането. Имам висок праг на болка, а бебето е дълго чакано. Но 24 часа без бебе....и като се сетя за мен какъв кошмар е излизането от епидуралната упойка...и ми се иска да си родя нормално, до постоя няколко часа в реанимация и да си взема бебето в стаята.
С покупките сме почти готови, останаха само някои дребни неща. Дори вече мога да си стегна и багажа за болницата Joy всичко ми е готово. Ще съм с голям куфар, защото ще нося и вода - само не не сме взели.
Сега чакам намаленията за столче за кола - единствената голяма покупка, която ни остана.
Вие как сте с киселините? Аз след два дни съм на преглед, но вече всеки ден имам и понякога едва се издържа. Вече не ми помага газираното, преди поне облекчаваше малко.

Общи условия

Активация на акаунт