Права на децата ни с ТЕЛК - 4

• 90 269
  • 1 216
  •   1
Отговори
# 165
А в оценката психиатъра не е ли посочил, че детето има нужда от помощ в ежедневието си.

# 166
Молбата трябва да бъде не към комисията, а към психиатъра, изготвящ оценката. Но той би трябвало да може да прецени това и да го включи. Има ли го в документите, комисията трябва да се съобрази в решението.

# 167
А в оценката психиатъра не е ли посочил, че детето има нужда от помощ в ежедневието си.
Все още не сме посетили. В писмото, което получихме не изискваха такъв документ. Бяха подчертани 3 неща - епикриза от невролог, амбулаторни листа от педиатър и епикризи от болнични заведения(ако има такива)

# 168
Не съм запозната с оценка от психиатър, но предполагам, че е сходна с такава от клиничен психолог, дори мисля, че има по голяма тежест.
В такава оценка вписват с какво детето се справя и с какво не, за какво има нужда от помощ, дали има изоставане в развитието ... изобщо всичко, което описва състоянието на детето.
Говорете с психиатъра, обяснето му какво ви е нужно и защо, предполагам той е наясно.

# 169
Здравейте.Как стои въпроса с приема след седми клас за деца с ТЕЛК? Имат ли някакви привилегии и полага ли се някаква почивка по клинична пътека или нещо подобно?

# 170
Могат ли да се подават все още документи за винетка електронно?
Ако колата е на името на бащата от негово име ли се подава декларацията?

# 171
По всяко време могат да се подадат документи, сканирате всичко и пращате на мейла на районната АСП, по настоящ адрес. Прави се до 10 дни преди изтичането на настоящота винетка на автомобила. Независимо по кой ред е притежавана, свободно закупена или на лице с ТЕЛК. Целта е да няма дублиране на периода.
Дано не бъркам, но заявление се подава от името на правоимащото лице, а отдолу се записват данните на собственика на автомобила. Изискванията за мощност на двигателя и кубатура не са променяни.

# 172
Е, точно това ми е най-важно- за собственика.
До сега имахме кола на мое име и нямах проблеми. Сега обаче се зимислих какво да правя. Може да попитам и на мейла АСП.

# 173
Нашата кола е на името на съпругът ми, но аз подавам документите за винетка.

# 174
Е, точно това ми е най-важно- за собственика.
До сега имахме кола на мое име и нямах проблеми. Сега обаче се зимислих какво да правя. Може да попитам и на мейла АСП.
И при нас е така. Колата е на името на съпруга ми, 2 пъти аз съм подавала документите (веднъж на място, вендъж през системата, който е и по-удобния варинат според мен)  - в крайна сметка имат акта за раждане на детето, където се вижда кои са двамата му родители. Не съм имала проблем.

# 175
  • Пловдив
На мен ми се струва, че собственикът на колата би следвало да подаде заявление. Във вашия случай вероятно колата е съпружеска имуществена общност. Но на практика не знам. В наредбата и в закона на бързо търсене не открих нищо подробно. В нашия случай аз съм собственик и аз подавам.

# 176
  • София
Ами то на заявлението си вписваш, че колата е съпружеска собственост и кой е собственик по талон. При нас колите винаги са собственост на съпруга ми, за да не се занимавам аз с тях административно, но винаги аз подавам за винетка от самото начало. Вече не помня колко години станаха.

# 177
  • Пловдив
Това казвам. Вашата кола е СИО, тоест ти си един от собствениците, независимо, че не те пише в талона. Ако е лична на единия (няма брак, отпреди брака, подарена, наследена), не мисля, че може другият да подаде. Заявление се подава за собствена кола, не за чужда. Но това са мои лични разсъждения.

# 178
Здравейте,
Моля за информация
Изследване на кръвта при изискване с документи за ТЕЛК на детенце с каква валидност трябва да бъде ?

# 179
  • София
Здравейте! Да попитам имате ли представа след като на 27.04 подадох документите в социалните, дали първите пари ще ги преведат сега на 15.05? Казаха, че ще ми се обадят да отида да получа заповед и че вероятно ще е след празниците.

Общи условия

Активация на акаунт